- VAT free for this country - Shipping 1-3 working days
0

Kite F-One

Het Franse kitesurf merk F-one kiteboarding heeft een kitesurfgeschiedenis die ver terug gaat. Al sinds 1994 is F-one één van de grote spelers op de kitesurfmarkt. Door de jaren heen heeft F-one verschillende iconische kites ontwikkeld waaronder de F-one Tribal en het huidige top model van F-one de F-one Bandit. De F-one Bandit is echt een kite die niet meer weg te denken is uit het huidige kite assortiment. Ware kitesurf wereldtoppers zoals Liam Whaley en Mitu Monteiro presteren op het hoogste denkbare kitesurf niveau met de hoogwaardige kites en kiteboards van F-One. Liam Whaley laat zien dat je aan de C-shape kite van F-One, de WTF, de aller moeilijkste freestyle en wakestyle kitesurf tricks kan landen. Mitu Monteiro, de legende van Kaapverdië, surft de hoogste golven en doet de gekste strapless freestyle actie met behulp van de legendarische F-one Bandit kite. Bekijk hier alle kitesurf kites van F-one, mocht er een kite niet tussen staan of heb je vragen over een van de kites van F-one dan kan je ons altijd bereiken via mail, telefoon of WhatsApp. Lees meer. »

Jaar

Kite Maat

Toon meer

Kite Kleur

Toon meer
Filter
20%korting
Bandit 2020 Kite
Bandit 2020 KiteF-One
1342.36 $ 1073.69
Bandit S2 2021 Kite
Bandit S2 2021 KiteF-One
$ 1143.34
20%korting
Bandit-S 2020 Kite
Bandit-S 2020 KiteF-One
1193.10 $ 954.28
Bullit Kite
Bullit KiteF-One
$ 1318.48
Bandit 2021 Kite
Bandit 2021 KiteF-One
$ 1342.36
-19 - -15 van 5Producten per pagina:

F-one Kite Online Kopen

Alle F-one kites kan je super makkelijk online bij ons, kitemana, bestellen. Je F-one kite wordt vaak al de volgende dag bij je afgeleverd! Zo kan jij snel met je nieuwste gear het water op! We hebben een grote voorraad aan F-one kites direct leverbaar. Als je en vraag hebt over een van de F-one kitesurf kites dan kan je ons altijd bellen, mailen of WhatsAppen. Hieronder is alles te lezen over de F-one kites en de gebruikte technieken om de kites van F-one op het hoogste niveau te laten presteren. Navigeer via onderstaand menu snel naar:

 • F-One kitesurf shop
 • F-One kitesurf kite collectie
 • F-One kitesurf technologie


  F-One kitesurf shop

  In onze kitesurf shop, zowel online als offline hebben we een grote voorraad aan kites van F-one. De F-one Bandit is een van de aller beste all-round kites op de kitsurfmarkt, vandaar dat de kite collectie van F-One uit minder kites bestaat dan de meeste A-kwaliteit kitesurf merken. Bij ons kan je altijd aankloppen voor advies op maat ten aanzien van jouw nieuwe F-one kitesurf kite. We hebben de kites zelf getest en kunnen zo de beste kite op jou aanmeten.

  F-One kitesurf kite collectie

  Als je de kitesurf collective van F-one bekijkt zal het je opvallen dat er wat minder kites in de collectie zijn opgenomen dan bij andere merken. Dat komt doordat de F-one Bandit zo een goede all-round kite is waardoor bijvoorbeeld en specifieke kite voor golfrijden overbodig is geworden. Sinds 2018 heeft F-one wel een echte C-shape kite in de collectie opgenomen. De F-one WTF. Dit om de freestyle kitesurfers een kite te bieden waar ze mee kunnen doen wat ze willen. De F-One Breeze is er voor wanneer er een klein briesje is en je toch het water op wil gaan. Daarnaast is er nog de F-one Furtive, een echte speed / hangtime kite voor de kiters die van hard varen houden en hoog springen met lange hangtime. Hieronder zijn de kites van F-one kort beschreven en ingedeeld naar de bijpassende vaarstijl.

  F-one Bandit kite

  De F-one Bandit is de langst lopende en meest iconische kite van F-one. Je kan de F-one Bandit gemakkelijk herkennen aan zijn opvallende en gave kleuren combinaties in het doek, één van de vrolijkste kites op de spot. De F-one Bandit is een all-round delta shape kite geschikt voor beginners tot gevorderde. En van freestyle kitesurfers tot kiters die het liefste de hele dag in de golven kiten. De Bandit werd voor het eerst geïntroduceerd in 2008 en zette daarmee de kitesurf wereld op zijn kop. De eerste Delta shape kite. Een voordeel van deze delta shape is dat deze erg makkelijk te relaunchen is en een goede depower heeft. De Bandit heeft een gemiddelde bardruk en een responsief gevoel. Dat de Bandit alles kan bewijzen de verschillende kitesurfers van wereldniveau. Zo zie je de F-one Bandit de sickste loops en mega hoge sprongen maken met te gekke hangtime tijdens de King of the Air in Zuid Afrika. Maar daarnaast wordt de F-one Bandit regelmatig gebruikt door Mitu Monteiro op de monstergolf op Mauritius te temmen. De F-one bandit heeft drie struts en daardoor een redelijk lichtgewicht design. Je vliegt de F-one bandit op 4 lijnen. Alles over de F-one Bandit lees je hier

  F-one WTF?! Kite

  De WTF is de freestyle / wakestyle kite van F-one kiteboarding. De nieuwste kite in de range. Dikke C-shape kite om te presteren op het hoogste niveau in onder andere de King of the Air en freestyle competitie. Door het C shape kite ontwerp heeft de WTF veel slack en pop. Deze slack en pop maken het mogelijk om technisch zeer moeilijke uitgehaakte kitesurf tricks te doen. Onder andere Liam whaley zien wat je allemaal kan met de F-one WTF kite. Mocht je van dikke kiteloops houden, ook dan is de C-shape F-one WTF te gek. Door de shape heeft de kite een explosieve pull en snel stuur gedrag waardoor je een snelle kiteloop kan trekken en de WTF je weer snel genoeg op kan vangen voordat je het water raakt. De F-one WTF kite heeft een sterke constructie door een 5 strut design. De F-one WTF vaar je op 5 lijnen met onder andere de Linx bar van F-one zelf. Meer informatie over de F-one WTF kite lees je hier

  F-one Breeze Kite

  Ook met dagen met minder staat F-one je bij, met de F-one Breeze kite. De F-one Breeze is een kite ontworpen op zo effectief mogelijk om te gaan met wind, perfect voor dagen met weinig wind. De F-one Breeze is een gebruikersvriendelijke één strut kite. Vanwege die ene strut is de kite ook erg licht van gewicht. Hierdoor zijn de low-wind eigenschappen van de F-one breeze extreem goed. Als het wat harder waait blijft de Breeze kite zeer stabiel. Op een foil geeft de F-one Breeze je super goede controle over je snelheid. Door het profiel van de F-one Breeze kite is de kite zeer gemakkelijk te relaunchen.

  F-One kitesurf technologie

  Om kites te maken met een kwaliteit die je van een A merk als F-one kiteboarding kan verwachten zijn een aantal technieken nodig. Ieder merk heeft zijn eigen technieken, en voor iedere techniek is wat te zeggen. Hieronder kan zijn een aantal technieken uitgelicht die F-one kiteboarding gebruikt om zijn kites zo goed mogelijk te laten vliegen.

  F-one Delta C-shape kite technologie

  De delta C shape technologie is waarschjnlijk de meest bekende technologie van F-one. Met behulp van dit idee / technologie is de legendarisch en tot op heden nog steeds best seller kite van F-one ontwikkeld, de F-one Bandit. Het idee is een iets vriendelijkere C-shape kite met een iets opener profiel en aflopende wing tips. Hierdoor heeft de kite een groter windbereik en een gemakkelijke relaunch. Tegenwoordig zien we meer kitemerken die een zelfde Delta profiel verwerken in het ontwerp van zeer toegankelijke kitesurf kites.

  F-one kitesurf kite doek

  Om een geode kite te maken is doek van de hoogste kwaliteit natuurlijk erg belangrijk. De kites van F-one worden gemaakt van Teijin Technoforce Double Ripstop doek. Dit Dubbel Ripstop doek is super sterk, stijf en licht. Door het doek heen zitten dunne dragen gewoven die kleine scheurtjes laten stoppen met scheuren. Daarnaast zorgen deze dunnen, maar sterke draden er voor dat het doek over het gehele oppervlak minder elastisch is. En een minder uitrekkend kite doek zorgt voor een kite die zijn ideale vaareigenschappen langer behoudt en daardoor langer lekker vaart.
  Om de kites van F-one, waaronder de Bandit, naast het lichtgewicht en sterke doek een nog langere levensduur mee te geven heeft F-one in een aantal modellen een Force Frame verwerkt. Dit sterke frame bestaat uit de leading edge, struts en trailingedge. Dit skelet is gemaakt van extra sterk Spy dacron om de kwetsbare delen van de kite extra sterk te maken.

 • 2020 KITE INRUILACTIE: Scoor nu tot maar liefst 50% korting op een gloednieuwe 2020 kite bij inruil van je oude kite! Check hier de actie!