- Shipping 1-1 working days
0

Kite Leash

Een kite leash heb je zeker nodig bij iedere sessie. Dit is namelijk de verbinding tussen jou en de kite wanneer je het veiligheidssysteem inschakelt. Kiteleashes komen in veel verschillende lengtes, bekijk van tevoren even goed welke het beste bij je past. Ben je een freerider of sta je graag op een surfboard en haak je eigenlijk nooit uit dan is een korte leash waarschijnlijk iets voor jou. Een korte kite leash bungelt namelijk niet zoveel en zorgt ervoor dat de kite dichterbij je blijft wanneer je de kite released. Ook zit de release bij een korte leash altijd dichterbij en kan je de release dus makkelijker vinden in een noodsituatie. Wij raden altijd een korte leash aan als je niet uithaakt! Wil je wel uit haken? Dan is een lange leash aan te raden omdat deze meer ruimte biedt tijdens het passen. Wij hebben kiteleashes van Mystic, Best, Brunotti, Cabrinha, Naish, Naish, North, Ozone en ons eigen merk. Wil je meer weten over kite leashes? Lees meer ».

Categorie

Merk

On Sale

Leash

Kleur

Toon meer
Filter
Kite Leash Short Webbing
Kite Leash Short WebbingION
€29.90
Kite Safety Leash Long
Kite Safety Leash LongMystic
€39.00
Adaptive Leash Eye
Adaptive Leash EyeMystic
€6.99
Safety Leash
Safety LeashDuotone Kiteboarding
€59.95
Handle Pass Leash wave
Handle Pass Leash waveBrunotti
€29.00
Kite HP Leash Long
Kite HP Leash LongMystic
€59.00
Handle Pass leash
Handle Pass leashBrunotti
€39.00
Handlepass Leash 2.0 Webbing
Handlepass Leash 2.0 WebbingION
€54.90
LEN10 Handlepass Leash
LEN10 Handlepass LeashMystic
€69.00
Safety Short Leash
Safety Short LeashF-One
€54.90
Kite Safety Leash Short
Kite Safety Leash ShortMystic
€34.90
Short Safety Leash
Short Safety LeashDuotone Kiteboarding
€39.00
Leash Short
Leash ShortCabrinha
€38.95
Leash Standard (Short Freeride)
Leash Standard (Short Freeride)North
€40.00
Safety Leash
Safety LeashNaish
€44.95
Bypass Pro Leash
Bypass Pro LeashCabrinha
€54.95
HP Leash no hook short
HP Leash no hook shortMystic
€39.00
Handle Pass Leash no hook long
Handle Pass Leash no hook longMystic
€59.00
Handlepass Leash (Long Freestyle)
Handlepass Leash (Long Freestyle)North
€59.00
Kite Leash Shorty
Kite Leash ShortyDakine
€39.95
-19 - 5 van 25Producten per pagina:
1

Kite leash kopen

Kite leashes zijn er in allerlei soorten en maten. Het kiezen van de juiste maat is van essentieel belang voor de veiligheid en het doeleinde waar je hem voor wilt gebruiken. De meeste kiters zullen nooit hun kite uit haken voor deze kiters raden we altijd een korte kiteleash aan omdat dit veel veiliger is. Je hebt kite leashes met een haak of met een oog van touw. Het voordeel van een haak is dat je hem gemakkelijk kunt bevestigen het voordeel van een lus is dat je geen schade maakt aan bijvoorbeeld je surfboard als je erop valt.

Safety leash

Het is belangrijk dat je altijd een kiteleash draagt tijdens het kiten. De leash zit namelijk vast aan je trapeze en de kite. Mocht je het safetysysteem van de kite activeren hangt de kite nog aan de leash en zal de kite 100% depoweren. Mocht je de kite toch willen loslaten zit er nog een release systeem op de leash zodat je niet meer verbonden bent met de kite. Zorg ervoor dat je dit release systeem op de leash altijd snel en zonder problemen kunt activeren.

Korte kite leash

Het voordeel van een korte kiteleash is dat deze aan de voorkant of zijkant van de trapeze wordt vastgemaakt waardoor je altijd gemakkelijk bij het release systeem komt . Dit zorgt voor de optimale veiligheid. Bijna alle kite merken leveren bij de barren een korte leash met uitzondering van speciale freestyle barren.

Handlepass leash

De handlepass leash is een lange kite leash die nodig is als je uit gehaakte tricks wilt doen zoals handlepasses. Deze leashes zijn op zijn minst een meter lang zodat ze een rondje om je heen kunnen, er zijn zelf leashes van bij 2 meter in uitgerekte vorm voor dubbele handlepasses. Vaak zijn deze leashes ook wat dikker voor het geval als je de bar mist de leash gemakkelijk kunt binnen halen om hem vervolgens de chickenloop weer in te haken. Let op de Handlepass leash wordt vaak gebruikt op “suicide mode” dit wil zeggen dat de leash aan de safetylijn van de kite zit maar ook aan de chickenloop zodat de kite niet volledig wordt gedepowered op het moment dat je de bar mist. De veiligheids release systeem is alsnog te activeren op de kite doormiddel van de release op de chickenloop. Deze setting raden we absoluut niet aan bij beginners!

⚡Kite Flash Sale tot 9/8/21 code: FLASH10