{{prod.Name}}
{{prod.BrandName}}

{{prod.SalesPriceWithTax}} {{prod.FinalPrice}}

Bestel direct

Wat zijn de verschillen tussen de meeste kitepompen?

Als je een kitepomp wilt kopen moet je op een aantal zaken goed letten. De meeste verschillen zitten hem in de grootte van de kite pomp, wel of geen drukmeter, slang en opzetstukjes. Een goede pomp heeft een PSI/bar drukmeter aan boord. Hierop kun je aflezen hoe hard je kite wordt opgepompt. Erg handig dus voor de beginnende kiter, of voor de kiter die zijn kite graag iedere keer zijn kite net zo hard oppompt.

De grootte van de kitepomp kan nogal verschillen tussen de merken en types. Vandaag de dag zien we steeds vaker de kitepomp 2.0, welke geliefd is bij veel kiters. De 2.0 kitepomp, van O.A. North, WFMG, Slingshot en Mystic is groter dan zijn voorganger en heeft een vernieuwde slang met drukmeter. Deze pompen zijn verreweg de ster in het snel oppompen van je kite. Dankzij het formaat van de pomp pers je tegelijk een hoop lucht in de kite, waardoor hij snel volloopt. Het nadeel van de kitepomp 2.0 kan zijn dat hij een stuk groter is dan de standaard kitepomp, wat het iets lastiger maakt om hem mee te nemen op reis. Als je dus vaak naar het buitenland gaat kan je beter een kleine kitepomp kopen .

Hoe hard moet ik mijn kite oppompen?

Een vraag die ons veer wordt gesteld is hoe hard je het best je kite kunt oppompen. Uiteindelijk blijft dit een vrij persoonlijke voorkeur, maar toch is het zeer belangrijk dat je je kite vrij hard oppompt. Een 'harde' kite behoudt immers beter zijn shape in de lucht, stuurt fijner en blijft beter op het water drijven als hij is gecrashed. Een kite kan vrij veel druk verdragen. Pas wel op met een compressor, hierbij kan het namelijk zo zijn dat je, als je even niet oplet, je kite echt te hard oppompt met als gevolg dat hij ontploft. Een beginnersfout die veel kiters wel eens mee hebben gemaakt. Naast de compressor, is een warme temperatuur + donkere kite soms ook een gevaar voor de kite. Warme lucht kan namelijk uitzetten, waardoor er meer druk op de kite komt te staan. Pomp je met een handpomp dan kun je je kite het beste oppompen tot je stevige kracht moet gaan zetten om verder te pompen. De druk in je kite is vaak optimaal bij ongeveer 9/10 psi. Een ander klein trucje is met je nagel tegen je kite aantikken. Krijg je een hoge toon als je er tegenaan tikt dan is je kite vaak op goede druk. Het is vooral belangrijk dat je kite niet meer gemakkelijk dubbel kan klappen, anders zal hij gaan 'jellyfishen' in de lucht.

Hoe lang gaat een kitepomp mee?

Een kitepomp gaat vaak jaren mee. Daarom is het investeren in een goede kitepomp zeker nooit weggegooid geld. De leeftijd van een kitepomp is vooral afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de pomp. Toch kunnen we wel zeggen dat een kitepomp zeker tussen de 3 en 5 jaar mee zou kunnen gaan.

Wat is het verschil in PSI & Bar?

PSI is eigenlijk een preciezere vorm van meten dan bar, net zoals knopen de wind exacter meten dan beaufort. 1 PSI = 0,06895 bar. Een kite zal dus tot ongeveer 0,7 bar opgepompt worden.