Kite Leash

Een kite leash heb je zeker nodig bij iedere sessie. Dit is namelijk de verbinding tussen jou en de kite wanneer je het veiligheidssysteem inschakelt. Kiteleashes komen in veel verschillende lengtes, bekijk van tevoren even goed welke het beste bij je past. Ben je een freerider of sta je graag op een surfboard en haak je eigenlijk nooit uit dan is een korte leash waarschijnlijk iets voor jou. Een korte kite leash bungelt namelijk niet zoveel en zorgt ervoor dat de kite dichterbij je blijft wanneer je de kite released. Ook zit de release bij een korte leash altijd dichterbij en kan je de release dus makkelijker vinden in een noodsituatie. Wij raden altijd een korte leash aan als je niet uithaakt! Wil je wel uit haken? Dan is een lange leash aan te raden omdat deze meer ruimte biedt tijdens het passen. Wij hebben kiteleashes van Mystic, Best, Brunotti, Cabrinha, Naish, Naish, North, Ozone en ons eigen merk. Wil je meer weten over kite leashes? Lees meer ».

Merk

Kleur

Toon meer

Maat

162 producten Filter
Sorteer op:
PrijsNieuw
Short kite leash
Short kite leash Ozone
27.95
Leash Short
Leash Short Cabrinha
38.95
Core Short Leash
Core Short Leash ION
29.00
Handlepass Leash Neo Short
Handlepass Leash Neo Short Mystic
29.99
Handle Pass Leash no hook long
Handle Pass Leash no hook long Mystic
59.00
20%korting
Long kite leash
Long kite leash Ozone
49.95 39.95
Bypass Pro Leash
Bypass Pro Leash Cabrinha
54.95
Team Rider Handle Pass Leash
Team Rider Handle Pass Leash NP Surf
59.00
Leash
Leash Mystic
29.00
13%korting
Safety Leash
Safety Leash F-One
57.50 49.95
Safety Leash
Safety Leash Kitemana
24.99
Handle Pass Leash wave
Handle Pass Leash wave Brunotti
29.00
Kite Leash Shorty
Kite Leash Shorty Dakine
39.95
22%korting
Safety Leash
Safety Leash Naish
44.95 34.95
Handle Pass leash
Handle Pass leash Brunotti
39.00
Handle Pass leash neopreen
Handle Pass leash neopreen Brunotti
49.00
Handlepass Kiteleash 2014
Handlepass Kiteleash 2014 Best Kiteboarding
59.00
HP Leash no hook short
HP Leash no hook short Mystic
39.00
Handlepass Leash Neo
Handlepass Leash Neo Mystic
59.00
1 - 19 van 19Producten per pagina:
1

Kite leash kopen

Kite leashes zijn er in allerlei soorten en maten. Het kiezen van de juiste maat is van essentieel belang voor de veiligheid en het doeleinde waar je hem voor wilt gebruiken. De meeste kiters zullen nooit hun kite uit haken voor deze kiters raden we altijd een korte kiteleash aan omdat dit veel veiliger is. Je hebt kite leashes met een haak of met een oog van touw. Het voordeel van een haak is dat je hem gemakkelijk kunt bevestigen het voordeel van een lus is dat je geen schade maakt aan bijvoorbeeld je surfboard als je erop valt.

Safety leash

Het is belangrijk dat je altijd een kiteleash draagt tijdens het kiten. De leash zit namelijk vast aan je trapeze en de kite. Mocht je het safetysysteem van de kite activeren hangt de kite nog aan de leash en zal de kite 100% depoweren. Mocht je de kite toch willen loslaten zit er nog een release systeem op de leash zodat je niet meer verbonden bent met de kite. Zorg ervoor dat je dit release systeem op de leash altijd snel en zonder problemen kunt activeren.

Korte kite leash

Het voordeel van een korte kiteleash is dat deze aan de voorkant of zijkant van de trapeze wordt vastgemaakt waardoor je altijd gemakkelijk bij het release systeem komt . Dit zorgt voor de optimale veiligheid. Bijna alle kite merken leveren bij de barren een korte leash met uitzondering van speciale freestyle barren.

Handlepass leash

De handlepass leash is een lange kite leash die nodig is als je uit gehaakte tricks wilt doen zoals handlepasses. Deze leashes zijn op zijn minst een meter lang zodat ze een rondje om je heen kunnen, er zijn zelf leashes van bij 2 meter in uitgerekte vorm voor dubbele handlepasses. Vaak zijn deze leashes ook wat dikker voor het geval als je de bar mist de leash gemakkelijk kunt binnen halen om hem vervolgens de chickenloop weer in te haken. Let op de Handlepass leash wordt vaak gebruikt op “suicide mode” dit wil zeggen dat de leash aan de safetylijn van de kite zit maar ook aan de chickenloop zodat de kite niet volledig wordt gedepowered op het moment dat je de bar mist. De veiligheids release systeem is alsnog te activeren op de kite doormiddel van de release op de chickenloop. Deze setting raden we absoluut niet aan bij beginners!