FCS

FCS is een surfmerk en zijn vooral bekend om hun vinnen en het sponsoren van grote namen in de golfsurf wereld. FCS en FCSII vinnen worden gebruikt door een aantal kitemerken zoals Slingshot, Core, Naish en Airush. Daarnaast is FCS producent van traction pads, leashes, boardbags en andere kite/surf accessoires. Lees meer ยป

Categories

    •    
    •    
    •    

Vinnen Maat

Vin Type

Kleur

Toon meer

Surfleash Size

162 producten Filter
Sorteer op:
PrijsNieuw
Ratchet Tool schroevendraaier
Ratchet Tool schroevendraaier FCS
16.00
Deluxe Fin Wallet
Deluxe Fin Wallet FCS
34.00
FCSII Carver Neo Glass Thruster Large
FCSII Carver Neo Glass Thruster Large FCS
75.00
Soft Racks Premium Single
Soft Racks Premium Single FCS
59.00
Soft Racks Cam Lock Single
Soft Racks Cam Lock Single FCS
49.00
Tail Gate System
Tail Gate System FCS
34.00
Travel Wallet
Travel Wallet FCS
24.00
Moulded Key Vinsleutel
Moulded Key Vinsleutel FCS
3.00
FCSII Carver Neo Glass Quad Rear Set
FCSII Carver Neo Glass Quad Rear Set FCS
47.00
Tie Downs Premium
Tie Downs Premium FCS
26.95
FCSII MB PC Carbon Tri-Quad Vinnen
FCSII MB PC Carbon Tri-Quad Vinnen FCS
179.00
6' Comp Leash
6' Comp Leash FCS
31.00
Hard Rack Pads Premium
Hard Rack Pads Premium FCS
49.00
Hard Rack Tubes
Hard Rack Tubes FCS
29.00
Shortboard Fin Wallet
Shortboard Fin Wallet FCS
29.00
Stainless Steel Screw
Stainless Steel Screw FCS
1.50
6' Regular Leash
6' Regular Leash FCS
34.00
FCSII FW PC Carbon Black Large 5-fin
FCSII FW PC Carbon Black Large 5-fin FCS
150.00
LB-6 Grip
LB-6 Grip FCS
45.00
Premium Bungy Lock Downs
Premium Bungy Lock Downs FCS
95.00
1 - 20 van 24Producten per pagina:
1 2

FCS surf accessoires

FCS, staat voor Fin Control System, en is een merk dat vinnen, vin boxen, surf tassen, surf grip en nog meer surf accessoires maakt. Brian Whitty is oprichter van FCS dat begon met een systeem waarmee je heel gemakkelijk je vinnen vast kan maken aan je surfboard. Vanuit daar is het gegroeid naar een wereldwijd bedrijf wat allerlei handige spullen voor het surfen verkoopt.

FCS Surf FCS I en FCS II vinnen

Op 7 november 1995 patenteerde Brian het FCS systeem wat je kan herkennen aan de twee inbus tabjes waarmee de vinnen worden vastgedraaid. Een aantal jaar geleden heeft FCS zichzelf opnieuw uitgevonden en introduceerden ze het FCS II systeem waarbij de inbus schroefjes niet meer nodig zijn. Met het nieuwe FCS II kan je de vinnen gemakkelijk in de vin boxen klikken. Geen gezeur met eeuwig je schroefjes in je vinnen draaien maar drie, vier of vijf klikken en al je vinnen zitten in je board. Je vinnen er uit halen is ook met een klik gedaan met het nieuwe FCS 2.0 systeem.

FCS thruster, quad of five fin

De FCS vinnen zijn te koop in thruster set of quad set. De thruster sets zijn drie vinnen. Een thruster setup op je board geeft je bewegelijkheid op de golf. De quad set zijn vier vinnen. Afhankelijk van de setup van je board kan je een thruster setup varen. Een thruster setup geeft meer snelheid. Een five fin set kan je kopen om zowel thruster als quad te varen op je board. Er zijn zelfs mensen die af en toe een five fin setup varen op hun board.

FCS Roofrack en Boardbags

FCS maakt super handige bags en oplossingen om je surfplanken altijd makkelijk mee te nemen op reis op op je auto. De boardbag FCS 3D-Fit MPH surf is een boardbag met een stompe neus, dit is super handig voor veel van de nieuwe kitesurf directionals zoals de Stallion, Skater of Whip. De tas is licht van gewicht, heeft goede padding en is voorzien van een ventilatie systeem waardoor er tijdens de reis geen schimmel in de tas ontstaat.
De FCS Roofrack is misschien wel een van de meest handige uitvindingen om je surfplank mee te nemen op je auto ooit. Het Premium Bungy Lock down Roofrack systeem zorgt er vor dat je je surfboard op je dak vast kan maken en zelfs op slot kan doen zodat iemand die pareltjes van je auto af kan stelen. Er zit namelijk een slot op de spanband zelf.

FCS Leashes en Grip

Natuurlijk maakt FCS ook leashes en grip decks van de allerbeste kwaliteit. Niet alleen voor het golfsurfen maar ook voor het kitesurfen zijn deze spullen geschikt. Grip is heel handig als je met een directional wilt gaan kiten. Normale wax zal je snel van je board af trappen. Een deck grip blijft op je board zitten en geeft je altijd enorm goede grip en een fijn gevoel met je board.