Shipping country

Language

Currency

kites

Naish

Naish Kiteboarding is een van de grootste kitemerken ter wereld. Eigenaar en wereldkampioen kite- en windsurfer Robby Naish maakt sinds het begin van de sport al deel uit hiervan en is een echt pionier die de sport verder heeft gebracht tot waar die nu is. De Naish kites zijn momenteel uitgerust met het beste en stevigste doek op de markt “quad tex”. Bekende kitesurfers als Kevin- en Jalou Langeree, maar ook Amerikaan Jesse Richman varen al vanaf kleins met Naish. Naast Robby Naish is rechterhand Andy Church ook al vanaf 1999 betrokken bij het ontwikkelen van kitesurfspullen. We verkopen Naish kites en kiteboards direct uit onze eigen voorraad. Ook voor Naish spare parts ben je bij Kitemana aan het juiste adres! Lees meer »

Filter wis filters
Intro Naish

Naish Kiteboarding is een van de grootste kitemerken ter wereld. Eigenaar en wereldkampioen kite- en windsurfer Robby Naish maakt sinds het begin van de sport al deel uit hiervan en is een echt pionier die de sport verder heeft gebracht tot waar die nu is. De Naish kites zijn momenteel uitgerust met het beste en stevigste doek op de markt “quad tex”. Bekende kitesurfers als Kevin- en Jalou Langeree, maar ook Amerikaan Jesse Richman varen al vanaf kleins met Naish. Naast Robby Naish is rechterhand Andy Church ook al vanaf 1999 betrokken bij het ontwikkelen van kitesurfspullen. We verkopen Naish kites en kiteboards direct uit onze eigen voorraad. Ook voor Naish spare parts ben je bij Kitemana aan het juiste adres! Lees meer »

Naish Kiteboarding Online kopen

Naish is een veelbesproken merk binnen de kitesurf wereld. Ontstaan uit het windsurfen en sinds het begin betrokken bij de ontwikkeling van de sport is Naish één van de A-merken in onze shop. Het merk is uiteraard niet binnen een dag zo groot geworden, daar is een heel proces aan vooraf gegaan. Met designers zoals Des Walsh, Brian Dennis en teamrijders zoals Ewan Jaspan (ook een designer), Stig Hoefnagel, Katie Potter en Louka Pitot leidt Robby Naish een mega getallenteerd team die een schat aan ervaring en technische kennis mee nemen naar het merk Naish. Op deze pagina wordt onderanderen de geschiedenis, ontwikkeling en verschillende kites uitgebreid beschreven en waarom wij zo enthousiast worden van het merk Naish Kiteboarding.

Naish Kiteboarding het Merk

Naish is al op de markt sinds het begin van de sport en was een van de eerste merken die begon met kitesurf artikelen. Het merk wordt geleid door de legendarische Robby Naish die op dit moment 24 wereldtitels op zijn naam heeft en bekendstaat als pionier van het kitesurfen, wingsurfen en Stand Up Paddling. Naish heeft zijn hoofdkantoor gevestigd op het prachtige Hawaii, waar de R&D en marketing zitten van Naish. Naish is een gedreven merk en streeft altijd naar het beste van het beste. Het merk is uniek en draagt de naam van een levende legende in alle watersporten. Naish heeft een productportfolio met onder andere kites, kitesurfboards, surfboards, windsurfboards, zeilen, foils, foilboards en een breed assortiment aan accessoires. Sinds 2023 is Naish overgenomen door het gerespecteerde Kubus Sports. Beide bedrijven hebben een geschiedenis van meer dan 20 jaar in de sport. Kubus heeft een portfolio van +10 premium merken zoals Prolimit, STX en Nitro snowboards. Samen met Robby doelt Kubus er op om verder te werken aan het merk Naish en de kite sport verder te helpen met de nieuwste technologieën.

Naish Kiteboarding de Geschiedenis

De roots van Naish gaan terug naar 1970 toen Robby Naish leerde windsurfen op het strand van Oahu. Vanaf hier heeft Robby Naish niet 1,2, maar VIERENTWINTIG wereldtitels weten te winnen. Tijdens deze periode had de familiy Naish een shop en pas op het momement dat kitesurfen in de laten 90s bekender werd omarme Robby de sport met beide handen. Naish ging van start en was de eerste jaren het hart van de sport. Of je nu graag door een barrel surft of graag harder en hoger gaat dan ooit tevoren, Naish kites zullen je er bij helpen. Sinds het ontstaan van Naish is het surfmerk bezig met het ontwikkelen en produceren van hoge kwaliteit kite- wind- en surfspullen. Naish is begonnen door levende windsurf legende Robby Naish zelf. Zijn passie voor de watersport is terug te zien in de ontwikkeling van Naish kites, boards, surfboards en meer. Naish is ook jaren lang de favoriet geweest bij de Nederlanders. Pro kitesurfers Jalou en Kevin hebben bijvoorbeeld jarenlang de favoriete C-kite, de Torch gevaren. Ook heeft Kevin Langeree na zijn overstap naar de Pivot de 2018 en de 2019 King of the Air gewonnen. Naast kites maakt Naish ook te gekke surfboards, kiteboards en sinds 2017 ook foils van hoge kwaliteit. Sinds 2013 is Naish overgenomen door Kubus Sports. Met een hoofdkantoor in Nederland is dit de eigenaar van een geweldig distributieplatform met merken zoals STX, Prolimit, Storm, Ohana, Brabo Hockey, Brabo Padel, STX Sneeuw, Atom en Prinses Hockey. Kubus zal samen met Robby Naish de komende jaren het merk versterken en verder laten groeien.

bekijk hier de verschillende categorien van Naish Kiteboarding

Kites Boards Foil Spare Parts

Naish Kiteboarding ontwikkeling

In de pioniers jaren van het kitesurfen gingen een aantal windsurfers, waaronder Robby Naish, Pete Cabrinha, Don Montague en nog vele meer experimenteren met alles wat hun creatieve brein kon verzinnen, twee lijns kites met enorme barren zonder bijvoorbeeld de welbekende chickenloop. Het was dag in dag uit alleen maar testen en ontwikkelen. Uiteindelijk is Naish uitgegroeid tot een van de grootste merken ter wereld. In 1999 begonnen ze bij Naish echt in het kitesurfen te geloven en kregen ze het gevoel dat dit een grote sport kon gaan worden. Dat jaar bracht Naish kiteboarding zijn eerste kitesurf kite de AR 3.5 op de markt, een kite met twee lijnen. Later dat jaar bracht Naish kiteboarding het eerste kiteboard uit, de Sky Pirate.

In die tijd waren de kiteboards zo een 7 feet lang, dat is ongeveer 2 meter! De tijden zijn veranderd, de kites zijn groter geworden, veiliger en sterker. De kiteboards zijn van super klein 1.24m zoals de Naish Thorn in 2006 naar weer iets groter gegaan 1.38 zoals de nieuwe Naish Monarch. In 2008 kwam Naish nog met een model kite wat erg bijzonder was, de sigma shape. Het sigma model zou de kitewereld op zijn kop moeten zetten, maar dat viel toch mee. Het nieuwe model zorgde voor een hoop verwarring door de geheel andere shape dan normaal was. Het sigma model had een super goede low- en high end ook was die goed met vlagerige wind en makkelijker te herstarten omdat niet de hele leading edge in het water lag. Nadelen van het model waren dat die niet echt lekker lag op het strand, de wind kwam er meer onder waardoor die sneller van het strand waaide... Maar met name de aparte vorm en de looks zorgde ervoor dat de kites niet echt doorbraken. Waar Naish kiteboarding uiteindelijk heen gaat en de gehele kitesurf sport weten we niet maar, het wordt steeds beter en we zijn benieuwd naar wat Naish ons in de toekomst van de kitesurf sport weer weet te brengen.

Naish kites door de jaren heen

Naish Kiteboarding heeft een lange geschiedenis in de ontwikkeling van kitesurf kites binnen de kitesurf wereld. Hieronder een overzicht van de verschillende kites door de jaren heen.


De Naish AR 3.5 was de eerste kitesurf kite die Naish op de markt bracht. Deze twee lijns kite was destijds dé kite. Later was deze zelfs om te bouwen tot 4-lijns kite.


De Naish Sigma series was destijds volgens Naish een echte gamechanger. De Sigma had een zogenoemde 'Supported Leading Edge'. De Leading Edge is niet echt gevormd zoals we gewend zijn, maar was mega hoekig. De unieke leading edge zorgt ervoor dat de kite sneller roteert, minder bar druk heeft en makkelijker herstart.


De Naish Helix was een van de Sigma kites die meer was gebogen dan voorheen, met grotere wingtips. De kite was bedoeld voor de meer gevorderde kitesurfers en werd destijds beschreven als een 'beest'.


De Naish Cult was een echte freeride kite die ook hoorde bij de Sigma series. Met nieuwe wingtips, lagere luchtweerstand en een versterkte constructie was dit de kite die je destijds moest hebben. De kite was perfect voor beginnerd en gevorderde dankzij de soepele trekkracht en vriendelijke loops.


De Naish Park was dde kite die echt alle kon. De Compacte C-kite outline met de 3 strut ontwerp maakt de kite stabiel en responsief. De kite gebruikt net genoeg sweep voor maximale depower en makkelijk herstartbaarheid.


De Naish Boxer was voorheen een hardcore C-shaped kite. Tegenwoordig is de Naish Boxer een vriendelijke single strut kite met compact C shape. Dankzij het single strut design is de kite perfect voor tijdens de lichtweer dagen. In combinatie met een foil, directional of zelfs een twintip is dit de perfecte kite voor als het net wat minder waait.


De Naish Pivot is misschien wel een van de bekendste kites binnen de Naish line-up. Sinds de King of the Air win van Kevin Langeree werd dit de bekendste big air kite op de markt.


De Naish Slash is de pure wave/strapless freestyle kite van Naish. Met veel drift, goede low-end en een grote windrange was dit de kite voor in de golven.


De Naish Triad is een allround freeride kite die perfect is voor beginnende en gevorderde kitesurfers. De kite is perfect om het kitesurfen onder de knie te krijgen en zo snel mogelijk progressie te maken.


De Naish Torch is ontworpen om mee uit te haken. Met zijn hardcore C-shape was en is dit de favoriete kite van onderanderen teamrijder Ewan Jaspan. De kite is perfect voor gevorderde rijders die op zoek zijn naar een kite met dikke slack en 5 lijnen.


Naish kiteboarding kiteboards

De kiteboards van Naish zijn van hoge kwaliteit en behoren zonder twijfel tot de betere boards op de markt. De kiteboards zijn robuust en sterk, waardoor ze jarenlang mee gaan. Naish heeft veel kiteboards, surfboards en foilboards in zijn assortiment voor beginnend tot pro kitesurfers. Kiteboards zoals de Naish Monarch, Naish Drive, Naish Motion en de Naish Hero staan bekend om hun geweldige performance. Freeride, freestyle of big air, Naish heeft voor elke discipline gegarandeerd een kiteboard in zijn assortiment. Ook surfboards heeft Naish in overvloed. Surfboards zoals de Naish Skater, Naish Go-to, Naish Gecko en Naish Global zijn gemaakt van de beste materialen en hebben elk zijn voorkeur discipline. Ook foilboard en kitefoils heeft Naish in overvloed. De Naish Hover en Naish foils verdubbelen je sessies en zorgen ervoor dat je zelfs bij het kleinste briesje veel plezier zal beleven op het water. Ook in de kiteboards wordt er gebruikgemaakt van de nieuwste technologieën, zoals de Keel Lock Spine. De Keel Lock Spinge zorgt ervoor dat het water zo goed mogelijk wordt afgevoerd en verbetert de pop. Ook hebben alle kiteboards van Naish gecentreerde inserts, waardoor je de pads in verloop van tijd om kunt draaien. Ook heeft Naish een van de beste bindingen van dit moment. Sinds 2016 heeft Naish de Apex binding in hun assortiment, wat ons betreft een superieure binding met een perfecte pasvorm voor bijna iedereen. De Apex kan op vier verschillende punten met klittenband worden afgesteld. Hierdoor past bijna iedere voet perfect in de binding. Voor de pad heeft Naish ook twee mogelijkheden: een zachte en een harde pad. Mocht je al langere tijd op zoek zijn naar een enorm goede binding, dan raden wij deze zeker aan. De Naish Apex binding is ruim op voorraad verkrijgbaar in onze webshop!

Naish Kiteboarding Kitesurfshop

Naish heeft in de afgelopen jaren bewezen kites, kiteboards en kitesurf accessoires te maken van de best mogelijk kwaliteit en performance. Naish mag zich terecht een van de grootste kitesurf merken van het moment noemen. Wij hebben genoeg Naish kitesurf spullen op voorraad, maar mocht jouw Naish kitesurf product er niet zijn, dan kan je ons altijd bellen en kunnen we voor jou je Naish kiteboard of bar snel regelen. Naast onze online winkel hebben wij ook een winkel in Noordwijk waar je altijd langs kan komen voor persoonlijk advies of bel ons voor alle informatie over jouw Naish kiteboarding kite, kiteboard, bar, surfboard of iets anders. Heb je daar geen tijd voor dan kunnen we je ook altijd te woord staan via de WhatsApp.


In Nederland vind je altijd veel Naish kites op de populaire spots zoals op de Brouwersdam, Zandmotor (Kijkduin), Vrouwenpolder, Rockanje, Maasvlakte / Slufter, Scheveningen, Rotterdam, Wassenaar, Katwijk, Noordwijk, Langevelderslag, Zandvoort, IJmuiden, Wijk aan Zee, Castricum, Egmond aan Zee, Callantsoog, Amsterdam, Den Helder, Texel, Makkum, Workum, Lemmer, Strand Horst, Enkhuizen, Zeewolde, Almere, Muiderberg.

Naish youtube Reviews

Naish youtube reviews

Kitemana heeft over de meeste Naish producten een Youtube video gemaakt waarin we de nieuwste Naish producten voor je testen en zo goed mogelijk uitleg geven over de nieuwste materialen en features.

Naish youtube reviews

Toegevoegd aan winkelmand

for
Subtotaal € 0,00
Verzendkosten NL € 0,00
Totaalbedrag (incl 21% BTW) € 0,00

U heeft geen product(en) in uw winkelwagen


Hoe kunnen we je helpen?

Bezoek de klantenservice voor advies

Jouw cookie voorkeuren

We gebruiken data en cookies om jou de beste ervaring en aanbiedingen op onze website, media en via onze advertenties te geven. Als je hiermee akkoord gaat, druk dan op de groene acceptatie knop! Voor meer informatie, klik hier of wijzig instellingen naar jouw voorkeur.

Functionele

Altijd actief

Cookies die noodzakelijk zijn voor een goed functionerende website. Deze cookies zijn noodzakelijk om in te kunnen loggen, een aankoop te doen en soortgelijke activiteiten.

Analytics cookies

Om inzicht te krijgen in het functioneren van onze website en hoe we dit kunnen verbeteren. Waarmee we jou een betere ervaring op onze website kunnen bieden. Plaatsen we graag analytics cookies en verzamelen we analytics data.

Advertentie cookies

We willen jou de meest relevante communicatie op onze website en over andere digitale media en advertenties bieden. Om onze reclame en dergelijke communicatie te optimaliseren, plaatsen we graag advertentie cookies en verzamelen we promotionele data.

Gegevensdeling

Om de prestaties van onze advertentiecampagne te kunnen meten, hebben we inzicht nodig in wat goed werkt en wat minder goed werkt. Om jou de beste reclame-ervaring te bieden, delen we gebruikersgegevens met onze advertentieplatforms zoals Google en Meta.

Personalisatie cookies

We willen graag onze advertenties optimaliseren gebaseerd op jouw bezoek en activiteiten op onze website. Daarvoor plaatsen we cookies die dat inzichtelijk maken.Zo kunnen we onze reclame aanpassen aan jouw interesse en krijg je dus als eerste de beste aanbiedingen relevant voor jou door.

Cookie - and Privacy beleid