{{prod.Name}}
{{prod.BrandName}}

{{prod.SalesPriceWithTax}} {{prod.FinalPrice}}

Bestel direct

Kite leash kopen

Kite leashes zijn er in allerlei soorten en maten. Het kiezen van de juiste maat is van essentieel belang voor de veiligheid en het doeleinde waar je hem voor wilt gebruiken. De meeste kiters zullen nooit hun kite uit haken voor deze kiters raden we altijd een korte kiteleash aan omdat dit veel veiliger is. Je hebt kite leashes met een haak of met een oog van touw. Het voordeel van een haak is dat je hem gemakkelijk kunt bevestigen het voordeel van een lus is dat je geen schade maakt aan bijvoorbeeld je surfboard als je erop valt.

Safety leash

Het is belangrijk dat je altijd een kiteleash draagt tijdens het kiten. De leash zit namelijk vast aan je trapeze en de kite. Mocht je het safetysysteem van de kite activeren hangt de kite nog aan de leash en zal de kite 100% depoweren. Mocht je de kite toch willen loslaten zit er nog een release systeem op de leash zodat je niet meer verbonden bent met de kite. Zorg ervoor dat je dit release systeem op de leash altijd snel en zonder problemen kunt activeren.

Korte kite leash

Het voordeel van een korte kiteleash is dat deze aan de voorkant of zijkant van de trapeze wordt vastgemaakt waardoor je altijd gemakkelijk bij het release systeem komt . Dit zorgt voor de optimale veiligheid. Bijna alle kite merken leveren bij de barren een korte leash met uitzondering van speciale freestyle barren.

Handlepass leash

De handlepass leash is een lange kite leash die nodig is als je uit gehaakte tricks wilt doen zoals handlepasses. Deze leashes zijn op zijn minst een meter lang zodat ze een rondje om je heen kunnen, er zijn zelf leashes van bij 2 meter in uitgerekte vorm voor dubbele handlepasses. Vaak zijn deze leashes ook wat dikker voor het geval als je de bar mist de leash gemakkelijk kunt binnen halen om hem vervolgens de chickenloop weer in te haken. Let op de Handlepass leash wordt vaak gebruikt op “suicide mode” dit wil zeggen dat de leash aan de safetylijn van de kite zit maar ook aan de chickenloop zodat de kite niet volledig wordt gedepowered op het moment dat je de bar mist. De veiligheids release systeem is alsnog te activeren op de kite doormiddel van de release op de chickenloop. Deze setting raden we absoluut niet aan bij beginners!