Shipping country

Language

Currency

Kiteboard

Ben je op zoek naar een nieuw kiteboard? Dan ben je bij Kitemana aan het juiste adres. Wij verkopen twintip en directional kiteboards van alle grote kitesurf merken zoals: Airush, Cabrinha, Carved, Core, F-one, Nobile, Naish, North, Ozone, Reedin, Slingshot en meer! Of je nu een beginner of pro bent, bij Kitemana vind je altijd het perfecte kiteboard voor jouw vaarstijl en kitesurf niveau. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze kiteboard. Voor professioneel advies kan je ons bellen, e-mailen of een berichtje sturen op WhatsApp. De meest gestelde vragen bij het aanschaffen van een nieuw kiteboard hebben we alvast voor je beantwoord onder aan deze pagina. Klik hier om verder te lezen.

Filter wis filters
Intro Kiteboard

Ben je op zoek naar een nieuw kiteboard? Dan ben je bij Kitemana aan het juiste adres. Wij verkopen twintip en directional kiteboards van alle grote kitesurf merken zoals: Airush, Cabrinha, Carved, Core, F-one, Nobile, Naish, North, Ozone, Reedin, Slingshot en meer! Of je nu een beginner of pro bent, bij Kitemana vind je altijd het perfecte kiteboard voor jouw vaarstijl en kitesurf niveau. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze kiteboard. Voor professioneel advies kan je ons bellen, e-mailen of een berichtje sturen op WhatsApp. De meest gestelde vragen bij het aanschaffen van een nieuw kiteboard hebben we alvast voor je beantwoord onder aan deze pagina. Klik hier om verder te lezen.

Kiteboard Online Kopen bij Kitemana

Een kiteboard koop je gemakkelijk en snel, online bij Kitemana. Of het nu je nieuwe twintip of directional surfboard is, Kitemana heeft altijd een zeer ruime voorraad kiteboards voor alle vaarstijlen. Voor de twintip kitesurfer hebben we speciale kiteboards voor freeride, freestyle, big air en light wind. De toegewijde surfende kitesurfer kan bij ons terecht voor directionals van alle constructies en alle shapes. We verkopen twintip en directional kiteboards van alle grote merken maar ook een aantal gespecialiseerde kleinere merken zoals Lieuwe en Appletree. De meest gestelde vragen bij het kopen van een nieuw kiteboard hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet. In onderstaand overzicht kan je snel navigeren naar een van de veel gestelde vragen:

Veel gestelde vragen bij het kopen van een nieuw kiteboard:
 1. Welke verschillende soorten kiteboards zijn er?
 2. Wat is het verschil tussen een twintip en een directional kiteboard?
 3. Wat is het beste kiteboard voor mij?
 4. Wat is het beste kiteboard voor beginners?
 5. Welke maat kiteboard heb ik nodig?
 6. Zitten er vinnen bij mijn kiteboard?
 7. Zitten er bindingen en straps bij mijn kiteboard?
 8. Welke merken kiteboards verkoopt Kitemana?
 9. Moet ik een leash gebruiken bij een kiteboard?
 10. Verkoopt Kitemana hydrofoil kiteboards?
 11. Heeft Kitemana een kiteboard uitverkoop?

Welke verschillende soorten kiteboards zijn er?

Kiteboards komen in veel verschillende soorten en maten. Aan het begin zit je hier misschien nog niet zo op te wachten, maar als je een tijdje bezig bent met kiten begin je al snel je eigen stijl te ontwikkelen. Dan wordt het tijd om een kiteboard te kiezen die bij jou past! Om het even gemakkelijk te maken hebben wij de verschillende soorten kiteboards onderverdeeld in twee groepen: twintip, en directional kiteboards.

 • Twintips: freeride, freestyle, lightwind, wakestyle
 • Directionals: surf/wave, race, hydrofoil, skimboards, wakeskates

  Twintips vaar je met je linker én rechterbeen voor, zonder je board te hoeven draaien. Als beginner voelt dit aan het begin onnatuurlijk aan omdat iedereen zijn voorkeurskant heeft, maar dit is verreweg de meest gebruikte soort kiteboards omdat het je alle vrijheid biedt tijdens het freeriden in het water. Een twintip kiteboard is meestal helemaal symmetrisch van vorm en er zit dus niet één voorkant op maar twee. Een ander soort kiteboards zijn de directional kiteboards. Deze boards zijn gemaakt om één kant op te varen. Mocht je willen gijpen, dan draai je heel je board om. Dit soort boards worden vaak gebruikt om golven mee te rippen (wave/surfboards) of om mee te racen. De vorm van een directional kiteboard is asymmetrisch.

  Er zijn zo veel verschillende kiteboards op de markt omdat er veel verschillende stijlen zijn. Iedere kiteboarder heeft zijn eigen voorkeur voor wat hij leuk vind, deze manier van kiten wordt vaarstijl genoemd. Bij kiteboards wordt er onderscheid gemaakt in freeride, freestyle, lightwind, wakestyle, surf en race.

  Andere categorieën over kiteboards: Twintip kiteboards, Surfboards, Lighwind kiteboards en Kite Foil boards

  Wat is het verschil tussen een twintip en een directional kiteboard?

  Er is een super groot verschil tussen een twintip en een directional kiteboard. Een twintip is het kiteboard waar je mee leert kitesurfen. Eigenlijk heeft elke kitesurfer wel een twintip. Een twintip heeft zoals eerder aangegeven een parallelle vorm met twee bindingen en vier vinnen. Met een twintip kan je gemakkelijk hoogte lopen, hoge sprongen maken en uitgehaakte tricks doen. Er zijn twintips voor freeride, freestyle, wakestyle, lightwind en big air. Klik hier voor een overzicht van onze twintip collectie.

  Een directional wordt gebruikt door kitesurfers die niets liever doen dan met de golven spelen. Een directional kiteboard lijkt op een surfboard en wordt daarom alleen gebruikt voor het kitesurfen met golven, strapless freestyle of lightwind. Klik hier voor een overzicht van onze directional surfboards.

  Wat is het beste kiteboard voor mij?

  Bij Kitemana vinden we het belangrijk dat jij het kiteboard koopt wat het beste bij je past. Of een kiteboard bij je past is afhankelijk van een aantal criteria. Om te beginnen is het belangrijk om te weten of je een kiteboard wil voor het surfen van golven (directional) of een normaal kiteboard (twintip). Ten tweede is het speelt je kitesurf niveau een rol. Als beginner wil je een kiteboard met andere eigenschappen dan een meer gevorderde kitesurfer. Dat heeft alles te maken met een aantal technieken die een twintip kiteboard bepaalde eigenschappen mee geven zoals: de rocker, flex, channels en de grootte van het kiteboard. In onze twintip sectie twintip sectie wordt hier meer over uitgelegd, hetzelfde geldt voor directional surfboards. Als beginner zijnde begin je sowieso altijd op een twintip kiteboard. Een twintip loopt gemakkelijk hoogte én je hoeft niet de positie van je voeten te veranderen zoals bij een directional wel het geval is. Als laatste is het belangrijk om de goede maat te kiezen. Het kiezen van de goede maat kiteboard hangt af van je kitesurf niveau en je lichaamsgewicht. Als beginner zijnde neem je altijd een maatje groter dan je normaal zou doen. Dit maakt het makkelijker om weg te varen en hoogte te lopen. Iemand van 80kg zou normaal op een kiteboard van ongeveer 138 varen maar als beginner doe je er goed aan om iets te varen van 140 – 144. Voor een persoonlijk advies kan je altijd contact met ons opnemen. Hetzelfde geldt voor directional surfboards deze neem je ook iets groter en met iets meer volume als je gaat beginnen met het leren van directional kitesurfen.

  Wat is het beste kiteboard voor beginners?

  Als je start met kitesurfen zal je als beginnende kitesurfer beginnen met een twintip kiteboard. Het is dan belangrijk een twintip te kiezen die bij jou als beginner past. Er zijn drie zaken die erg belangrijk zijn bij het kiezen van je eerste kiteboard: de rocker, de flex en de maat van je twintip kiteboard. Om te beginnen wil je een twintip met weinig rocker. De rocker is de bolling in het board, een kiteboard met weinig rocker is vrij vlak, maakt daardoor gemakkelijk snelheid en vaart makkelijk hoogte. Ten tweede is de flex belangrijk. De flex is de flexibiliteit van een kiteboard, hoe meer flex hoe gemakkelijker het kiteboard te buigen is. Een board met veel flex zorgt voor comfortabele vaareigenschappen, ook dit is iets wat jij als beginnende kitesurfer wilt hebben. Als laatste is de maat erg belangrijk. Je wilt zeker niet een te klein kiteboard hebben. Met een groter kiteboard vaar je makkelijk weg én makkelijk hoogte. De maat van je kiteboard is afhankelijk van je gewicht, hoe zwaarder je bent hoe groter je kiteboard. Een beginnende kitesurfer van 80 kilo zal starten met een kiteboard van ongeveer 140 tot 144 cm. Voor een persoonlijk advies kan je natuurlijk contact met ons opnemen. Dus in het kort zijn er drie zaken waar je rekening mee moet houden als beginnende ktiesurfer bij het aanschaffen van je nieuwe kiteboard:

 • Weinig rocker
 • Veel flex
 • Een relatief grote maat twintip

  Welke maat kiteboard heb ik nodig?

  Als je een kiteboard uitkiest is de maat erg belangrijk! Voor zowel een twintip als een directional kiteboard. De maat twintip of directional hangt af van een aantal factoren: je niveau, je favoriete discipline en je gewicht. Te beginnen met het kiezen van de juiste maat twintip. Zoals eerder benoemd is het voor een beginner verstandig om een twintip te kiezen die wat groter is dan je normaal zou nemen. Je staat hierdoor stabieler, vaart makkelijker hoogte en komt gemakkelijker in plané. Als je beter wordt heb je andere eigenschappen nodig van een twintip. De eigenschappen zijn afhankelijk van je favoriete vaarstijl. Zo wil je als big air kitesurfer een twintip met niet te veel rocker, veel channels en niet al te groot. Maar als freestyle kitesurfer wil je juist wel veel rocker en een wat grotere maat. Voor alle vaarstijlen is er een specifieke twintip gemaakt zo ook voor lightwind en freeride. Grofweg genomen heeft een gevorderde kitesurfer van 80 kg een twintip van ongeveer 138 en met 75kg een 136. Dit kan dus een beetje verschillen per twintip en vaarstijl.
  Het kiezen van de juiste maat directional surfboard is iets lastiger dan je twintip. Dat komt omdat er nog een andere factor van belang is, namelijk het volume. Maar ook bij het kiezen van de juiste maat directional geldt dat je als beginner een grotere maat neemt dan een gevorderde kitesurfer. Ook wanneer je de directional vooral gaat gebruiken is het verstandig een directional te nemen met wat meer volume. Als je een gevorderde kitesurfer bent die niets liever doet dan gepowerd varen op hoge golven, dan wil je wat minder volume en een directional met een smallere outline. Meer informatie hierover vind je op de speciale directional surfboard pagina.

  Zitten er vinnen bij mijn kiteboard?

  Bij Kitemana worden alle twintips met vinnen en grabhandle geleverd. De maat vinnen wordt door de leverancier vastgesteld. Met een wat grotere vin heb je meer grip en loop je gemakkelijker hoogte, met een kleine vin ben je wendbaarder.
  De meeste directional surfboards worden zonder vinnen geleverd. Dat komt omdat de keuze nogal persoonlijk is. De ene kitesurfer wilt grote stijve vinnen en de andere kleine flexibele vinnen. Vaak is bij in de product tekst beschreven of er wel of geen vinnen bij het surfboard geleverd worden.

  Zitten er bindingen en straps bij mijn kiteboard?

  Alle twintip kiteboards worden verkocht zonder bindingen. Je kan zo zelf de binding kiezen de het beste bij je kiteboard past. Er is een groot verschil in kitesurf bindingen qua kleur maar wat pastvorm en comfort betreft. Daarom is dit een persoonlijke keuze en worden de twintips zonder bindingen geleverd.
  Sommige directional surfboards worden met straps geleverd. Als een surfboard met straps geleverd wordt dan staat dat beschreven in de product tekst.

  Welke merken kiteboards verkoopt Kitemana?

  Airush: twintip and directional surfboards
  Appletree: specialised premium directional surfboards only.
  Brunotti: twintip en directional surfboards
  Cabrinha: twintip en directional surfboards
  Carved: premium carbon twintip kiteboards
  Core Kiteboarding: twintip en directional surfboards
  Duotone Kiteboarding: twintip en directional surfboards
  F-One: twintip en directional surfboards.
  North: twintip en directional surfboards.
  Lieuwe: specialised premium handgemaakte twintip kiteboards.
  Naish: twintip en directional surfboards.
  Ozone: twintip kiteboards
  Reedin Kiteboarding: twintip en directional surfboards
  Slingshot Kiteboarding: twintip en directional surfboards

  Moet ik een leash gebruiken bij een kiteboard?

  Het gebruik van een leash bij een twintp raden wij af. De leash kan er voor zorgen dat je kiteboard na een crash met veel snelheid terug komt en bijvoorbeeld je hoofd raakt. Dat wil je ten alle tijden voorkomen, gebruik daarom geen leash. En mocht je dan toch echt een leash willen gebruiken, om wat voor reden, gebruik dan de roll leash. De roll leash komt minder snel hard terug na een crash.
  Hetzelfde verhaal is van toepassing op een directional surfboard maar met een kleine kanttekening. In Nederland zal je niet snel een leash nodig hebben. Maar als je ergens in het buitenland gaat surfen op een rif ver in zee met mega hoge golven kan het handig zijn om een leash te gebruiken.

  Verkoopt Kitemana hydrofoil kiteboards?

  Bij Kitemana hebben we een brede selectie aan hydrofoil kitesurf boards, vleugels en masten. We verkopen hydrofoils van alle grote merken en een aantal kleinere, gespecialiseerde merken, zoals Moses en Levitaz. Zo hebben wij voor ieder niveau en budget een passende kitesurf hydrofoil. Klik hier voor een overzicht van alle kitesurf hydrofoils

  Heeft Kitemana een kiteboard uitverkoop?

  Bij Kitemana hebben we altijd kiteboards in de uitverkoop. Vaak zijn dit kiteboards van voorgaande jaren, ook wel overjarige kiteboards genoemd. Maar gedurende speciale acties kunnen ook andere kiteboards in de uitverkoop verschijnen. Klik hier voor een overzicht van onze huidige kiteboard sale.

 • Toegevoegd aan winkelmand

  Subtotaal € 0,00
  Verzendkosten NL € 0,00
  Totaalbedrag (incl 21% BTW) € 0,00

  U heeft geen product(en) in uw winkelwagen


  Hoe kunnen we je helpen?

  Bezoek de klantenservice voor advies