Kitepomp

Als je een kitepomp wilt kopen ben je hier op de juiste pagina. Kitepompen zijn er in haast alle kleuren en maten. Het is dan ook zeer belangrijk dat je een kitepomp kiest die bij jou en je kite past. Een kite oppompen kan wel eens vervelend zijn, vooral met een oude pomp die niet meer helemaal soepel zijn werk doet! Een nieuwe kitepomp kan het begin van je kitesessie toch snel een stuk aangenamer maken. Wij hebben kite pompen met of zonder drukmeter voor de beste prijs. Heb je een vraag over een kitepomp? Bel of mail ons dan gerust. Onderaan deze pagina geven wij alvast antwoord op een aantal veelvoorkomende vragen.

Wat zijn de verschillen tussen de meeste kitepompen? | Hoe hard moet ik mijn kite oppompen? | Hoe lang gaat een kitepomp mee? | Wat is het verschil in PSI & Bar?

Merk

162 producten Filter
Sorteer op:
PrijsNieuw
30%korting
Kitepomp Deluxe HP1 2.0
Kitepomp Deluxe HP1 2.0 Kitemana
49.99 34.99
44%korting
Kite pump
Kite pump Mystic
44.99 24.95
North / Cabrinha / Core Kitepomp Adapter
North / Cabrinha / Core Kitepomp Adapter Kitemana
4.99
40%korting
Kitepomp (goedkoopste)
Kitepomp (goedkoopste) Ben Wilson
29.99 17.99
Kitepump Extreme
Kitepump Extreme Mystic
49.00
Kite Pump
Kite Pump Mystic
39.00
Airmax kitepomp
Airmax kitepomp Naish
44.95
Kitepomp Adapter Set (4 stuks)
Kitepomp Adapter Set (4 stuks) Kitemana
9.99
Kitepump Standard 2017
Kitepump Standard 2017 North
44.90
Big Air kitepomp
Big Air kitepomp F-One
49.99
Kitepomp 2.0 XL
Kitepomp 2.0 XL WMFG
59.00
Kitepomp Dubbel 2.0D
Kitepomp Dubbel 2.0D WMFG
129.00
High Velocity 2017 Kite Pomp
High Velocity 2017 Kite Pomp Airush
39.95
Old skool Kitepump Adapter
Old skool Kitepump Adapter Kitemana
4.99
Kite Inflation Pump XL
Kite Inflation Pump XL Cabrinha
59.00
Kite Pump XL
Kite Pump XL Duotone Kiteboarding
54.90
30%korting
Sprint Kitepomp
Sprint Kitepomp Cabrinha
49.99 34.99
30%korting
Kitepomp 2.0
Kitepomp 2.0 Best Kiteboarding
49.99 34.95
2.0 Kitepump
2.0 Kitepump North
54.90
Kite Inflation Pump
Kite Inflation Pump Cabrinha
49.00
1 - 20 van 33Producten per pagina:
1 2

Hoe hard moet ik mijn kite oppompen?

Een vraag die ons veer wordt gesteld is hoe hard je het best je kite kunt oppompen. Uiteindelijk blijft dit een vrij persoonlijke voorkeur, maar toch is het zeer belangrijk dat je je kite vrij hard oppompt. Een 'harde' kite behoudt immers beter zijn shape in de lucht, stuurt fijner en blijft beter op het water drijven als hij is gecrashed. Een kite kan vrij veel druk verdragen. Pas wel op met een compressor, hierbij kan het namelijk zo zijn dat je, als je even niet oplet, je kite echt te hard oppompt met als gevolg dat hij ontploft. Een beginnersfout die veel kiters wel eens mee hebben gemaakt. Naast de compressor, is een warme temperatuur + donkere kite soms ook een gevaar voor de kite. Warme lucht kan namelijk uitzetten, waardoor er meer druk op de kite komt te staan. Pomp je met een handpomp dan kun je je kite het beste oppompen tot je stevige kracht moet gaan zetten om verder te pompen. De druk in je kite is vaak optimaal bij ongeveer 9/10 psi. Een ander klein trucje is met je nagel tegen je kite aantikken. Krijg je een hoge toon als je er tegenaan tikt dan is je kite vaak op goede druk. Het is vooral belangrijk dat je kite niet meer gemakkelijk dubbel kan klappen, anders zal hij gaan 'jellyfishen' in de lucht.

Wat zijn de verschillen tussen de meeste kitepompen?

Als je een kitepomp wilt kopen moet je op een aantal zaken goed letten. De meeste verschillen zitten hem in de grootte van de kite pomp, wel of geen drukmeter, slang en opzetstukjes. Een goede pomp heeft een PSI/bar drukmeter aan boord. Hierop kun je aflezen hoe hard je kite wordt opgepompt. Erg handig dus voor de beginnende kiter, of voor de kiter die zijn kite graag iedere keer zijn kite net zo hard oppompt.

De grootte van de kitepomp kan nogal verschillen tussen de merken en types. Vandaag de dag zien we steeds vaker de kitepomp 2.0, welke geliefd is bij veel kiters. De 2.0 kitepomp, van O.A. North, WFMG, Slingshot en Mystic is groter dan zijn voorganger en heeft een vernieuwde slang met drukmeter. Deze pompen zijn verreweg de ster in het snel oppompen van je kite. Dankzij het formaat van de pomp pers je tegelijk een hoop lucht in de kite, waardoor hij snel volloopt. Het nadeel van de kitepomp 2.0 kan zijn dat hij een stuk groter is dan de standaard kitepomp, wat het iets lastiger maakt om hem mee te nemen op reis. Als je dus vaak naar het buitenland gaat kan je beter een kleine kitepomp kopen .

Hoe lang gaat een kitepomp mee?

Een kitepomp gaat vaak jaren mee. Daarom is het investeren in een goede kitepomp zeker nooit weggegooid geld. De leeftijd van een kitepomp is vooral afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de pomp. Toch kunnen we wel zeggen dat een kitepomp zeker tussen de 3 en 5 jaar mee zou kunnen gaan.

Wat is het verschil in PSI & Bar?

PSI is eigenlijk een preciezere vorm van meten dan bar, net zoals knopen de wind exacter meten dan beaufort. 1 PSI = 0,06895 bar. Een kite zal dus tot ongeveer 0,7 bar opgepompt worden.