- VAT free for this country - Shipping 1-3 working days
0

Surfwax

Surfwax wordt al jaren gebruikt om meer grip te bieden op een (golf)surfboard. Tegenwoordig zien we steeds meer kiters kiten op een waveride kitesurboard. Ook deze surfboards moeten ingewaxt worden zodat je voeten beter blijven plakken op het deck. Ze hebben namelijk vaak geen bindingen. Wij hebben surfwax van de twee topmerken Sticky Bumps en Sexwax. Kenmerkend aan de wax is hun lekkere geur, welke je iedere keer weer doet herinneren aan een goede surfsessie. Let bij het kopen van surfwax altijd goed op de aangegeven watertemperatuur. Lees meer »

Categorie

Merk

Kleur

Toon meer

Wax Type

Toon meer
Filter
Quick Humps
Quick HumpsSex Wax
$ 2.94
Original Wax
Original WaxSticky Bumps
$ 2.90
Dream Cream Wax
Dream Cream WaxSex Wax
$ 2.45
Water wax
Water waxMatunas
$ 2.45
Punt Wax
Punt WaxSticky Bumps
$ 2.94
Pickle Wax Remover
Pickle Wax RemoverDewax.it
$ 13.76
Hexatraction Board Grip Clear
Hexatraction Board Grip ClearRSPRO
$ 57.01
Wax Tool
Wax ToolCreatures of Leisure
$ 4.90
Wax Remover
Wax RemoverDewax.it
$ 9.78
Day-Glo Wax
Day-Glo WaxSticky Bumps
$ 2.94
Tour Series
Tour Series Sticky Bumps
$ 2.94
Waxcomb
WaxcombSex Wax
$ 2.45
Candle Geurkaars
Candle GeurkaarsSticky Bumps
$ 11.80
Crossfire
CrossfireWaxtrak
$ 14.73
Wax Remover
Wax RemoverSticky Bumps
$ 10.80
-19 - -5 van 15Producten per pagina:

Surfwax

Zonder surfwax (of een deckpad) kan je niet op je surfplank blijven staan. Je glijdt zo van je plank af, en dat is jammer. Met surfwax zorg je er voor dat je lekker grip hebt op je surfplank. Voor het kiten kan je misschien beter een deckpad gebruiken omdat je de wax met je voeten van je surfplank af duwt. Dit komt doordat er veel meer druk op je voeten staat tijdens het kiten dan tijdens normaal golfsurfen. Daarom gebruiken veel kitesurfers tijdens wave sessies deckpads op hun golfsurfboards. Deze bied veel grip en hoef je maar een keer aan te brengen. Deckpads zijn er in veel soorten, maten, kleuren en merken. Check al onze deckpads hier.

Welke soort wax heb ik nodig?

De soort wax die je nodig hebt is afhankelijk van de watertemperatuur waar je gaat surfen. Check die dus altijd voordat je op reis gaat. Sommige landen kunnen namelijk verradelijk koud water hebben, zoals Zuid-Afrika als je naar Kaapstad gaat. In Nederland kan je over het algemeen wax gebruiken die geschikt is voor koud tot matig koud water. In de zomer kan de watertemperatuur oplopen tot 20 graden maar dat zijn echt uitzonderingen. Check daarom altijd de watertemperatuur en de bijbehorende wax voor op je surfplank.

Waarom heb ik base coat nodig?

Basecoat doe je op je board om de normale wax beter te laten zitten. Basecoat is een harde wax. Zorg er voor dat je de base coat op een schoon deck van je board aanbrengt. Voor base caot zijn er geen speciale versies voor watertemperaturen beschikbaar. Als de base coat op je board zit kan je je normale wax aanbrengen.

2020 KITE INRUILACTIE: Scoor nu tot maar liefst 50% korting op een gloednieuwe 2020 kite bij inruil van je oude kite! Check hier de actie!