- VAT free for this country - Shipping 1-3 working days
0

F-One

F-one is een kitesurf merk uit Frankrijk dat al sinds het begin van de kitesurfsport een gevestigd merk is. F-one produceert kites, kiteboards, barren, surfboards en kitesurf foils. F-one is de uitvinder van de Delta shape kite met de, nog steeds iconische, F-one Bandit kite. De Bandit bewijst zich ieder jaar weer en is een vaste waarde op iedere kitespot. In 2006 introduceerde F-one het twintip kiteboard de F-one Trax. Inmiddels, jaren later, is de Trax nog steeds een van de meest geliefde kiteboards op de markt. Riders van wereldniveau zoals Liam Whaley laten zien dat de gear van F-One je laat presteren op wereldniveau. Bekijk hier alle kitesurf kites, boards, bindingen, barren en kitesurf accessoires van F-One. Mocht je vragen hebben over de kitesurf producten van F-One dan kan je ons altijd bellen, WhatsAppen of emailen. Lees meer. »

Categorie

  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    

Vin Type

Vinnen Maat

Jaar

Toon meer

Kite Maat

Toon meer

Kite Kleur

Toon meer

Bar Maat

Twintip Maat

Toon meer

Surfboard Maat

Toon meer

Foil Board Maat

Toon meer

Foil Mast Maat

Toon meer

Bindingen Maat

Kleur

Toon meer

Type

Filter
20%korting
Platinium 3 2019 Binding
Platinium 3 2019 BindingF-One
194.16 $ 155.14
Unibox Vinnen
Unibox VinnenF-One
$ 19.47
27%korting
Trax HRD Lite Tech 2020 Kiteboard
Trax HRD Lite Tech 2020 KiteboardF-One
536.64 $ 389.30
Kitepomp Slang
Kitepomp SlangF-One
$ 14.59
Grab handle
Grab handleF-One
$ 19.03
27%korting
Trax HRD Lite Tech Girl 2020 Kiteboard
Trax HRD Lite Tech Girl 2020 KiteboardF-One
536.64 $ 389.30
Linx 2020 Bar
Linx 2020 BarF-One
$ 522.00
25%korting
Mitu Pro Flex 2020 Surfboard
Mitu Pro Flex 2020 SurfboardF-One
1097.66 $ 818.61
20%korting
Bandit 2020 Kite
Bandit 2020 KiteF-One
1267.43 $ 1013.75
24%korting
Trax ESL 2020 Kiteboard
Trax ESL 2020 KiteboardF-One
414.67 $ 311.25
Life Line
Life LineF-One
$ 29.17
Platinium 3 2021 Binding
Platinium 3 2021 BindingF-One
$ 194.16
Katrollen
KatrollenF-One
$ 11.66
Kitepomp Adapter F-one / Naish 2020
Kitepomp Adapter F-one / Naish 2020F-One
$ 7.80
TRAX HRD Carbon 2021 Kiteboard
TRAX HRD Carbon 2021 KiteboardF-One
$ 691.77
L One-Pump Ventiel
L One-Pump VentielF-One
$ 4.87
Bottom Front Line
Bottom Front LineF-One
$ 23.90
5th Line
5th LineF-One
$ 38.54
Leader Lines
Leader LinesF-One
$ 31.71
Flow XS vinnen
Flow XS vinnenF-One
$ 73.08
-19 - 53 van 73Producten per pagina:

F-one Kitesurf Online Kopen

 • F-One kitesurf merk
 • F-One kitesurf ontwikkeling
 • F-One kitesurf online kitesurf shop  F-One kitesurf merk

  Voor de geschiedenis van F-one moeten we ver terug in de tijd. Net als vele andere merken is F-one kitesurfing ontstaan doordat een oudere doorgewinterde professionele windsurfer kansen zag in de kitesurf sport. Het begon allemaal in 1976 toen de Franse oprichter van F-one, Raphaël Salles, begon met windsurfen. Al snel groeide Raphaël uit tot een van de beste Franse windsurfers en nam in 1981 voor het eerst deel aan de pro windsurf tour. In die tijd windsurfte hij met F-1 (France-1) in zijn windsurfs zeil , misschien vandaar ook wel de latere naam voor het kitesurf merk F-one. Na jaren professioneel windsurf wedstrijden te hebben gesurft stopt Salles in 1994 met zijn professionele windsurf carriere en besluit zelf een zaak te starten in het ontwerpen en distribueren van windsurf planken. Dit is de geboorte van F-One, en uiteindelijk F-one kiteboarding.

  Voor F-One kiteboarding gaat het allemaal om de ervaring, voor iedereen. ‘One culture’ zoals F-One het zelf noemt. De filosofie van F-one kitesurfing is als volgt: van freestyle tot foil kitesurfen. Man of vrouw. Van beginnend tot ervaren kitesurfer. Van jong of doorgewinterde kitesurfer. Gespecialiseerd of all-round. Voor recreanten en professionele kitesurfers. Kitesurfers en SUP-ers. Wat je ook vaart, wie je ook bent, we delen dezelfde passie en emotie voor onze watersport. Dat is het idee en de gedachte waar F-one dag in dag uit kites en kiteboards ontwikkeld, voor iedereen. De aflopen jaren heeft dat geresulteerd in kitesurf producten zoals de F-one Bandit en WTF kite, het F-one Trax kiteboard en andere kitesurf accessoires voor kitesurfers van alle niveaus en alle vaarstijlen.

  F-One kitesurf ontwikkeling

  Sinds de oprichting van F-one in 1994 heeft Raphaël Salles samen met zijn kite design team niet stil gezeten. Door de jaren ervaring van Salles in het windsurfen wist hij wat hij moest doen om zijn kitesurfmerk tot een succes te brengen. In 1996 vaart Salles voor het eerst met een ‘kite’ en windsurfplank. De kite zag er toen nog uit als een grote stuntvlieger, maar varen kon hij wel. De eerste jaren bestaan voor F-One vooral uit het testen en verbeteren van kites en kitesurfboards. In de jaren 1997 en 1998 begint er voor F-one een nieuw tijdperk omdat F-one in die jaren begint met de productie van kitesurfboards. Later in die jaren ontwikkeld F-one een complete range aan kitesurf materialen en wordt snel marktleider van de kitesurfwereld binnen de boards en de F-one kitesurf materialen worden wereldwijd verkocht. In de jaren daarna zet F-one de ontwikkeling van kitesurfmaterialen voort. In 2000 brengt F-one hun eerste kite op de markt met afsluitbare compartimenten in de maten 5m, 7m en 9m. Later in dat jaar wist F-one zijn eerste range van high end twintips uit te brengen met een grootte van 142 tot 174 cm. De kiteboards waren in Frankrijk gemaakt en F-one gebruikte een Herex core en een full carbon laminaat met, voor in die tijd, te gekke prints. In die periode was F-one een ware voorloper op het gebied van kitesurf twintip technologie. 2002 was het jaar dat F-one met zijn eerste range aan opblaasbare kites op de markt wist de brengen. Dit was de F-one Mach! En de F-one Magic kite. En daarmee was de trend van de opblaasbare kite zoals we die nu kennen gezet. De collectie van kites van F-one wordt ieder jaar groter en de ontwikkelingen zetten door. In 2006 komt er weer een nieuwe doorbraak aan de kant van F-one . 2006 is het jaar dat F-one de F-one Tribal kite en het F-one Trax kiteboard ontwikkelde. De F-one Tribal was daarmee de allereerste C-shape kite design met complete depower. De F-one Tribal zal daarna nog één jaar verder ontwikkeld wordt totdat F-one komt met hun meest iconische en revolutionaire model, de F-one Bandit. De F-one Trax is uitgegroeid tot het beste model kiteboard dat F-one ooit gemaakt heeft.

  2008 was het jaar dat F-one de kitesurfwereld op zijn kop zette met het nieuwe model de F-One Bandit kite. Het F-one stopte zelfs met de productie van al hun voorgaande modellen, de Tribal II, Impact en andere kites in hun assortiment. Dit getuigd natuurlijk van zelfzekerheid om alle productie te stoppen en een geheel nieuw product op de markt te brengen zonder dat je weet of de consument het echt gaat accepteren. De F-One Bandits vlogen over de toonbank en werd met hun unieke Delta C-shape erg gewaardeerd. Vele merken volgde F-One door de Delta C-shape over te nemen. Wat meteen opviel aan de Bandit waren de stuk smaller wingtips en de hoger geplaatste bridles. In de jaren die daarop volgen blijft F-one de Bandit door ontwikkelen en blijft de best seller kite van F-one. In de laaste jaren zien we vooral een ontwikkeling in de F-one surf en foil boards zoals de Mitu. In 2018 zien we de laatste twee grote veranderingen of beter gezegd, ontwikkelingen op het gebied van F-one en de kitesurf wereld. De Linx bar en de WTF kite werd geïntroduceerd. Na een jaar of 10 min of meer dezelfde bar te hebben gebruikt komt F-One eindelijk met een te gekke nieuwe bar! De bar is uitgerust met cleane floaters een single line flag out. De front-lines kun je zelf instellen of je een hoge of lage splitsing wilt. Wat natuurlijk super handig is als je ook kites wilt varen van andere merken. Ook nieuw is de swivel boven de chickenloop die terugdraait na een rotatie, nooit meer gekruiste lijnen! En in 2018 komt F-One terug met een echte hardcore C-kite zonder bridles. WTF afkorting voor “Win The Freestyle” is de nieuwste kite van F-One. De kite heeft een 5 strut design met een 5-lijns set-up. Geschikt voor kiters opzoek naar een mooi model om uitgehaakt te varen, want de kite biedt lekkere pop en slack. F-One zorgde ervoor dat gelijk een hoop mannelijke en vrouwelijk riders uit de WKL gingen varen met de WTF waaronder Liam Wah. Het heeft nog niet geresulteerd in een podiumplaats, maar wie weet komt dat snel!

  F-One kiteboard online kitesurf shop

  Kitesurfen is onze passie en wij testen altijd alle kites zelf. Ten eeste omdat we het leuk vinden en ten tweede om jou het beste advies te geven. Zo ook de F-one kites en boards. Mocht je niet uit je keuze komen van F-one kite of board dan kan je ons altijd bellen, emailen of WhatsAppen voor een persoonlijk advies. Afhankelijk van jou kitesurfstijl en niveau kiezen we voor jou het beste F-one product uit. Wij, bij Kitemana, hebben zeer veel F-one kitesurf producten direct uit voorraad leverbaar. Ook als je kite, board of bar van F-one er even niet is dan kunnen we die altijd zeer snel bij jou thuis leveren. Zodat jij zo snel mogelijk met je favoriete kitesurf spullen op het water kan staan.
 • Ga naar F-one kites

 • Ga naar F-one kiteboards

 • 2020 KITE INRUILACTIE: Scoor nu tot maar liefst 50% korting op een gloednieuwe 2020 kite bij inruil van je oude kite! Check hier de actie!