Firewire

Firewire, ooit begonnen als surfboard brand, is op dit moment één van de beste in het produceren van high-end surfboards om mee te kiten. Firewire kiteboards zijn dynamisch, licht van gewicht en bieden alle voordelen van een standaard golfsurfboardje. Toch zijn deze Firewire boards enorm sterk en gemaakt om de krachten tijdens het kitesurfen aan te kunnen. Als je op zoek bent naar een waveride kiteboard welke zich helemaal thuis voelt in de Noordzee, dan is een Firewire kiteboard zeker een goede keuze. Wil je een Firewire kiteboard kopen, heb je een vraag over een Firewire of wil je er graag een keer ééntje testen? Bel of mail ons dan gerust.

Categories

    •    
    •    

Vinnen Maat

Vin Type

Surfboard Maat

Kleur

Toon meer
162 producten Filter
Sorteer op:
PrijsNieuw
24%korting
Vader FST Surfboard
Vader FST Surfboard Firewire
925.00 699.00
24%korting
Evo FST Surfboard
Evo FST Surfboard Firewire
925.00 699.00
23%korting
Vanguard FST surfboard
Vanguard FST surfboard Firewire
915.00 699.00
1 - 3 van 3Producten per pagina:
Het wereldberoemde surfmerk Firewire maakt al jaren performance gerichte surfboards. Naast golfsurf-legend Kelly Slater, worden de boards ook door andere Pro golfsurfers gewaardeerd om hun bochtenwerk, precisie en snelheid. Na het wereldwijde succes in de golfsurf wereld, zijn wij aan de beurt. Firewire heeft nu namelijk een aantal te gekke modellen kiteboards in het assortiment. Deze boards zijn ooit ontworpen om mee te golfsurfen, maar helemaal getuned voor de kiter zodat upwind kiten een makkie is en de boards stevig genoeg zijn om jumps te verdragen.

Firewire werkt samen met de aller beste boardshapers out there, zoals o.a. Daniel Thomson, Dan Mann, Nev Hyman, Jon Pyzel. Naast deze shapers werkt het merk nauw samen met kite/surfers over heel de wereld om feedback direct terug te koppelen in het ontwerp. De populairste Firewire Kiteboards zijn de FST Tomo kiteboards. FST staat voor Futures Shapes Technology, wat een extra stevige bouwwijze inhoudt. De Firewire FST surfboards hebben een Balsa houten rail, in combinatie met een high density aerospace composite top en bodem laag. Hierdoor behoudt het Firewire kiteboard zijn fijne flex-eigenschappen, maar krijgt hij toch een zeer stevige basis. Een balsa houten rail zorgt er tevens voor dat je minder snel kans hebt op dings en andere beschadigingen. Uiteindelijk zorgt FST voor een gebalanceerd kitesurfboard met de verhouding tussen flex, gewicht en duurzaamheid.

De Firewire Tomo kiteboards worden geshaped door Daniel Thomson en hebben allemaal een modern shape design. Wat vooral opvalt aan het ontwerp van de Tomo kiteboards is dat de neus bij de meeste boards weg is gelaten. Dit resulteert direct in een lichter, compacter design. Daarnaast beschikken de Tomo boards over heftige channels waardoor je tijdens het kiten meer grip op het water hebt. Dit helpt je bij het carven en bevorderd de waterflow onder het board. Hierdoor hebben de boards meer controle op het wateroppervlak en varen ze heerlijk stabiel.

Kitemana heeft de volgende Firewire FST Tomo kiteboards uit voorraad leverbaar:

Firewire Vanguard FST | Firewire Vader FST | Firewire Evo FST