Shipping country

Language

Currency

Kite - Aluula Pro

Bij Kitemana zijn we enthousiast om de nieuwste innovatie in de kitesurfing scene aan te bieden: ALUULA Pro kites. ALUULA, een revolutionair materiaal dat ongelooflijk licht en sterk is, heeft de kitesurfwereld stormenderhand veroverd. Dit geavanceerde materiaal zorgt ervoor dat kites sneller, responsiever en duurzamer zijn dan ooit tevoren. Naast ALUULA zijn er ook merken die hun eigen unieke materialen op de markt hebben gebracht die zowel lichter als sterker zijn dan dat het traditionele Dacron materiaal. Ben je op zoek naar het beste van het beste, dan is dit de pagina waar je moet zijn. Deze kites leveren de best mogelijke performance en helpen je op elk vlak je niveau te verbeteren. Ontdek de unieke performance en verbeterde controle van alle ALUULA Pro kites bij Kitemana, en til je skills naar een hoger niveau! Lees meer »

Filter wis filters
Intro Kite - Aluula Pro

Bij Kitemana zijn we enthousiast om de nieuwste innovatie in de kitesurfing scene aan te bieden: ALUULA Pro kites. ALUULA, een revolutionair materiaal dat ongelooflijk licht en sterk is, heeft de kitesurfwereld stormenderhand veroverd. Dit geavanceerde materiaal zorgt ervoor dat kites sneller, responsiever en duurzamer zijn dan ooit tevoren. Naast ALUULA zijn er ook merken die hun eigen unieke materialen op de markt hebben gebracht die zowel lichter als sterker zijn dan dat het traditionele Dacron materiaal. Ben je op zoek naar het beste van het beste, dan is dit de pagina waar je moet zijn. Deze kites leveren de best mogelijke performance en helpen je op elk vlak je niveau te verbeteren. Ontdek de unieke performance en verbeterde controle van alle ALUULA Pro kites bij Kitemana, en til je skills naar een hoger niveau! Lees meer »

Aluula Pro kites bij Kitemana

De introductie van nieuwe materialen zoals ALUULA, maar ook materialen zoals HO'OKIPA (Airush) en N-MAX (North) in de kitesurfwereld markeren een doorbraak in kiteconstructie, innovatie en prestatie. De materialen zijn lichter en uitzonderlijk sterk, waardoor traditionele materialen zoals Dacron overtreft worden in zowel gewicht als duurzaamheid. Dankzij deze nieuwe materialen zijn kites nu lichter, sterker en stijver dan ooit tevoren, wat resulteert in ongekende performance op het water. Met deze nieuwe materialen profiteren de rijders van een groter windbereik, snellere en directere stuurrespons en een verbeterde algehele rijervaring, waardoor de lat voor kitesurfuitrusting aanzienlijk hoger wordt gelegd. Bij Kitemana hebben wij een groot assortiment aan ALUULA Pro kites direct op voorraad. Van de nieuwste Evo D/LAB tot de nieuwste ALUULA Pro kites van Cabrinha
- wij kunnen ze direct leveren. Uiteraard koop je niet zomaar een ALUULA Pro kite, en daarom hebben wij deze pagina gemaakt om jou wegwijs te maken tussen de verschillen rondom de ALUULA kites, Pro kites en de traditionele kites en welke verschillende ALUULA Pro kites er op dit moment zijn. Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via de Whatsapp, Email, telefoon, of kom langs in onze megastore.

Navigeer hier onder en kom alles te weten over de ALUULA Pro kites bij Kitemana

  1. 1. Wat is ALUULA voor een materiaal?
  2. 2. Voordelen van Aluula
  3. 3. 3-strut ALUULA kite vs. 5-strut ALUULA kite
  4. 4. Pro kites

Wat is Aluula?

In 2020 kwamen de eerste kites op de markt met de unieke ALUULA stof. Met de introductie van het goudglanzende materiaal werd de kite-markt flink opgeschud. De performance die het de kite meegeeft is ongekend! ALUULA is een stof die vooral wordt gebruikt op de leading edge en de struts van de kite en vervangt vaak het gebruikelijke Dacron. ALUULA composieten bestaan ​​uit een UV-bestendige buitenfilm gelamineerd op ultrasterk ALUULA-kernmateriaal met hoge modulus. De combinatie van deze twee zorgt voor de beste sterkte-gewichtsverhouding tot nu toe. Het ALUULA vermindert het totale gewicht van de kites tot wel 50% terwijl tegelijkertijd de sterkte en duurzaamheid flink verhoogt wordt. ALUULA heeft gezorgd voor nieuwe standaarden in de markt waarmee nieuwe hoogtes, snelheden en algehele performance bereikt kunnen worden.

Voordelen van ALUULA.

ALUULA biedt aanzienlijke voordelen voor kitesurfers. Dit innovatieve materiaal is ultralicht, extreem sterk, en zeer duurzaam, wat resulteert in kites die beter presteren op alle fronten. Dankzij ALUULA hebben kites een groter windbereik, een snellere en directere stuurrespons, en een verbeterde stabiliteit, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Deze eigenschappen maken kites met ALUULA een game-changer voor zowel beginners als ervaren kitesurfers.

Lichter van gewicht
Aluula kites kunnen wel 50% lichter zijn in vergelijking met de standaard constructies. Uiteraard is dit ook deels afhankelijk van de grootte van de kite.

Sterker
Aluula heeft ongeveer een 38% hogere treksterkte in vergelijking met Dacron. De treksterkte is de trekkracht die nodig is om bijvoorbeeld een touw, draad of in dit geval Aluula, zover te trekken dat het breekt. Ook de scheursterkte is hoger. In vergelijking met Dacron is Aluula maar liefst 7 keer beter bestand tegen scheuren.

Extra stijfheid
Dankzij het Aluula is het frame stijver en kan de gehele diameter van de leading edge verkleind worden. Een dunnere leading edge betekend minder luchtweerstand (betere aerodinamica) en dus het sneller sturen van de kite. Ook zorgt de extra stijfheid ervoor dat de kite minder zal vervormen, waardoor de kite zeer stabiel blijft - ongeacht de condities!

Aanvullende voordelen

  • - Uitstekende UV-bestendigheid
  • - Zeer lage waterabsorptie
  • - Bestand tegen bacteriegroei
  • - Waterbestendig
  • - Niet luchtdoorlatend


3-strut ALUULA kite vs. 5-strut ALUULA kite.

Ondertussen is er op de markt een breedt scala aan ALUULA kites. Verschillende merken zijn in de afgelopen jaren aan de slag gegaan met het nieuwe materiaal en hebben zo elk hun eigen kite ontworpen met het geweldige materiaal. Vandaag de dag zijn er in grote lijnen twee verschillende soorten ALUULA kite - 3-strut ALUULA kites en 5-strut ALUULA kites. Wat is nou precies het verschil tussen de twee en hoe merk je dat op het water?

5-strut ALUULA kites
Een 5-strut ALUULA frame is speciaal voor big air kitesurfers. Vaar je graag overpowerd en wil je de dikste hangtime, dan is een 5-strut frame zoals de Core XR Pro heeft, precies wat je nodig hebt. De twee extra struts zorgen voor een super stabiele kite en zeker in combinatie met het ALUULA blijft de kite ongelooflijk stabiel in de lucht hangen. Het maakt niet uit hoe vlagerige de wind is - aan de bar merk je er niks van. Het stabiele frame helpt je meer kracht te handelen en helpt je om volledig gepowerd te gaan voor je hoogte record. Het grote probleem van de traditionele 5-strut kites was dat ze vaak traag en zwaar aanvoelde. Het ALUULA materiaal zorgt ervoor dat dat leading edge smaller gemaakt kan worden, waardoor de kite toch snel en direct aanvoelt. Ook zorgt het ALUULA voor flinke gewichtsbesparing, waardoor ook de low-end van de kite verbeterd wordt. Tot slot hebben 5-strut ALUULA kites vaak een wat zwaardere bar druk ten opzichte van een 3-strut ALUULA frame.

3-strut ALUULA kites
Een ALUULA kite met 3-struts is goed voor zowel freeriders als big air enthousiasten die op zoek zijn naar een gemakkelijk te gebruiken kite. In vergelijking met een 5-strut ALUULA frame is een 3-strut frame een stuk lichter, omdat er twee struts achterwegen gelaten worden. Een 3-strut ALUULA kite zoals de Duotone Evo D/LAB of de Reedin Hypermodel is de perfecte kite om te beginnen met het oefenen van je eerste kiteloops. De kite is sneller dan een 5-strut ALUULA kite, waardoor je nog makkelijker kiteloops trekt. Zoek je een kite voor doubles of zelfs tripples? Ga dan voor een 3-strut ALUULA kite. De traditionele 3-strut kites waren vaak wat instabiel in harde, vlagerige wind. Nu met het ALUULA materiaal is dat probleem verholpen. Het materiaal maakt de leading edge en de struts zeer stijf, waardoor de kite zeer stabiel blijft in harde wind. Ook heeft een 3-strut kite in vergelijking met een 5-strut ALUULA kite minder bar druk.

Kortom, zoek je een echte big air kite waarmee je gegarandeerd een nieuw hoogte record springt en dikke singleloops mee kunt doen dan is een 5-strut ALUULA kite perfect voor jou. Ben je op zoek naar iets meer variatie in je sessies en vind je het ook heerlijk om te freeriden dan is een 3-strut ALUULA kite perfect voor jou.

Pro kites

In de kitesurfwereld is de zoektocht naar betere materialen een constante drijfveer voor innovatie. Traditioneel was Dacron het standaardmateriaal voor de constructie van kites vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Echter, de introductie van nieuwe materialen zoals het ALUULA zorgen voor verbeterde performance.

Naast ALUULA zijn er ook merken die gebruik maken van andere materialen zoals HO'OKIPA (Airush), N-MAX (North) en Penta TX (Duotone) die de performance van de kites pushen. In vergelijking met ALUULA en het standaard materiaal is dit een mooie middenweg. De materialen zijn lichter, sterker en stijver dan de standaard Dacron kites, terwijl het prijskaartje ten opzichte van ALUULA kites een stuk vriendelijker blijft. Enkele kites met deze pro materialen zijn de Airush Lithium Team, North Orbit Pro of de Duotone Evo SLS.

Bij Kitemana proberen we je altijd op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in de kitesurfwereld via onze YouTube-video's. In onze video's bespreken we verschillende ALUULA Pro kites, waarbij we dieper ingaan op de unieke eigenschappen, features en voordelen van deze kites. Onze professionals geven gedetailleerde reviews, tips en laten je de kites in actie zien, zodat je een goed beeld krijgt van de kites. Of je nu op zoek bent naar hogere sprongen, betere controle of meer duurzaamheid, onze video's helpen je de perfecte kite te vinden. Abonneer je op ons kanaal en mis geen enkele update over de nieuwste gear!Toegevoegd aan winkelmand

for
Subtotaal € 0,00
Verzendkosten NL € 0,00
Totaalbedrag (incl 21% BTW) € 0,00

U heeft geen product(en) in uw winkelwagen


Hoe kunnen we je helpen?

Bezoek de klantenservice voor advies

Jouw cookie voorkeuren

We gebruiken data en cookies om jou de beste ervaring en aanbiedingen op onze website, media en via onze advertenties te geven. Als je hiermee akkoord gaat, druk dan op de groene acceptatie knop! Voor meer informatie, klik hier of wijzig instellingen naar jouw voorkeur.

Functionele

Altijd actief

Cookies die noodzakelijk zijn voor een goed functionerende website. Deze cookies zijn noodzakelijk om in te kunnen loggen, een aankoop te doen en soortgelijke activiteiten.

Analytics cookies

Om inzicht te krijgen in het functioneren van onze website en hoe we dit kunnen verbeteren. Waarmee we jou een betere ervaring op onze website kunnen bieden. Plaatsen we graag analytics cookies en verzamelen we analytics data.

Advertentie cookies

We willen jou de meest relevante communicatie op onze website en over andere digitale media en advertenties bieden. Om onze reclame en dergelijke communicatie te optimaliseren, plaatsen we graag advertentie cookies en verzamelen we promotionele data.

Gegevensdeling

Om de prestaties van onze advertentiecampagne te kunnen meten, hebben we inzicht nodig in wat goed werkt en wat minder goed werkt. Om jou de beste reclame-ervaring te bieden, delen we gebruikersgegevens met onze advertentieplatforms zoals Google en Meta.

Personalisatie cookies

We willen graag onze advertenties optimaliseren gebaseerd op jouw bezoek en activiteiten op onze website. Daarvoor plaatsen we cookies die dat inzichtelijk maken.Zo kunnen we onze reclame aanpassen aan jouw interesse en krijg je dus als eerste de beste aanbiedingen relevant voor jou door.

Cookie - and Privacy beleid