{{prod.Name}}
{{prod.BrandName}}

{{prod.SalesPriceWithTax}} {{prod.FinalPrice}}

Bestel direct

SurfersEar

Hoe te voorkomen?

SurfersEar is een aandoening die het gehoor verslechterd en serieuze schade kan brengen aan de oren. Helaas kampen veel kiters met dit probleem, wanneer het oor kraakbeen gaat aanmaken om de gehoorgang te 'beschermen' tegen koud water en wind. De gevolgen van de vernauwing in de gehoorgang zijn onder andere oorontsteking en gehoorschade / verlies.

Oorbescherming kiten

Vooral kiten met koude temperaturen kan leiden tot een SurfersEar. Toch kunnen je oren al schade oplopen als de watertemperatuur onder de 20 graden komt. Bescherm je oren dus goed tijdens het kitesurfen. Er zijn verschillende manieren om je oren te beschermen tegen het koude water en de wind. Draag bijvoorbeeld een surfcap in het voor- en najaar of de koude winter. Deze cap blokkeert de eerste koude wind en zal je oren dus een goede bescherming geven tegen de kou.

Surf Oordoppen

Een andere, effectieve manier om je oren te beschermen tegen de kou tijdens het (kite)surfen is middels de SurfEars. Deze SurfEars 2.0 versie sluit de oren af tegen het koude water, maar laat toch geluid door. Dit voorkomt gehoorschade en botvorming (surfers oor). Eventueel kun je ook voor een goedkoper alternatief kiezen, de Ear Putty. Deze zachte siliconen oordoppen kneed je met je vingers en passen perfect in gehoorgang. Deze zijn echter maar een aantal keer te gebruiken.

Surf Oorspray

Tot slot kun je de oren goed beschermen tijdens het kiten / surfen met de waterafstotende Audiol Swim oorspray. Deze spray brengt een olieachtige substantie aan in het oor. Dit laagje zorgt ervoor dat het water direct uit het oor glijdt en vuil zich niet kan hechten aan het oor. Audiol Swim Oorspray bestaat uit natuurlijke ingredienten, zoals medische olijfolie en 0,5% tee trea olie.

Heb je vragen over oorbescherming voor tijdens het kiten of surfen? Bel of mail ons dan gerust.