{{prod.Name}}
{{prod.BrandName}}

{{prod.SalesPriceWithTax}} {{prod.FinalPrice}}

Bestel direct

Surfboard leash kopen

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een leash voor je kiteboard. Allereerst is de lengte van belang voor bijna alle kitesurfboards raden we een 6 foot (182 centimeter) aan. De standaard verhouding is dat de lengte van de leash ongeveer even lang is als het surfboard zelf. Bijna alle kitesurfboards zijn kleiner dan 6 foot en de kortste leash is ook 6 foot, om die reden raden we die aan.

De dikte van de leash is ook belangrijk, hoe dikker de leash hoe sterker hij is maar geeft ook meer 'drag' achter je board aan. Wil je dus zo min mogelijk drag zouden we een 5mm of 6mm dikke leash aanraden, dit zijn vaak de “Competition” (Competitie) leashes. Vind je het belangrijker dat de leash niet breekt dan raden we een dikkere leash aan van minimaal 7mm. De meeste leashes zijn voorzien van een swivel wat ervoor zorgt dat er geen draai komt in de leash als het board draait. De luxe leashes zijn vaak voorzien van twee swivels, één aan de kant waar hij om je enkel zit en een aan de kant van het board. We raden dit aan zodat de leash nooit gedraaid zit.

De leash wordt geleverd met leash string, dit is het touwtje wat je vastmaakt aan de leashplug op het surfboard. Zorg ervoor dat de leash string zo kort mogelijk wanneer je de leash bevestigd zodat het eerste stuk van de leash over de rail van je board valt. Dit is de zogenaamde “rail guard” en zorgt ervoor dat het board minder snel beschadigd raakt door het gebruik van de leash. Het gedeelte van de leash dat om je enkel gaat heet de “leash cuff” deze is voorzien van klittenband om hem strak om de enkel te bevestigen om zo niet je kiteboard te verliezen bij een val. We attenderen je wel graag op het feit dat het gebruik van een leash enkele gevaren met zich mee kan brengen en dat deze leash alleen moet gebruiken als je 100% zeker weet wat je doet. Maar ook dan blijft het een risico!