Shipping country

Language

Currency

Kite Foil

Als je een kite foil wilt kopen ben je hier op de juiste pagina. Foil kiten is over de jaren flink gegroeid in de kite wereld. Dankzij de foil, of Hydrofoil vleugel blijft je als het ware zweven over het water, een super lekker gevoel! De weerstand op het water wordt enorm laag waardoor je al met erg weinig wind kunt foilen. Een kite foil bestaat meestal uit vijf losse onderdelen, het foil-board, de foil-mast, foil fuselage, frontwing en backwing. De meeste merken hebben een breed aanbod aan boards en masten zodat je zelf je favoriete setup kunt kiezen. Heb je een vraag over een kite foil of wil je gewoon iets meer weten over foil kiten? Bel of mail ons dan gerust. Lees meer »

Filter wis filters
Intro Kite Foil

Als je een kite foil wilt kopen ben je hier op de juiste pagina. Foil kiten is over de jaren flink gegroeid in de kite wereld. Dankzij de foil, of Hydrofoil vleugel blijft je als het ware zweven over het water, een super lekker gevoel! De weerstand op het water wordt enorm laag waardoor je al met erg weinig wind kunt foilen. Een kite foil bestaat meestal uit vijf losse onderdelen, het foil-board, de foil-mast, foil fuselage, frontwing en backwing. De meeste merken hebben een breed aanbod aan boards en masten zodat je zelf je favoriete setup kunt kiezen. Heb je een vraag over een kite foil of wil je gewoon iets meer weten over foil kiten? Bel of mail ons dan gerust. Lees meer »

Kite-foils bij Kitemana

Bij Kitemana hebben we een uitgebreide selectie kite foils direct op voorraad. We hebben foils voor ieder niveau, van beginners tot ervaren professionals. Kite foilen opent een geheel nieuwe wereld van kitesurfen, waardoor je kunt varen bij zeer lichte windcondities en heerlijke gevoel kunt ervaren van vliegen over het water met minimale weerstand. Bij Kitemana hebben we een breed assortiment aan hoogwaardige foil sets van alleen de beste merken, zodat je de beste performance en duurzaamheid krijgt. Of je nu op zoek bent naar een veelzijdige allround foil of een gespecialiseerde setup om zo snel mogelijk te varen, wij hebben de perfecte foil voor jou. We hebben verschillende mastlengtes, frontwings en foilboards om aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren te voldoen. Weet je niet zeker welke foil het beste bij jou past? Onze klantenservice staat altijd voor je klaar! We bieden persoonlijk advies om je te helpen bij het kiezen van de ideale foil setup op basis van je skills, lokale omstandigheden en eigen voorkeuren. Met onze uitgebreide kennis en hands-on ervaring vinden we gegarandeerd de set die het beste bij jou past.

Wat is kite-foilen?

Kitefoilen is een unieke en innovatieve vorm van kitesurfen waarbij je gebruik maakt van een hydrofoil bevestigd aan de onderkant van een speciaal kitefoilboard. Deze hydrofoil, ook wel gewoon een 'foil' genoemd, bestaat uit een mast, een vleugel aan de voorkant en een stabilisator aan de achterkant. Wanneer je snelheid maakt, lift de vleugel het board uit het water, waardoor je boven het wateroppervlak "vliegt" met minimale weerstand.

Om te beginnen is de kitesurfwereld niet de eerste die in aanraking is gekomen met de Hydrofoil. Al jaren wordt er geëxperimenteerd met de foil vleugel om de weerstand van het water te omzeilen. Begin 1900 werden de eerste experimenten gedaan met boten welke over het water konden zweven. Ook bij waterskiën wordt de hydrofoil al jaren gebruikt als de Skyski. Natuurlijk mochten kiters niet achterblijven. Wil je graag vanaf 5 knopen op spiegelvlak water kiten? Dan is kite foilen waarschijnlijk echt iets voor jou.

Een van de grootste voordelen van kitefoilen is de mogelijkheid om te varen bij zeer lichte windomstandigheden, vaak al bij windsnelheden van 5 tot 8 knopen. Dit maakt het een populaire keuze voor kitesurfers die ook bij weinig wind het water op willen. Omdat de hydrofoil het board uit het water tilt, kun je zeer smooth over het water glijden, zonder last te hebben van golven of chop. Dit geeft een uniek en bijna gewichtloos gevoel tijdens het kiten. De foil zorgt dus voor minder weerstand en daardoor hogere efficiëntie, wat betekent dat je zonder enige moeite langere afstanden kunt afleggen. Dit maakt kitefoilen een geweldige manier om lange tochten te maken en nieuwe plekken te verkennen.

Bijna alle grote kitemerken hebben een breed assortiment aan kitefoils. Op deze pagina zullen we je alles vertellen over de verschillende kite foils.

Welke spullen heb ik nodig om te beginnen met kitefoilen?

Om te beginnen met kitefoilen heb je een hydrofoil en een foilboard nodig. Deze hydrofoil omvat een voorvleugel, achtervleugel/stabilisator, mast en een romp (fuselage) die de voorvleugel met de achtervleugel verbindt. Daarnaast is het aan te raden om de eerste pogingen op de kitefoil te doen met een helm, neopreen schoenen en een impactvest zodat je jezelf niet kunt verwonden aan de foil als je valt. Probeer ook met de juiste kite te foilen. Hier is het raadzaam om een model te kiezen dat bij weinig wind stabiel vliegt. Veel fabrikanten bieden speciale lichtwindkites aan die bijzonder geschikt zijn voor het kite foilen.

Kitesurf Foil wings
Om te beginnen heb je, net zoals bij kites, foil wings met een hoge Aspect Ratio (AR) en met een minder hoge Aspect Ratio. Hoe hoger de AR, hoe sneller hij uiteindelijk zal varen. Een wing met lage AR komt weer gemakkelijker uit het water. Als je lekker gemakkelijk wilt varen kun je het beste een foil nemen met een laag Aspect Ratio. Wil je liever snel varen en stabiliteit op hoge snelheden, dan kun je beter voor een kite foil gaan met een hoge AR. Ook de grootte van de wings hebben veel invloed op de karaktereigenschappen van de foil. Een grotere frontwing heeft meer lift, is stabieler en je hebt minder kite kracht nodig om te varen. Een kleinere frontwing heeft weer iets meer kitekracht nodig, maar is weer speelser met een hogere topsnelheid. Met een kleinere wing kun je dus makkelijker carven en draaien. Over het algemeen worden kite foils gemaakt van Aluminium of Carbon, afhankelijk van de prijs van de Foil. Carbon is het lichtst en snelst, maar zal iets eerder kapot gaan dan een aluminium foil. Een voorbeeld is de North Sonar S01 Stabilizer

Kitesurf Foil mast
Een foil mast is het gedeelte dat de foil met je board verbindt. Hierbij is vooral de lengte afhankelijk van het vaargedrag van de foil. De standaard maat van een foil mast is tussen de 75cm en de 90cm. Voor een beginner is een korte mast rond de 60cm gemakkelijker om te varen, aangezien dit stabieler staat. Toch moet je dan oppassen dat hij niet per ongeluk het water uit schiet. Ook bij de mast heeft het materiaalgebruik invloed op het vaargedrag van de foil. De meeste masten zijn gemaakt van aluminium. De high performance masten worden van carbon gemaakt en zijn lichter en directer. Een voorbeeld is de North Sonar AK Kite Mast

Kitesurf foil boards
Inmiddels is er al een grote range aan kitesurf hydrofoil boards op de markt gekomen. Het grootste verschil tussen de boards zit in het volume en de lengte. Een groot foilboard met veel volume is makkelijker voor beginners, maar voelt voor gevorderde snel langzaam aan. Een kleiner board met weinig volume voelt weer speelser/ wendbaarder aan en is een stuk directer. Foilboards zoals de Appletree Mini Foil Kite Full Carbon Foilboard en de Appletree Mini Foil Kite Full Carbon Foilboard zijn geliefd door veel foilers. Voor meer informatie over foilboards kun je op deze pagina terecht: Kite Foil - Board.

Hydrofoil Bescherming
De hydrofoil zelf is scherp. De wings hebben scherpe punten en de metalen mast kan ook serieuze schade veroorzaken. Daarnaast vaar je met foilen vaak op hogere snelheid dan je normaal doet. Wees bewust van de gevaren en draag tijdens het foil kiten een helm, lang wetsuit en impactvest. Voor ons assortiment aan bescherming zie deze pagina.

Waar moet ik op letten als ik een beginnersfoilset wil kopen?

Als newbie in het kitefoilen moet je rekening houden met je eigen lichaamsgewicht, maar ook met je skills en niet te vergeten - je budget. Om te beginnen met kitefoilen, koop je een grotere frontwing en een kortere mast om je start met kitefoilen makkelijker te maken. Ook moet het mogelijk zijn om masten van verschillende lengtes te verwisselen. Daarnaast moet de vleugel ook verwisselbaar zijn zodat je, nadat je begonnen bent, je vaardigheden verder kunt ontwikkelen zonder dat je een geheel nieuwe kitefoil hoeft te kopen. Gelukkig hebben alle merken tegenwoordig verwisselbare maste, fuselages en wings, waardoor het heel makkelijk is om later andere maten bij te kopen.

De maat van de frontwing is belangrijk om makkelijk aan de slag te kunnen met het kitefoilen. Een grotere voorvleugel biedt meer lift bij lagere snelheid en meer stabiliteit. Ook moet je letten op de aspect ratio (AR) van de vleugel, deze geeft de verhouding lengte tot breedte/diepte van de vleugel weer. Bij een lage AR heeft de vleugel een breder/dieper profiel en is beter geschikt voor beginners. Een smalle, gestrekte vleugel heeft een hogere AR en is minder geschikt voor beginners. Daarnaast kan een kleinere mast je in het begin meer zekerheid geven, omdat je lager bij het wateroppervlak blijft. Met een langere mast ga je ook hoger de lucht in en dit kan in het begin best spannend zijn. Ook zijn eventuele touchdowns met het foilboard minder hard doordat je lager bij het wateroppervlak blijft. Masten met een lengte van 30 - 60 cm zijn hier ideaal. Veel kitefoils bieden de mogelijkheid om masten van verschillende lengtes uit te wisselen, zodat je na je eerste rijervaringen kunt overstappen naar een langere mast.

Is elke kitefoil compatibel met elk foilboard?

In principe bepaalt het type mastbevestiging of een foilboard en een foilmast compatibel zijn. Er is een montageplaat, de Base Plate met vier schroeven of een zogenaamde Tuttle Box, die de mast direct met het board verbindt. Met de Tuttle Box kun je de positie van de mast onder je foilboard niet verschuiven. Ga je voor een merk dat zowel kitefoils als foilboard produceert, dan kun je er vanuit gaan dat deze perfect passen. Houd er rekening meet dat er ook merken zijn die alleen kitefoils of alleen folieboards produceren. Hier geven de merken vaak aanbevelingen welke foil het beste bij hun producten past. Twijfel je? vVraag het ons gewoon. Je kunt ons altijd een berichtje doen via de WhatsApp, E-mail of kom gezellig langs in onze kiteshop in Noordwijk.

Kan ik complete foilsets kopen bij Kitemana?

Bij Kitemana bieden we een uitgebreide selectie van complete foilsets aan. Foilboard, mast, wings en fuselage en alle benodigde bevestigingsmaterialen, onze complete sets bevatten alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan! Of je nu op zoek bent naar een foilset voor het cruisen op vlak water, of het maken van nieuwe tricks, we hebben voor elk wat wils. Weet je niet precies welke set bij jouw behoeften past? Neem gerust contact met onze klantenservice op. We staat altijd voor je klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste foilset die past bij jouw skills, behoeften en budget. Voor extra informatie bij het kopen van een kitefoilset, bekijk deze pagina even.

Welke kitefoil merken heeft Kitemana op voorraad?

In de Kitemana online-shop vind je Surfboards voor kitesurfen van de volgende merken:

Airush: BY INNOVATORS FOR INNOVATORS
Appletree: LIGHTEST, STRONGEST AND BEST-PERFORMING KITESURF BOARDS
Cabrinha: LIVE FREE. RIDE FREE.
Core Kiteboarding: PREMIUM KITES & BOARDS FROM FEHMARN, GERMANY.
Duotone Kiteboarding: TRUE KITEBOARDING.
F-One: ENJOY ALL CONDITIONS, TRY OUT NEW THINGS, OPEN UP YOUR PLAYGROUND
Levitaz Hydrofoils: HYDROFOILS FOR ALL DISCIPLINES
Moses Hydrofoil: HIGH QUALITY HYDROFOILS MADE IN ITALY
Naish: POWERED BY NATURE.
North: FOR THE SEEKERS.
Reedin Kiteboarding: IMAGINE KITEBOARDING #BEYOND
Slingshot: THE ART OF POWER

Toegevoegd aan winkelmand

for
Subtotaal € 0,00
Verzendkosten NL € 0,00
Totaalbedrag (incl 21% BTW) € 0,00

U heeft geen product(en) in uw winkelwagen


Hoe kunnen we je helpen?

Bezoek de klantenservice voor advies

Jouw cookie voorkeuren

We gebruiken data en cookies om jou de beste ervaring en aanbiedingen op onze website, media en via onze advertenties te geven. Als je hiermee akkoord gaat, druk dan op de groene acceptatie knop! Voor meer informatie, klik hier of wijzig instellingen naar jouw voorkeur.

Functionele

Altijd actief

Cookies die noodzakelijk zijn voor een goed functionerende website. Deze cookies zijn noodzakelijk om in te kunnen loggen, een aankoop te doen en soortgelijke activiteiten.

Analytics cookies

Om inzicht te krijgen in het functioneren van onze website en hoe we dit kunnen verbeteren. Waarmee we jou een betere ervaring op onze website kunnen bieden. Plaatsen we graag analytics cookies en verzamelen we analytics data.

Advertentie cookies

We willen jou de meest relevante communicatie op onze website en over andere digitale media en advertenties bieden. Om onze reclame en dergelijke communicatie te optimaliseren, plaatsen we graag advertentie cookies en verzamelen we promotionele data.

Gegevensdeling

Om de prestaties van onze advertentiecampagne te kunnen meten, hebben we inzicht nodig in wat goed werkt en wat minder goed werkt. Om jou de beste reclame-ervaring te bieden, delen we gebruikersgegevens met onze advertentieplatforms zoals Google en Meta.

Personalisatie cookies

We willen graag onze advertenties optimaliseren gebaseerd op jouw bezoek en activiteiten op onze website. Daarvoor plaatsen we cookies die dat inzichtelijk maken.Zo kunnen we onze reclame aanpassen aan jouw interesse en krijg je dus als eerste de beste aanbiedingen relevant voor jou door.

Cookie - and Privacy beleid