Shipping country

Language

Currency

Kiteboard

Ben je op zoek naar een nieuw kiteboard? Dan ben je bij Kitemana aan het juiste adres. Wij verkopen twintips, directionals en Foil kiteboards van alle grote kitesurf merken zoals: Airush, Cabrinha, Carved, Core, F-one, Naish, North, Duotone, Ozone, Reedin, Slingshot en meer! Of je nu een beginner of pro bent, bij Kitemana vind je altijd het perfecte kiteboard voor jouw vaarstijl en kitesurf niveau. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze kiteboard. Voor professioneel advies kan je ons bellen, e-mailen of een berichtje sturen op WhatsApp. De meest gestelde vragen bij het aanschaffen van een nieuw kiteboard hebben we alvast voor je beantwoord onder aan deze pagina. Klik hier om verder te lezen.

Filter wis filters
Intro Kiteboard

Ben je op zoek naar een nieuw kiteboard? Dan ben je bij Kitemana aan het juiste adres. Wij verkopen twintips, directionals en Foil kiteboards van alle grote kitesurf merken zoals: Airush, Cabrinha, Carved, Core, F-one, Naish, North, Duotone, Ozone, Reedin, Slingshot en meer! Of je nu een beginner of pro bent, bij Kitemana vind je altijd het perfecte kiteboard voor jouw vaarstijl en kitesurf niveau. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze kiteboard. Voor professioneel advies kan je ons bellen, e-mailen of een berichtje sturen op WhatsApp. De meest gestelde vragen bij het aanschaffen van een nieuw kiteboard hebben we alvast voor je beantwoord onder aan deze pagina. Klik hier om verder te lezen.

Kiteboard Online Kopen bij Kitemana

Een kiteboard koop je gemakkelijk en snel, online bij Kitemana. Of het nu je nieuwe twintip of directional surfboard is, Kitemana heeft altijd een zeer ruime voorraad kiteboards voor alle vaarstijlen. Voor de twintip kitesurfer hebben we speciale kiteboards voor freeride, freestyle, big air en light wind. De toegewijde surfende kitesurfer kan bij ons terecht voor directionals met verschillende constructies en alle soorten shapes. We verkopen twintip en directional kiteboards van alle grote merken, maar ook een aantal gespecialiseerde kleinere merken zoals Lieuwe en Appletree. Dankzij het grote aanbod kan het soms lastig zijn om jouw juiste kiteboard te vinden. Om het iets makkelijker te maken hebben wij de meest gestelde vragen bij het aankopen van een nieuw kiteboard alvast voor je op een rijtje gezet. Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen, neem dan gerust contact met ons op via de mail, Whatsapp, telefoon of kom langs in onze megastore voor persoonlijk advies.

Welke verschillende soorten kiteboards zijn er?

Kiteboards komen in veel verschillende soorten en maten. Aan het begin zit je hier misschien nog niet zo op te wachten, maar als je een tijdje bezig bent met kiten begin je al snel je eigen voorkeur en stijl te ontwikkelen. Dan wordt het tijd om een kiteboard te kiezen die bij jou past! Om het even gemakkelijk te maken hebben wij de verschillende soorten kiteboards onderverdeeld in twee groepen: twintip en directional kiteboards.

 • Twintips: freeride, freestyle, lightwind, wakestyle
 • Surfboards: surf/wave, race, hydrofoil, skimboards, wakeskates

  Twintips vaar je met je linker én rechterbeen voor, zonder je board te hoeven draaien. Als beginner voelt dit aan het begin onnatuurlijk aan omdat iedereen zijn voorkeurskant heeft, maar dit is verreweg de meest gebruikte soort kiteboards omdat het je alle vrijheid biedt tijdens het freeriden in het water. Een twintip kiteboard is meestal helemaal symmetrisch van vorm en er zit dus niet één voorkant op maar twee. Een ander soort kiteboards zijn de directional kiteboards. Deze boards zijn gemaakt om één kant op te varen. Mocht je willen gijpen, dan draai je heel je kiteboard om. Dit soort kiteboards worden vaak gebruikt om golven mee te rippen (wave/surfboards) of om mee te racen. De vorm van een directional kiteboard is asymmetrisch.

  Er zijn zo veel verschillende kiteboards op de markt omdat er veel verschillende stijlen zijn. Iedere kiteboarder heeft zijn eigen voorkeur voor wat hij leuk vindt, deze manier van kiten wordt vaarstijl genoemd. Bij kiteboards wordt er onderscheid gemaakt in beginner, freeride, freestyle, lightwind, wakestyle, surf en race.

 • Wat is het verschil tussen een twintip en een directional kiteboard?

  Er is een groot verschil tussen een twintip en een directional kiteboard. Een twintip is het kiteboard waar je mee leert kitesurfen en zit eigenlijk in vrijwel elke kitesurfer zijn quiver. Een twintip heeft zoals eerder aangegeven een parallelle vorm met twee bindingen en vier vinnen. Met een twintip kan je gemakkelijk hoogte lopen, hoge sprongen maken en bijvoorbeeld uitgehaakte tricks doen. Er zijn twintips voor freeride, freestyle, wakestyle, lightwind en big air. Klik hier voor een overzicht van onze twintip collectie.

  Een directional wordt gebruikt door kitesurfers die niets liever doen dan met de golven spelen. Een directional kiteboard lijkt op een surfboard en wordt daarom alleen gebruikt voor het kitesurfen met golven, strapless freestyle of lightwind. Het grootste verschil met een twintip is dat deze directionals asymmetrisch en dus maar een voorkant hebben, in tegenstelling tot de symmetrische twintips. Klik hier voor een overzicht van onze directional surfboards.

  Een foilkiteboard, ook wel foilboard of hydrofoil board genoemd, is een gespecialiseerd type kiteboard ontworpen om gebruikt te worden in combinatie met een hydrofoil. Deze hydrofoils worden gemonteerd met een mast onder het foilboard, die het board uit het water tilt naarmate de snelheid toeneemt. Foil kiteboards hebben doorgaans een minimalistisch ontwerp met een lang, smal profiel om waterweerstand te verminderen en de efficiëntie te maximaliseren. Ze zijn vaak gemaakt van lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel om de prestaties te optimaliseren. Foilboards zijn net als de directionals asymmetrisch en hebben dus een voorkant. Klik hier voor een overzicht van onze foilboard collectie.

  Wat is het beste kiteboard voor mij?

  Bij Kitemana vinden we het belangrijk dat jij het kiteboard koopt wat het beste bij je past. Of een kiteboard bij je past, is afhankelijk van een aantal criteria. Om te beginnen is het belangrijk om te weten of je een kiteboard wil voor het surfen van golven (directional), een normaal kiteboard (twintip) of zelfs een kitefoil kiteboard (foil). Ten tweede speelt je kitesurf niveau een grote rol. Als beginner wil je een kiteboard met andere eigenschappen dan een meer gevorderde kitesurfer. Dat heeft alles te maken met een aantal technieken die een twintip kiteboard bepaalde eigenschappen mee geven zoals: de rocker, flex, channels en de grootte van het kiteboard. Op onze twintip pagina wordt hier meer over uitgelegd, hetzelfde geldt voor directional surfboards. Beginner zijnde begin je sowieso altijd op een twintip kiteboard. Een twintip loopt gemakkelijk hoogte én je hoeft niet de positie van je voeten te veranderen als je van vaarrichting veranderd. Als laatste is het belangrijk om de goede maat te kiezen. Het kiezen van de juiste maat kiteboard hangt af van je kitesurf niveau en je lichaamsgewicht. Beginner zijnde neem je altijd een maatje groter dan je normaal zou doen. Dit maakt het waterstarten en hoogte lopen makkelijker. Iemand van 80kg zou normaal op een kiteboard van ongeveer 136/138 varen, maar als beginner doe je er goed aan om iets groter te varen zoals 140 – 144. Voor een persoonlijk advies kan je altijd contact met ons opnemen. Hetzelfde geldt voor directional surfboards. Ga voor een iets grotere directional met iets meer volume als je gaat beginnen met het leren van directional kitesurfen.

  Wat is het beste kiteboard voor beginners?

  Als je start met kitesurfen zal je als beginnende kitesurfer beginnen met een twintip kiteboard. Het is dan belangrijk een twintip te kiezen die bij jou als beginner past. Er zijn drie zaken die erg belangrijk zijn bij het kiezen van je eerste kiteboard: de rocker, de flex en de maat van je twintip kiteboard. Om te beginnen wil je een twintip met weinig rocker. De rocker is de bolling in het board, een kiteboard met weinig rocker is vrij vlak, maakt daardoor gemakkelijk snelheid en vaart makkelijk hoogte. Ten tweede is de flex belangrijk. De flex is de flexibiliteit van een kiteboard, hoe meer flex hoe gemakkelijker het kiteboard te buigen is. Een board met veel flex, zorgt voor comfortabele vaareigenschappen, ook dit is iets wat jij als beginnende kitesurfer wilt hebben. Als laatste is de maat erg belangrijk. Je wilt zeker niet een te klein kiteboard hebben. Met een groter kiteboard vaar je makkelijk weg én makkelijk hoogte. De maat van je kiteboard is afhankelijk van je gewicht, hoe zwaarder je bent, hoe groter je kiteboard. Een beginnende kitesurfer van 80 kilo zal starten met een kiteboard van ongeveer 140 tot 144 cm. Voor een persoonlijk advies kan je natuurlijk contact met ons opnemen. Dus in het kort zijn er drie zaken waar je rekening mee moet houden als beginnende kitesurfer bij het aanschaffen van je nieuwe kiteboard:

 • Weinig rocker
 • Veel flex
 • Een relatief grote maat twintip

 • Welke maat kiteboard heb ik nodig?

  Als je een kiteboard uitkiest is de maat erg belangrijk! Voor zowel een twintip als een directional kiteboard. De maat twintip of directional hangt af van een aantal factoren: je niveau, je favoriete discipline en je gewicht. Te beginnen met het kiezen van de juiste maat twintip. Zoals eerder benoemd is het voor een beginner verstandig om een twintip te kiezen die wat groter is dan je normaal zou nemen. Je staat hierdoor stabieler, vaart makkelijker hoogte en komt gemakkelijker in plané. Als je beter wordt, heb je andere eigenschappen nodig van een twintip. De eigenschappen zijn afhankelijk van je favoriete vaarstijl. Zo wil je als big air kitesurfer een twintip met niet te veel rocker, veel channels en niet al te groot. Maar als freestyle kitesurfer wil je juist wel veel rocker en een wat grotere maat. Voor alle vaarstijlen is er een specifieke twintip gemaakt, zo ook voor lightwind en freeride. Grofweg genomen heeft een gevorderde kitesurfer van 80 kg een twintip van ongeveer 138 en met 75kg een 136. Dit kan dus een beetje verschillen per twintip en vaarstijl.

  Het kiezen van de juiste maat directional surfboard is iets lastiger dan je twintip. Dat komt omdat er nog een andere factor van belang is, namelijk het volume. Maar ook bij het kiezen van de juiste maat directional geldt dat je als beginner een grotere maat neemt dan een gevorderde kitesurfer. Ook wanneer je de directional vooral gaat gebruiken is het verstandig een directional te nemen met wat meer volume. Als je een gevorderde kitesurfer bent die niets liever dan gepowerd varen op hoge golven, dan wil je wat minder volume en een directional met een smallere outline om gemakkelijker die top en bottom turns in te zetten. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

  Wat wordt er meegeleverd met mijn nieuwe kiteboard?

  Bij Kitemana worden alle twintips met vinnen en grabhandle geleverd. De maat vinnen wordt door de leverancier vastgesteld, zodat je het maximale uit het kiteboard kunt halen. Met een wat grotere vin heb je meer grip en loop je gemakkelijker hoogte, met een kleine vin ben je wendbaarder. De meeste directional surfboards worden zonder vinnen geleverd. Dat komt omdat de keuze nogal persoonlijk is. De ene kitesurfer wil grote stijve vinnen en de andere kleine flexibele vinnen. Vaak wordt er in de producttekst beschreven of er wel of geen vinnen bij het surfboard geleverd worden.

  Zitten er dan misschien bindingen en straps bij mijn kiteboard? Alle twintip kiteboards worden verkocht zonder bindingen. Je kan zo zelf de binding kiezen die het beste bij je kiteboard past. Er is een groot verschil in kitesurf bindingen qua pasvorm, maat, comfort en kleur. Daarom is dit een persoonlijke keuze en worden de twintips zonder bindingen geleverd. Sommige directional surfboards worden met straps geleverd. Als een surfboard met straps geleverd wordt dan staat dat beschreven in de producttekst.

  Welke merken kiteboards verkoopt Kitemana?

  Airush: twintip and directional surfboards
  Appletree: specialised premium directional surfboards only.
  Brunotti: twintip en directional surfboards
  Cabrinha: twintip en directional surfboards
  Carved: premium carbon twintip kiteboards
  Core Kiteboarding: twintip en directional surfboards
  Duotone Kiteboarding: twintip en directional surfboards
  F-One: twintip en directional surfboards.
  North: twintip en directional surfboards.
  Lieuwe: specialised premium handgemaakte twintip kiteboards.
  Naish: twintip en directional surfboards.
  Ozone: twintip kiteboards
  Reedin Kiteboarding: twintip en directional surfboards
  Slingshot Kiteboarding: twintip en directional surfboards

  Moet ik een leash gebruiken bij een kiteboard?

  Moet ik een leash gebruiken bij een kiteboard? Het gebruik van een leash bij een twintp raden wij af. De leash kan er voor zorgen dat je kiteboard na een crash met veel snelheid terugkomt en bijvoorbeeld je hoofd raakt. Dat wil je te allen tijde voorkomen, gebruik daarom geen leash. En mocht je dan toch echt een leash willen gebruiken, om wat voor reden, gebruik dan de roll leash. De roll leash komt minder snel hard terug na een crash.

  Hetzelfde verhaal is van toepassing op een directional surfboard maar met een kleine kanttekening. In Nederland zal je niet snel een leash nodig hebben. Maar als je ergens in het buitenland gaat surfen op een rif ver in zee met megahoge golven kan het handig zijn om een leash te gebruiken.

  Verkoopt Kitemana hydrofoil kiteboards?

  Bij Kitemana hebben we een brede selectie aan hydrofoil kitesurf boards, vleugels en masten. We verkopen hydrofoils van alle grote merken en een aantal, gespecialiseerde merken, zoals Moses en Levitaz. Zo hebben wij voor ieder niveau en budget een passende kitesurf hydrofoil. Bekijk hier onze foil kiteboards

  Verkoopt Kitemana ook tweedehands kiteboards?

  Zeker weten! Bij Kitemana hebben we een uitgebreide selectie van gebruikte kitesurfboards, kites en zelfs barren. We verkopen gebruikte kiteboards van alle grote merken en ook een aantal gespecialiseerde merken, zoals Lieuwe en Appletree. Bij Kitemana hebben we voor elk niveau en budget een geschikt kitesurfboard, of het nu gaat om een directional board of een foil kiteboard. Bekijk hier onze tweedehands kiteboards.


  Kiteboard sale

  kiteboards

  Kitemana kiteboard sale

  Bij Kitemana hebben we altijd kiteboards in de uitverkoop. Vaak zijn dit kiteboards van voorgaande jaren, ook wel overjarige kiteboards genoemd. Maar gedurende speciale acties kunnen ook andere kiteboards in de uitverkoop verschijnen, houd deze pagina dus goed in de gaten!

  Bekijk onze kiteboard sale

  Toegevoegd aan winkelmand

  for
  Subtotaal € 0,00
  Verzendkosten NL € 0,00
  Totaalbedrag (incl 21% BTW) € 0,00

  U heeft geen product(en) in uw winkelwagen


  Hoe kunnen we je helpen?

  Bezoek de klantenservice voor advies

  Jouw cookie voorkeuren

  We gebruiken data en cookies om jou de beste ervaring en aanbiedingen op onze website, media en via onze advertenties te geven. Als je hiermee akkoord gaat, druk dan op de groene acceptatie knop! Voor meer informatie, klik hier of wijzig instellingen naar jouw voorkeur.

  Functionele

  Altijd actief

  Cookies die noodzakelijk zijn voor een goed functionerende website. Deze cookies zijn noodzakelijk om in te kunnen loggen, een aankoop te doen en soortgelijke activiteiten.

  Analytics cookies

  Om inzicht te krijgen in het functioneren van onze website en hoe we dit kunnen verbeteren. Waarmee we jou een betere ervaring op onze website kunnen bieden. Plaatsen we graag analytics cookies en verzamelen we analytics data.

  Advertentie cookies

  We willen jou de meest relevante communicatie op onze website en over andere digitale media en advertenties bieden. Om onze reclame en dergelijke communicatie te optimaliseren, plaatsen we graag advertentie cookies en verzamelen we promotionele data.

  Gegevensdeling

  Om de prestaties van onze advertentiecampagne te kunnen meten, hebben we inzicht nodig in wat goed werkt en wat minder goed werkt. Om jou de beste reclame-ervaring te bieden, delen we gebruikersgegevens met onze advertentieplatforms zoals Google en Meta.

  Personalisatie cookies

  We willen graag onze advertenties optimaliseren gebaseerd op jouw bezoek en activiteiten op onze website. Daarvoor plaatsen we cookies die dat inzichtelijk maken.Zo kunnen we onze reclame aanpassen aan jouw interesse en krijg je dus als eerste de beste aanbiedingen relevant voor jou door.

  Cookie - and Privacy beleid