{{prod.Name}}
{{prod.BrandName}}

{{prod.SalesPriceWithTax}} {{prod.FinalPrice}}

Bestel direct

Het wereldberoemde surfmerk Firewire maakt al jaren performance gerichte surfboards. Naast golfsurf-legend Kelly Slater, worden de boards ook door andere Pro golfsurfers gewaardeerd om hun bochtenwerk, precisie en snelheid. Na het wereldwijde succes in de golfsurf wereld, zijn wij aan de beurt. Firewire heeft nu namelijk een aantal te gekke modellen kiteboards in het assortiment. Deze boards zijn ooit ontworpen om mee te golfsurfen, maar helemaal getuned voor de kiter zodat upwind kiten een makkie is en de boards stevig genoeg zijn om jumps te verdragen.

Firewire werkt samen met de aller beste boardshapers out there, zoals o.a. Daniel Thomson, Dan Mann, Nev Hyman, Jon Pyzel. Naast deze shapers werkt het merk nauw samen met kite/surfers over heel de wereld om feedback direct terug te koppelen in het ontwerp. De populairste Firewire Kiteboards zijn de FST Tomo kiteboards. FST staat voor Futures Shapes Technology, wat een extra stevige bouwwijze inhoudt. De Firewire FST surfboards hebben een Balsa houten rail, in combinatie met een high density aerospace composite top en bodem laag. Hierdoor behoudt het Firewire kiteboard zijn fijne flex-eigenschappen, maar krijgt hij toch een zeer stevige basis. Een balsa houten rail zorgt er tevens voor dat je minder snel kans hebt op dings en andere beschadigingen. Uiteindelijk zorgt FST voor een gebalanceerd kitesurfboard met de verhouding tussen flex, gewicht en duurzaamheid.

De Firewire Tomo kiteboards worden geshaped door Daniel Thomson en hebben allemaal een modern shape design. Wat vooral opvalt aan het ontwerp van de Tomo kiteboards is dat de neus bij de meeste boards weg is gelaten. Dit resulteert direct in een lichter, compacter design. Daarnaast beschikken de Tomo boards over heftige channels waardoor je tijdens het kiten meer grip op het water hebt. Dit helpt je bij het carven en bevorderd de waterflow onder het board. Hierdoor hebben de boards meer controle op het wateroppervlak en varen ze heerlijk stabiel.

Kitemana heeft de volgende Firewire FST Tomo kiteboards uit voorraad leverbaar:

Firewire Vanguard FST | Firewire Vader FST | Firewire Evo FST