Shipping country

Language

Currency

kites

Reedin Kiteboarding

Kevin Langeree en Damien Girardin beginnen hun eigen kitemerk, Reedin Kites! Met hun jarenlange ervaring bij Naish is het duo volledig op elkaar ingespeeld en klaar om de 'perfecte kite uitrusting' te ontwikkelen. Reedin streeft ernaar om de sport te pushen en riders een unieke kitesurf ervaring te bieden. Kevin weet natuurlijk met zijn "King Of The Air" titel als geen ander wat er nodig is om hoog te vliegen en wil zijn ervaring gebruiken om de mogelijkheden van kitesurfen opnieuw te definiëren. Check hier alles over Reedin Kites!

Filter wis filters
Intro Reedin Kiteboarding

Kevin Langeree en Damien Girardin beginnen hun eigen kitemerk, Reedin Kites! Met hun jarenlange ervaring bij Naish is het duo volledig op elkaar ingespeeld en klaar om de 'perfecte kite uitrusting' te ontwikkelen. Reedin streeft ernaar om de sport te pushen en riders een unieke kitesurf ervaring te bieden. Kevin weet natuurlijk met zijn "King Of The Air" titel als geen ander wat er nodig is om hoog te vliegen en wil zijn ervaring gebruiken om de mogelijkheden van kitesurfen opnieuw te definiëren. Check hier alles over Reedin Kites!

Reedin Kiteboarding Online kopen

Reedin heeft al jarenlang ervaring met het ontwikkelen van kites, kiteboards, barren en bijbehorende accessoires. Reedin staat voor de hoogst mogelijke kwaliteit en zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de kitesurfsport verder te ontwikkelen. Met onder andere het gouden duo Kevin Langeree en Damien Girardin heeft Reedin een sterk team met veel talent. Reedin heeft de laatste jaren hard gewerkt om zijn plek op de markt te winnen en valt nu zonder twijfel onder de A-merken binnen de industrie. Op deze pagina lees je over onder andere de geschiedenis van het merk Reedin, hoe het zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en waarom wij zo enthousiast worden van Reedin.

Reedin Kiteboarding het Merk

Reedin is een kitesurf merk dat opgezet is door kitesurf legende Kevin Langeree en design guru Damien Girardin. Vandaar ook de naam Ree (Langeree) en din (Girardin). Kevin Langeree is voor de meeste kitesurfers geen onbekende. In zijn jonge jaren won Kevin meerdere malen kitesurf freestyle wereldtitels en in de laatste jaren won hij drie keer de RedBull King of the Air. Damien Girardin zal voor niet iedereen een bekende zijn. Damien is een zeer ervaren kite designer die vele jaren voor Naish kites heeft ontwikkeld. Kevin en Damien slaan nu de handen ineen en starten hun eigen kitesurfmerk merk Reedin kiteboarding.

Het is de missie van Reedin om sneller te varen, hoger te springen en alle mogelijkheden van het kitesurfen opnieuw uit te vinden. Reedin is er voor opgericht om jou te voorzien van de beste kitesurf materialen voor de beste kitesurf ervaring. Alle kites, kiteboards, barren en surfboards worden door Kevin en Damien bedacht, ontworpen en uitvoerig getest. “It’s time to go beyond anything that has ever been done before, it’s time to fly Reedin.” Aldus Kevin en Damien. Bij Kitemana hebben we als eerste de kites en kiteboards van Reedin beschikbaar. Zodat jij als eerste de Reedin kites kan varen.

Reedin Kiteboarding de Geschiedenis

Reedin kites of Reedin kiteboarding is begonnen in januari 2020 door twee legendes in de kitesport: Kevin Langeree en Damien Girardin, maar wie zijn dit nou precies? Laten we beginnen bij Kevin Langeree. Kevin Langeree is een Nederlandse kitesurfer en een levende legende binnen de kitesurf sport. Kevin staat al meer dan 20 jaar aan de top van de kitesurf wereld. Kevin won meerdere wereld titels freestyle kitesurfen en King of the Air overwinningen. Geen kitesurf discipline is te moeilijk voor Kevin. De grootste golven op Jaws of Dungeons zijn enkel een uitdaging. Kevin zijn ware passie ligt bij big air kitesurfen. Vliegen was wat hij al vanaf jongs af aan wilde doen. Uit de filmpjes met zijn nieuwe Reedin kites blijkt dat vliegen geen probleem meer is voor Kevin. Stijl, controle en cleane landingen dat is wat de kitesurfstijl van Kevin perfect beschrijft. De nieuwe Reedin kites geven Kevin alle vertrouwen om over die 40 meter grens heen te springen.

Kevin is Reedin begonnen met Damien Girardin. Damien is al jaren achter de schermen actief in de kitesurf wereld en heeft ongelooflijk veel ervaring in het designen van kitesurf kites. Al die ervaring neemt hij nu mee naar Reedin kiteboarding. In de voorgaande jaren is Damien actief geweest als brand manager en kite designer bij Naish. Met zijn kite designs, waaronder de Pivot, heeft Damien de hele kitesurf markt beïnvloed. Daarnaast komt een van de aller beste kitesurf bindingen, de Naish Apex, van Damiens hand. De Wingsurfer was Damien zijn idee, en is door vele andere merken opgepakt. Nu, bij Reedin, heeft Damien alle vrijheid om zijn creativiteit en innoverende ideeën toe te passen op de nieuwste Reedin kitesurf materialen.

In hun jaren bij Naish hebben Kevin en Damien al veel met elkaar samen gewerkt en zijn daardoor goed op elkaar ingespeeld. Reedin is hun platform om nieuwe innovatieve kitesurf gear voor iedereen op de markt te brengen. Het doel van Reedin is het creëren van de perfecte kitesurf gear. Reedin is nog jong en wil organisch groeien zonder de druk en invloed van grote investeerders. Zodat Kevin en Damien echt kunnen doen waar zij in geloven vanuit hun eigen passie voor kitesurfen.

bekijk hier de verschillende categorien van Reedin

Kites Boards Spare Parts

Reedin Kiteboarding ontwikkeling

Reedin heeft in de afgelopen jaren veel ontwikkeld om de kites steeds beter en beter te maken. Doormiddel van nieuwe materialen en technieken lukt het ze keer op keer om beter presterende kites, kiteboards en accessoires te ontwikkelen, zodat je altijd up to date materiaal hebt. De kitesurf sport is zeer afhankelijk van materiaal waaronder de kites en kiteboards en barren. Heb je goed materiaal dan is kitesurfen leuker en gemakkelijker. Hieronder worden enkele technieken die Reedin gebruikt beschreven.


HTF: Hybrid Torsion Frame

Door te analyseren hoe de kite precies draait is Reedin er achter gekomen hoe ze dit kunnen optimaliseren. In het HTF frame wordt er gebruikgemaakt van twee verschillende soorten materialen die elk andere eigenschappen hebben. Het middelste van de Leading Edge is gemaakt van een stijf dacron, waardoor het frame enorm stijf wordt en niet van vorm verandert in de meest ruige omstandigheden. In delen van de tips wordt er gebruikgemaakt van Flex Light Dacron. Flex Light wordt gemaakt van dunne en strakke garen die sneller reageert op trekkracht. Door dit materiaal te gebruiken op tactische plekken draait de kite sneller en efficiënter, waardoor je makkelijker kiteloops kunt doen. Het HTF frame wordt alleen toegepast in de Reedin Super Model HTF


Aluula Frame

Ook Reedin maakt gebruik van het unieke Aluula materiaal dat zich keer op keer heeft bewezen. Dankzij het Aluula Frame kan Reedin de diameter van de Leading Edge en de Struts verkleinen, waardoor de kite sneller rond getrokken kan worden. Het Aluula zorgt ervoor dat de kite stijver is, waardoor de kite ongelooflijk stabiel aanvoelt in zelfs de meest vlagerige omstandigheden. Het Aluula Frame wordt onder andere toegepast in de Reedin Hypermodel.

Reedin kites door de jaren heen

De Reedin Super Model is misschien wel de bekendste kite van Reedin. De Super Model is sinds 2020 in de lineup van Reedin en dan ook de langst lopende kite in het assortiment van Reedin. De Super Model is de 'do-it-all' kite van Reedin en perfect voor elk kitesurf niveau.


De Reedin Super Model HTF is het vernieuwde Super Model. De HTF verscheen voor het eerst in 2023. Omdat de Reedin Super Model zoveel veranderd was dankzij de nieuwe Hybrid Torsion Frame (HTF) was de Super Model zodanig veel veranderd dat ook de naam vernieuwd moest worden. De SuperModel HTF 2023 heeft een gloednieuw Hybride Torsie Frame constructie (Hybrid Torsion Frame: HTF). Dat houdt in dat de constructie van de leading edge en struts van de SuperModel HTF bestaan uit verschillende typen dacron, waardoor de allround eigenschappen van de kite worden verbeterd.


De Reedin Hypermodel is de Aluula kite van Reedin die eind 2023 voor het eerst in de lineup van Reedin verscheen. Dankzij het Aluula frame is de kite stijver, sterker en lichter, waardoor de kite extreem goed presteert in alle soorten omstandigheden. In vergelijking met de HTf is de Hyper Model 25% lichter dat zorgt voor een geweldige low end. Dubbelloops, persoonlijk hoogterecord en eindeloze hangtime, dat is de Hyper Model.

Reedin kiteboarding kiteboards

Reedin maakt kites van hoge kwaliteit en met de nieuwste technieken. Naast kites maakt Reedin ook kiteboards voor elk kitesurf niveau en elke kitesurf stijl. Reedin heeft een breedt assortiment aan twintips, surfboards en zelfs foils. Twintips zoals de Reedin KevPro, Reedin SuperE en de Reedin SpaceAgency zijn toegankelijke kiteboards en hebben elk unieke eigenschappen. Surfboards zoals de Reedin NoBrainer en de Reedin SuperWave garanderen dikke sessies in de golven en zijn ongelooflijk breedt inzetbaar net zoals de kites. Tot slot heeft Reedin ook foilboards en foils zoals de Reedin FlightAttendant en de Reedin Feather in zijn assortiment. Reedin kiteboarding zal blijven innoveren in de kitesurf sport en wij zullen de innovaties met open armen ontvangen!

Reedin Kiteboarding Kitesurfshop

Reedin is een bewezen A-merk. Sinds het oprichten van Reedin hebben ze een breedt assortiment aan kites, kiteboards en kitesurf accessoires weten te maken van een kwaliteit die je mag verwachten van een A-merk. We testen zelf alle kites en kiteboards en bij Kitemana hebben we de grootste voorraad aan Reedin kites, kiteboards, barren en meer direct uit voorraad leverbaar. Is je Reedin kite of kiteboard even niet op voorraad? Geen stress, we kunnen je Reedin kite product altijd bestellen en hebben het snel in onze kiteshop.


In Nederland kan je veel Reedin kites vinden op de populaire spots zoals op de Brouwersdam, Zandmotor (Kijkduin), Vrouwenpolder, Rockanje, Maasvlakte / Slufter, Scheveningen, Rotterdam, Wassenaar, Katwijk, Noordwijk, Langevelderslag, Zandvoort, IJmuiden, Wijk aan Zee, Castricum, Egmond aan Zee, Callantsoog, Amsterdam, Den Helder, Texel, Makkum, Workum, Lemmer, Strand Horst, Enkhuizen, Zeewolde, Almere, Muiderberg.

Reedin youtube Reviews

Reedin youtube reviews

Kitemana heeft over de meeste producten van Reedin een uitgebreide video gemaakt. In deze video's proberen we de nieuwste Reedin producten zo goed mogelijk voor je te testen en we geven uitleg over de vernieuwing van de producten en de materialen.

Reedin youtube reviews

Toegevoegd aan winkelmand

for
Subtotaal € 0,00
Verzendkosten NL € 0,00
Totaalbedrag (incl 21% BTW) € 0,00

U heeft geen product(en) in uw winkelwagen


Hoe kunnen we je helpen?

Bezoek de klantenservice voor advies

Jouw cookie voorkeuren

We gebruiken data en cookies om jou de beste ervaring en aanbiedingen op onze website, media en via onze advertenties te geven. Als je hiermee akkoord gaat, druk dan op de groene acceptatie knop! Voor meer informatie, klik hier of wijzig instellingen naar jouw voorkeur.

Functionele

Altijd actief

Cookies die noodzakelijk zijn voor een goed functionerende website. Deze cookies zijn noodzakelijk om in te kunnen loggen, een aankoop te doen en soortgelijke activiteiten.

Analytics cookies

Om inzicht te krijgen in het functioneren van onze website en hoe we dit kunnen verbeteren. Waarmee we jou een betere ervaring op onze website kunnen bieden. Plaatsen we graag analytics cookies en verzamelen we analytics data.

Advertentie cookies

We willen jou de meest relevante communicatie op onze website en over andere digitale media en advertenties bieden. Om onze reclame en dergelijke communicatie te optimaliseren, plaatsen we graag advertentie cookies en verzamelen we promotionele data.

Gegevensdeling

Om de prestaties van onze advertentiecampagne te kunnen meten, hebben we inzicht nodig in wat goed werkt en wat minder goed werkt. Om jou de beste reclame-ervaring te bieden, delen we gebruikersgegevens met onze advertentieplatforms zoals Google en Meta.

Personalisatie cookies

We willen graag onze advertenties optimaliseren gebaseerd op jouw bezoek en activiteiten op onze website. Daarvoor plaatsen we cookies die dat inzichtelijk maken.Zo kunnen we onze reclame aanpassen aan jouw interesse en krijg je dus als eerste de beste aanbiedingen relevant voor jou door.

Cookie - and Privacy beleid