Shipping country

Language

Currency

kites

North

Een North kite, North kiteboard of andere vette gear van North Kiteboarding kopen? Dan ben je hier op de juiste pagina beland. North Kiteboarding is één van de meest toonaangevende merken op de markt door onder meer de meerdere overwinningen van onder andere Jesse Richman en Marc Jacobs, tijdens de Red Bull King of the Air. North Kiteboarding staat voor kwaliteit en heeft al veel ervaring met het produceren en ontwikkelen van te gekke kitegear door middel van de nieuwste innovaties en technologieën. North is een Amerikaanse bedrijf en destijds opgestart door Olympisch gouden medaillewinnaar en opgeleide ingenieur Lowell North. Vandaag de dag heeft North Kiteboarding een enorme range aan kites, boards, surfboards, foils en veel accessoires van hoge kwaliteit. Check alle North kiteboarding gear hieronder! Lees hier meer over North Kiteboarding.

Filter wis filters
Intro North

Een North kite, North kiteboard of andere vette gear van North Kiteboarding kopen? Dan ben je hier op de juiste pagina beland. North Kiteboarding is één van de meest toonaangevende merken op de markt door onder meer de meerdere overwinningen van onder andere Jesse Richman en Marc Jacobs, tijdens de Red Bull King of the Air. North Kiteboarding staat voor kwaliteit en heeft al veel ervaring met het produceren en ontwikkelen van te gekke kitegear door middel van de nieuwste innovaties en technologieën. North is een Amerikaanse bedrijf en destijds opgestart door Olympisch gouden medaillewinnaar en opgeleide ingenieur Lowell North. Vandaag de dag heeft North Kiteboarding een enorme range aan kites, boards, surfboards, foils en veel accessoires van hoge kwaliteit. Check alle North kiteboarding gear hieronder! Lees hier meer over North Kiteboarding.

North Kiteboarding Online kopen

North Kiteboarding is ondertussen al niet meer weg te denken uit de kitesurf scene. North Kiteboarding maakt een van de beste kites, kiteboards, surfboards en kitesurf barren binnen de kitesurf industrie en dat is niet zomaar. Het designen van nieuwe producten zoals het North Atmos Kiteboard en de North Orbit Kite begint en eindigt op het water terwijl ze gebruik maken van de nieuwste innovaties, zodat jij altijd all-in kunt gaan tijdens je sessies. Ook het sterke team aan rijders zoals King of the Air winnaars Marc Jacobs en Jesse Richman en talenten zoals Cohan van Dijk en Luca Ceruti helpen bij het succes van North Kiteboarding. Op deze pagina vind je de geschiedenis van het kitemerk North Kiteboarding, hoe het zich heeft ontwikkeld en waarom wij zo enthousiast worden van North Kiteboarding.

North Kiteboarding het Merk

North Kiteboarding is onderdeel van North Actionsports Group dat weer van de North Technology Group is. De terugkeer van North Kiteboarding dat voorheen werd gerund door Boards & More is tot stand gekomen nadat North Technologie Group in 2020 had aangekondigd een investering te doen in het merk North Kiteboarding. Kite Liefhebbers over de hele wereld waren kritisch - is het mogelijk om 20 jaar later een nieuw premium merk op de markt te brengen? Met een handjevol van de meest ervaren en gerespecteerde designers is het North Technology Group gelukt om een volledig productassortiment te creëren onder de naam North Kiteboarding. De product lijn met onder andere kites zoals de Orbit, reach, Carve en kiteboards zoals de Atmos, Astra, Focus en de Prime heeft de afgelopen jaren een enorme boost gekregen en North één van de meest succesvolle merken tot nu toe gemaakt.

North Kiteboarding de Geschiedenis

North is in 1957 ontstaan toen Olympisch gouden medaillewinnaar en opgeleide ingenieur Lowell North het merk begon. Hij probeerde de zeilwereld te veranderen, waarbij North pionier was op het gebied van geavanceerde computer modeling in de ontwerp- en fabricageprocessen. In 2019 heeft North Technologie Group besloten om te investeren in North Kiteboarding en te fuseren met Mystic, waarna het huidige North Actionsports Group is ontstaan. North Actionsports Group heeft hun HQ in Nederland en biedt kiteboard, windsurf, foil, wakeboard en SUP producten aan van de hoogste kwaliteit. Het is North Kiteboarding gelukt om binnen een korte tijden een groot assortiment op de bouwen van kitesurf gear van de hoogste kwaliteit. In het eerste jaar is de meest bekende kite van North op de markt gebracht, de Orbit, samen met de Puls en de Carve. Later kwam hier de alleskunner, de North Reach, erbij. Gecombineerd met de North Bar, Navigator garanderen deze kites progressie. Op dit moment hebben ze net als alle andere merken een breed assortiment aan kites, boards en foils van de beste kwaliteit.

bekijk hier de verschillende categorien van North

Kites Boards Foil Spare Parts

North Kiteboarding ontwikkeling

Zonder ontwikkeling en innovatie kom je nergens. De kitesurf sport is zeer afhankelijk van materiaal waaronder de kites en kiteboards en barren. Heb je goed materiaal dan is kitesurfen leuker, gemakkelijker en zal je sneller progressie maken. Al dat ‘high-tech’ kitesurf materiaal waar we tegenwoordig mee varen was er natuurlijk niet in één keer. Daar is een lange ontwikkeling aan vooraf gegaan en we zijn benieuwd waar de ontwikkeling van kitesurf materialen in de toekomst heen zal gaan.


North Kiteboarding Pro-Series

De Pro-Series product lijn van North staat voor de hoogstpresterende producten van North die speciaal zijn ontwikkeld voor de kampioenen, of de veel eisende rijders onder ons. Producten zoals de Orbit Pro, Atmos Pro Carbon, Charge Pro Futurelite en de Comp Pro Dynalite kiteboards zijn gemaakt van de beste materialen om meer power en performance uit de producten te halen.


 • -15% overal lichter
 • -5 keer sterker tegen scheuren
 • -50 % minder rek vergeleken met standaard dacron. Een zeer stijf materiaal, resulterend in een hoge structurele stijfheid, vooral herkenbaar bij harde wind, wat leidt tot minder vervorming van de algehele structuur van de kite.
 • -Penta TX wordt gebruikt in de leading edge en de midden strut.

N-Weave45

Een van de unieke materialen die North gebruikt in zijn Pro producten is N-Weave45, een nieuw geweven vezel met ongelooflijk hoge treksterkte. N-Weave45 is stijver en lichter, waardoor de kites bijvoorbeeld veel beter hun vorm houden wanneer ze in harde wind gebruikt worden.


 • 3x stijver in de 0 graden richting
 • 2x stijver in de richting van 45 graden
 • 30% lichter (vergeleken met het traditionele Dacron van 176 gsm)
Matrix N-HTRS

Matrix is canopy dat vrijwel rekbestendig is en speciaal is ontworpen om te combineren met het N-Weave45 frame. Het doek vergroot het windbereik en zorgt ervoor dat de kite zijn vorm behoud in de meest extreme condities.


 • Ontworpen om te combineren met het N-Weave45 frame
 • 2,5x stijver
 • 5x stijver in de richting van 45 graden

N-Max Dacron

In de Reach en de Code Zero wordt er gebruikgemaakt van N-Max dacron dat het frame lichter en stijver maakt, zonder in de leveren op de sterkte en de duurzaamheid van de kite. Dankzij het lichtere gewicht voelt de kite directer en zal de kite dynamischer vliegen.


 • 12% lichter
 • 21% minder rek
 • * In vergelijking met standaard Dacron (156 gsm)

North kites door de jaren heen

North Kiteboarding heeft heeft binnen een korte tijd een breed assortiment op de markt kunnen brengen, waarbij ze voor elk discipline wel iets hebben in hun assortiment. Hieronder een overzicht van de verschillende kites van North


De North Orbit De North Orbit is het vlaggenschip van North. De Orbit levert met zijn 5 strut design ongelooflijke performance als het gaat om big air en garandeerd nieuwe persoonlijke records. Met de North Orbit won Marc Jacobs in 2021 de King of the Air en Jesse Richman pakte hem het jaar daarvoor, waarbij Nick Jacobsen op de tweede plek eindigde. De North Orbit is een vrij snelle vijf strut kite. Door dit vijf strut profiel beschikt de Orbit over een zeer goede high end waardoor de Orbit blijft presteren hoe hard de wind ook wordt. Met de Orbit vaar je gemakkelijk upwind. Ook voor freeride is de Orbit erg geschikt dankzij zijn betrouwbare karakter.


De North Pulse De North Pulse is een speelse drie strut kite die geschikt is voor veelzijdige freestyle kitesurfers. Met de Pulse stuur je snel de bocht om en heb je heerlijke pop met slack voor uitgehaakte freestyle tricks. Als je kiteloops wil leren of hoger wil doen is de Puls ook een zeer geschikte kite. Voor de freestyle kitesurfers van North is de Pulse een vaste keuze. De North Pulse wordt gevlogen op vier lijnen met een bridle systeem zonder pulleys.


De North Reach is de alleskunner van North kiteboarding. De North Reach is een kite die geschikt is voor alle niveau’s én vaarstijlen. Of je nu wilt hydrofoilen, waveriden, freestylen, kiteloopen of ontspannen wilt freeriden, de Reach biedt eindeloze mogelijkheden! Hoog springen, upwind performance en een moeiteloze relaunch. Zo zou je de North Reach in het kort kunnen beschrijven.


De North Carve is speciaal ontworpen voor wave riders. De Carve komt het beste tot zijn recht in de golven, maar ook voor beginners is de North Carve een hele fijne kite dankzij zijn toegankelijkheid. De Carve heeft een super goede depower en een groot windbereik, dat is fijn wanneer je op de golf surf maar ook als je beginner bent. Voor in de golven heeft de Carve een goede drift en stuurt de kite snel om er voor te zorgen dat je de Carve optimaal kan gebruiken als je een golf aan het surfen bent. De Carve heeft drie struts en wordt gevaren op 4 lijnen. Aan de Carve zit een bridle systeem zonder pulleys voor een direct stuurgedrag.

North kiteboarding kiteboards

Niet alleen de kites van North zijn ontwikkeld met de nieuwste technologieën, ook de ontwikkeling van de kiteboards staat niet stil. North Kiteboarding heeft voor elke discipline wel een board dat daarbij past. Terwijl je de collectie kiteboards verkent, ontdek je de perfecte match voor jouw rijstijl om zo het maximale uit elke sessie te kunnen halen. Van twintip tot golfsurf of directional surfboard, de boards van North garanderen de nieuwste technieken en innovaties om jou de best mogelijke kwaliteit en performance te kunnen geven. De laatste innovatieve feature is bijvoorbeeld de enkele concaaf die wordt gecombineerd met vier channels in de tips, die je onder andere terugvindt in de North Atmos Carbon en de North Atmos Astra. Deze channels zorgen voor extra grip, zodat je meer power kunt handelen en nog harder kunt varen. Bij alle boards van North is de outline, rocker en flex perfect uitgebalanceerd, waardoor je nog makkelijker upwind vaart en met volste vertrouwen kunt boosten. North Kiteboarding blijft de komende jaren innoveren en nieuwe standaarden toevoegen aan de kitesurf wereld - wij zijn benieuwd!

North Kiteboarding Kitesurfshop

North Kiteboarding is een van onze A-merken die de afgelopen jaren heeft bewezen dat zij kites, kiteboards en bijbehorende kitesurf accessoires maken van de hoogste kwaliteit. Kitemana heeft de grootste voorraad aan kites, kiteboards, barren en meer direct op voorraad. Mocht je kite of kiteboard niet op voorraard zijn, neem dan even contact met ons op dan zorgen wij ervoor dat wij het zo snel mogelijk beschikbaar hebben voor jou.


In Nederland kan je veel kites van North Kiteboarding vinden op populaire spots zoals op de Brouwersdam, Zandmotor (Kijkduin), Vrouwenpolder, Rockanje, Maasvlakte / Slufter, Scheveningen, Rotterdam, Wassenaar, Katwijk, Noordwijk, Langevelderslag, Zandvoort, IJmuiden, Wijk aan Zee, Castricum, Egmond aan Zee, Callantsoog, Amsterdam, Den Helder, Texel, Makkum, Workum, Lemmer, Strand Horst, Enkhuizen, Zeewolde, Almere, Muiderberg.

North youtube Reviews

North youtube reviews

Kitemana test bijna alle kites en boards van North Kiteboarding. Kitemana heeft over de meeste items van North een uitgebreide video gemaakt waarin we de nieuwste North producten zo goed mogelijk voor je testen en uitleg geven over de vernieuwing van de producten en de materialen.

North youtube reviews

Toegevoegd aan winkelmand

for
Subtotaal € 0,00
Verzendkosten NL € 0,00
Totaalbedrag (incl 21% BTW) € 0,00

U heeft geen product(en) in uw winkelwagen


Hoe kunnen we je helpen?

Bezoek de klantenservice voor advies