Shipping country

Language

Currency

kites

Ozone

Ozone kiteboarding vindt zijn oorsprong in de paragliders. Vanuit de paragliders was het een kleine stap naar het produceren van kitesurf kites. Ozone begon met het produceren van alleen foil kites maar heeft tegenwoordige ook een groot aanbod van Inflatable Leading Egde kitesurf kites zoals de Ozone C4, Reo en legendarisch race en hangtime monster de Ozone Edge. Alle kites van Ozone kiteboarding worden in de eigen Ozone fabriek in Vietnam gemaakt. Dit geeft Ozone een unieke positie en maakt het mogelijk kites te produceren precies zoals Ozone dat zelf wilt. Op deze pagina kan je het Kitemana aanbod van Ozone kites vinden. Onder aan de pagina kan je meer lezen over het merk Ozone kiteboarding zelf. Mocht je vragen hebben over een Ozone kite, kiteboard, of staat het Ozone kiteboarding product niet op deze pagina? Neem dan contact met ons op via telefoon, email of WhatsApp. Lees meer. »

Filter wis filters
Intro Ozone

Ozone kiteboarding vindt zijn oorsprong in de paragliders. Vanuit de paragliders was het een kleine stap naar het produceren van kitesurf kites. Ozone begon met het produceren van alleen foil kites maar heeft tegenwoordige ook een groot aanbod van Inflatable Leading Egde kitesurf kites zoals de Ozone C4, Reo en legendarisch race en hangtime monster de Ozone Edge. Alle kites van Ozone kiteboarding worden in de eigen Ozone fabriek in Vietnam gemaakt. Dit geeft Ozone een unieke positie en maakt het mogelijk kites te produceren precies zoals Ozone dat zelf wilt. Op deze pagina kan je het Kitemana aanbod van Ozone kites vinden. Onder aan de pagina kan je meer lezen over het merk Ozone kiteboarding zelf. Mocht je vragen hebben over een Ozone kite, kiteboard, of staat het Ozone kiteboarding product niet op deze pagina? Neem dan contact met ons op via telefoon, email of WhatsApp. Lees meer. »

Ozone Kiteboarding Online kopen

Ozone komt van origine uit de paraglider industrie en is momenteel gegroeid tot een van 's werelds grootste merken. Met een team van dedicated designers en teamrijders delen ze de passie voor de natuur, extreme sports en de dikste progressie. Ozone wilt de beste kwaliteit garanderen en maakt daarom alleen gebruik van de beste materialen. Een nieuwe Ozone kite, board of bar kopen doe je waarschijnlijk niet van de ene op de andere dag. Een kite is een grote investering en daar wil je natuurlijk goed over ingelicht worden. Op deze pagina kan je alles lezen over het kitesurf merk Ozone kiteboarding: hoe is het ontstaan, wat is hun missie is en meer. Mocht je meer vragen hebben over het kitesurf merk Ozone en de kitesurf producten van Ozone kiteboarding dan kan je altijd contact opnemen via de telefoon, email of WhatsApp.

Ozone Kiteboarding het Merk

Ozone is een van de marktleiders in de wereld van het produceren en ontwikkelen van kitesurf kites, paragliders, para motors, speedwings land kites, snow kites en sinds kort ook zelfs wingsuits. Door de ontwikkeling van zo veel verschillende soorten vliegers heeft Ozone een ongekende hoeveelheid kennis en beschikt over de nieuwste technieken met betrekking tot kites. En dat is terug te zien in de kites die Ozone weet te produceren. Ozone maakt niet alleen producten voor externe consumenten en kitesurfers maar vooral producten die zijzelf als kitesurfers en extreme sporters betrouwbaar en van een degelijke kwaliteit vinden dat zij die zelf het liefste iedere dag gebruiken. De ontwikkeling van de Ozone kites komt vanuit een intrinsieke passie bij het hele Ozone team. Het is de missie van Ozone kiteboarding om via technische innovatie en intensieve R&D de kitesurf sport bij iedere nieuwe kite die Ozone uit brengt naar een hoger niveau te tillen. Bij Ozone staat het product centraal.

Het Ozone kiteboarding research en development team bestaat uit mensen die meer zijn dan een designer. Het zijn kitesurfers zelf die net als jij niets liever doen dan op het water staan met de beste kitesurf gear. Deze unieke combinatie van ervaring en een koppeling met design zorgt er voor dat Ozone de perfectie in de Ozone kites kan overbrengen. Het gaat zelfs zo ver dat Ozone kiteboarding het heeft over de ‘Ozone feeling’. Het gevoel dat je hebt als je een Ozone kite vliegt of Ozone board vaart is niet te beschrijven.

Ozone Kiteboarding ontwikkeling

Ozone heeft ondertussen al jarenlang ervaring met het produceren, ontwikkelen en doorontwikkelen van kites, kiteboards en bijbehorende accessoires. Uiteraard is dit niet vanzelf gegaan en heeft Ozone een heel proces meegemaakt rondom de nieuwe producten en innovaties. Voordat Ozone zich echt op de kitesurfsport richtte besloten ze eerst de snow kitesurf markt voor zich te winnen met de high-end foil kites. Dat ging als een gek en al snel kwam Ozone tot de conclusie dat ze een eigen fabriek nodig hadden om al de Ozone kites in te produceren met de hoge kwaliteit die Ozone aan haar producten stelt. In 2001 opent Ozone een eigen fabriek in Vietnam waar ze tot op de dag van vandaag al hun kites, dus ook paragliders en kitesurf kites, laten produceren. Een bijkomend voordeel van het produceren in een eigen fabriek die helemaal onder je eigen controle staat is dat je niet gebonden bent aan productie cyclussen van 4 tot 6 maanden maar dat Ozone eigen verbeterde kite pas hoeft te produceren wanneer Ozone helemaal tevreden is. In verloop van tijd is Ozone ook kites gaan produceren met een opblaasbare Leading Edge, enkele voorbeelden hiervan zijn de Ozone Egde, Catalyst, C4 en Reo. Allemaal voor een specifieke kitesurf doelgroep. Een van de onderdelen van het merk Ozone waar zij zelf het meest trots op zijn is de R&D afdeling. Alle kites maar ook paragliders, kortom alles wat Ozone maakt, wordt ontworpen door zeer ervaren riders en instructeurs. En dat is niet zonder resultaat gebleven. Neem bijvoorbeeld Andy Yates, die in 2010 wereldkampioen kitesurfen werd aan de Ozone C4 en nog steeds betrokken is bij de ontwikkeling van kites en boards. Naast de winst van het freestyle wereldkampioenschap is Ozone eigenlijk het grootste binnen de race tak van de kitesurfsport. Dit komt doordat Ozone kites weet te ontwikkelen die enorm effectief en stabiel zijn. Binnen dit race segment is Ozone altijd te zien in de line-up voor de race met verschillende opblaasbare kites zoals de Ozone Edge maar ook met foilkites waaronder de Ozone Chrono en R1. En dit is zeker niet onverdienstelijk gebleken en meerdere overwinningen binnen het race segment in zowel twintip als hydrofoil met Ozone kites.

bekijk hier de verschillende categorien van Ozone

Kites Boards Foil Spare Parts

Ozone Kiteboarding de Geschiedenis

Ozone is begonnen als paraglide merk door Mike Cavanagh, David Pilkington, Rob Whittall en Bruce Goldsmith, destijds geweldige designers en innovators binnen de industrie. Toen Matthew Taggart er in 2001 bij kwam, ontstond Ozone Kites LTD. Het eerste design dat op de markt werd gebracht door Ozone was de 'Little Devil', een traction foil kite die perfect was voor wanneer het te hard waaide om te paragliden. Eind 2001 opende Ozone zijn eigen fabriek in Vietnam, waar de kites, paragliders en alle bijbehorende accessoires werden geproduceerd. Al snel werd in 2002 de eerste dedicated snowkite op de markt gebracht, de Frenzy. Een gemakkelijke kite die stabiel vloog, de-powerde en gemakkelijk re-launched. Deze kite werdt de iconische snow kite en startte een volledig nieuwe sport. In 2004 werd de Ozone Manta op de markt gebracht. De Mantra was de eerste high performance open cell foil-kite en het signature model van olympisch snowboarder en winnaar van de X-Games Giuaullme Chastagnol aka 'Chasta'.

Sinds 2006 werd de eerste opblaasbare kite op de markt gebracht door Ozone, de Instinct. Deze 5-lijns kite is ontworpen door David Pilkington en getest door Matt in Vietnam, een kleine twee uur van de fabriek vandaan. De Instinct was de eerste kite met een 'flat bridled design' zonder pulleys in de kite of de bar. Eind 2007 kwam Ozone met de verbeterde versie van de originele Instinct, de Instinct Edge. De Instinct Edge was een van de succesvolste performance kites van Ozone. In 2008 werd de Instinct veranderd van 5 lijnen naar 4 lijnen. In 2008 kwam Ozone met de Megatron, de eerste 'injection moulded' safety release op de markt. De bar had geen QR boven de chickenloop, maar op de loop zelf. Ook werd in 2008 de eerste Ozone Catalyst op de markt gebracht. De Catalyst was de eerste freeride kite. Deze drie strutter was perfect voor beginners en gevorderden en kon zelfs gebruikt worden in de golven met een directional. Na de Ozone Catalyst kwam al snel de welbekende Ozone C4. De C4 was 's werelds eerste bridles C-kite die al snel groeide tot Ozone's best verkopende kite. Iedereen gebruikte de kite voor freeride, mega-looping, freestyle en wave rijden. Uiteraard miste op dit moment nog een licht wind kite binnen de range van Ozone. Hier ontstond de Zephyr die al snel de benchmark zette voor lichtweer designs. De windrange van de Zephyr was groter dan welke kite dan ook op dat moment.

Ozone kites nu

De Ozone Catalyst werd in 2008 op de markt gebracht en is sindsdien gebleven. De Catalyst is een all-round kite met een groot windbereik, veel depower en een snelle relaunch. De Catalyst is een single strut kite en perfect voor tijdens de dagen dat het wat minder waait om lekker mee te freeriden of te foilen.


Daarna kwam een van de bekendste kites van Ozone: de Ozone Edge. De Ozone Edge kwam voor het eerst in 2011 in het assortiment van Ozone en heeft sindsdien het assortiment nooit meer verlaten. De Ozone Edge is misschien wel een van de succesvolste kites. Oorspronkelijk was de edge ontworpen om mee te racen en heeft dan ook op het podium gestaan tijdens de kite race wereldkampioenschappen in de VS. Oh, en 90% van de racers vaarde tijdens die race met een Ozone Edge. Tegenwoordig is de Ozone Edge omgetoverd tot een big air monster en go-to kite van onder andere de legende Ruben Lenten.


Op een gegeven moment merkte Ozone dat zij ook de kitesurfscholen een beetje moesten helpen. Uiteindelijk kwam de Ozone Uno op de markt, een single strut kite die de scholen hielp om in alle soorten condities les te geven. De Uno was destijds alleen beschikbaar in een 2.5m en een 4m, maar vandaag de dag is de Ozone Uno ook beschikbaar in een 6m. Ook wordt de Uno tegenwoordig gebruikt voor het kitefoilen. De kite is perfect om in harde wind te foilen dankzij zijn snelheid in 25+ knopen.


In 2013 kwam Ozone met de eerste Down the Line wave kite, de Ozone Reo. De Ozone Reo leverde maximale drift en werd dan ook beschreven als de ultieme wave ride kite.


Een jaar later in 2014 werd de Ozone Enduro op de markt gebracht. De Ozone Enduro heeft een drie stut design en is de ultieme drie strut allround kite van Ozone.


In 2018 kwam Ozone met 's werelds eerste Click-in loop. Deze Click-in loop was een Quick Release die je met één klik weer terug in elkaar hebt.


Ozone kiteboarding kiteboards

Ook de ontwikkeling van kiteboards staat niet stil bij Ozone. Ozone produceert kiteboards van de hoogst mogelijke kwaliteit en heeft voor elk niveau of discipline wel een kiteboard in zijn assortiment. Het eerste kiteboard dat werd geïntroduceerd door Ozone was bijvoorbeeld de Ozone Code. Een allround kiteboard geschikt voor vrijwel elk rijder niveau en -stijl. Freeride, cruisin, big air of unhooked freestyle, de Code is er perfect voor. Ook de Ozone Torque is een geliefd kiteboard. De Ozone Torque is het performance freestyle en freeride kiteboard en werd voorheen veel met boots gevaren. Uiteindelijk werden hier de Ozone Base (beginners kiteboard), Ozone Infinity (Performance lichtweer) en de Ozone the Plank (school kiteboard) toegevoegd. Ook heeft Ozone een assortiment aan foilboard zoals de Ozone Apex V1, een freeride foilboard.

Ozone Kiteboarding Kitesurfshop

Ozone is een van de A-merken die in de afgelopen jaren heeft bewezen kites, kiteboards en bijbehorende accessoires van de hoogste kwaliteit te maken. Ozone heeft een breed assortiment opgebouwd met de nieuwste technologieën en garandeert dan ook een leuke tijd op het water. Wij bij Kitemana hebben de grootste voorraad aan Ozone kites, Ozone kiteboards, Ozone barren en meer die direct uit voorraad leverbaar zijn. Is je Ozone product niet op voorraad, dan kunnen we deze bestellen en hebben we het snel in onze kiteschop.


In Nederland kan je veel Ozone kites vinden op de populaire spots zoals op de Brouwersdam, Zandmotor (Kijkduin), Vrouwenpolder, Rockanje, Maasvlakte / Slufter, Scheveningen, Rotterdam, Wassenaar, Katwijk, Noordwijk, Langevelderslag, Zandvoort, IJmuiden, Wijk aan Zee, Castricum, Egmond aan Zee, Callantsoog, Amsterdam, Den Helder, Texel, Makkum, Workum, Lemmer, Strand Horst, Enkhuizen, Zeewolde, Almere, Muiderberg.

Ozone youtube Reviews

Ozone youtube reviews

Kitemana heeft over de meeste items van Ozone een uitgebreide video gemaakt waarin we de nieuwste Ozone producten zo goed mogelijk voor je testen en uitleg geven over de vernieuwing van de producten en de materialen.

Ozone youtube reviews

Toegevoegd aan winkelmand

for
Subtotaal € 0,00
Verzendkosten NL € 0,00
Totaalbedrag (incl 21% BTW) € 0,00

U heeft geen product(en) in uw winkelwagen


Hoe kunnen we je helpen?

Bezoek de klantenservice voor advies

Jouw cookie voorkeuren

We gebruiken data en cookies om jou de beste ervaring en aanbiedingen op onze website, media en via onze advertenties te geven. Als je hiermee akkoord gaat, druk dan op de groene acceptatie knop! Voor meer informatie, klik hier of wijzig instellingen naar jouw voorkeur.

Functionele

Altijd actief

Cookies die noodzakelijk zijn voor een goed functionerende website. Deze cookies zijn noodzakelijk om in te kunnen loggen, een aankoop te doen en soortgelijke activiteiten.

Analytics cookies

Om inzicht te krijgen in het functioneren van onze website en hoe we dit kunnen verbeteren. Waarmee we jou een betere ervaring op onze website kunnen bieden. Plaatsen we graag analytics cookies en verzamelen we analytics data.

Advertentie cookies

We willen jou de meest relevante communicatie op onze website en over andere digitale media en advertenties bieden. Om onze reclame en dergelijke communicatie te optimaliseren, plaatsen we graag advertentie cookies en verzamelen we promotionele data.

Gegevensdeling

Om de prestaties van onze advertentiecampagne te kunnen meten, hebben we inzicht nodig in wat goed werkt en wat minder goed werkt. Om jou de beste reclame-ervaring te bieden, delen we gebruikersgegevens met onze advertentieplatforms zoals Google en Meta.

Personalisatie cookies

We willen graag onze advertenties optimaliseren gebaseerd op jouw bezoek en activiteiten op onze website. Daarvoor plaatsen we cookies die dat inzichtelijk maken.Zo kunnen we onze reclame aanpassen aan jouw interesse en krijg je dus als eerste de beste aanbiedingen relevant voor jou door.

Cookie - and Privacy beleid