- Shipping 1-2 working days
0

North

Een North kite, kiteboard of andere vette gear van North kopen? Dan ben je hier op de juiste pagina belandt. Al jaren is North Kiteboarding één van de meest toonaangevende merken op de markt. North Kiteboarding staat voor kwaliteit en heeft al jaren lange ervaring met het produceren en ontwikkelen van te gekke kitegear. Het in 2001 opgerichte Amerikaanse bedrijf heeft een enorme range aan kites, boards, surfboards, foils en veel accessoires. Check alle North gear hieronder! Lees meer »

Categorie

  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    

Kite Maat

Toon meer

Kite Kleur

Bar Maat

Lijn Lengte

Twintip Maat

Toon meer

Surfboard Maat

Bindingen Maat

Toon meer

Twintip Maat

Filter
Selfsticky Airport Valve II
Selfsticky Airport Valve IINorth
44.90
Short Freeride Loop 2020
Short Freeride Loop 2020North
29.00
Freestyle Long Loop 2020
Freestyle Long Loop 2020North
59.00
Traction Pad Pro Front
Traction Pad Pro FrontNorth
79.00
Wakestyle bar
Wakestyle barNorth
599.00
Quick Release Freestyle Kit 2018
Quick Release Freestyle Kit 2018North
79.00
Atmos Carbon 2020 Kiteboard
Atmos Carbon 2020 KiteboardNorth
999.00
Focus Hybrid 2020 Kiteboard
Focus Hybrid 2020 KiteboardNorth
649.00
Navigator 2020 Bar
Navigator 2020 BarNorth
499.00
Comp 2020 Surfboard
Comp 2020 SurfboardNorth
999.00
Flex 2020 Binding
Flex 2020 BindingNorth
159.00
Fix Boots
Fix BootsNorth
399.00
30%korting
X-Ride 2018 Kiteboard
X-Ride 2018 KiteboardNorth
599.00 419.00
Center Part Insert + Grub 2013
Center Part Insert + Grub 2013North
7.90
Orbit 2020 Kite
Orbit 2020 KiteNorth
1089.00
Carve 2020 Kite
Carve 2020 KiteNorth
959.00
Atmos Hybrid 2020 Kiteboard
Atmos Hybrid 2020 KiteboardNorth
649.00
Prime 2020 Kiteboard
Prime 2020 KiteboardNorth
499.00
Standard Freeride Loop 2020
Standard Freeride Loop 2020North
39.00
Slide Surf Loop 2020
Slide Surf Loop 2020North
49.00
1 - 31 van 31Producten per pagina:
1

North kite kopen

North Kiteboarding is er al bij sinds het begin van de kitesport en heeft zichzelf ondanks grote concurrentie altijd staande weten te houden en vaak te komen met nieuwe ontwikkelingen. Het merk maakt al jaren kites waar iedere kiter mee uit de voeten kan. North Kiteboarding's missie is om de ervaring van ieder individu te verbeteren. North Kiteboarding is voort gekomen uit North Sails waar zij al meer dan 50 jaar ervaring hebben in het maken van zeilen. Vele van deze hoge kwaliteit zeilen worden gebruikt in de Volvo Ocean Race en uiteraard in het windsurfen.

North pushed de limits van innovatie, safety en design en blijft altijd on top van hun game. Team Rider en wereldkampioen Aaron Hadlow helpt ze bij het testen en verbeteren van kites en boards. Om een zo breed mogelijke groep kiters aan te spreken maakt North dan ook echt kites voor iedereen. De North Vegas is één van de beste C-Kites van dit moment en heeft Hadlow zelfs aan een 1ste plek geholpen tijdens de Red Bull King of the Air 2017! Naast Hadlow varen ook vele andere KOTA riders met de Vegas: Lewis Crathern en Nederlanders Ruben Lenten, Lasse Walker & Gijs Wassenaar. Niet alleen de freestylers/big airs guys varen met North maar ook wereldkampioen Airton Cozzolino Lopes vaart met de wave kite North Neo.

De North Dice, (freestyle/freeride) Rebel (freeride/oldschool) en North Neo (wave) zijn perfect voor de freestyle/freerider en de wave puristen onder ons. Daarnaast zijn de boards van North en de Entity en Vario bindingen zeker een aanrader om een keer te proberen. Heb je een vraag over North kites of wil je een North Kite testen? Neem dan gerust contact met ons op!

Innovatie North

In de begin dagen van de ontwikkeling in kites streed North al mee om het marktaandeel. In deze dagen ging het misschien niet perse om de hoogste kwaliteit of het veiligste materiaal, maar meer om het merk dat de meest innovatieve kite op de markt bracht. De kite die de nieuwste snufjes had verkocht namelijk dat jaar het best, ieder merk bracht toen vaak nog maar 1 kite per jaar uit. In 2008 verhuisde de North fabriek van China richting Sri Lanka en begonnen ze met het standaardiseerden en automatiseren van sommige delen van de productie, daardoor ging de kwaliteit en uniformiteit per product omhoog. Hieronder wat meer informatie over de kites die North hebben gebracht tot waar het nu is.

North Rhino I 2001

Rond 2001 kwam North met haar allereerste kite op de markt, de Rhino I ontwikkeld door Ken Winner. De Rhino was een C-kite met enorm veel power en hangtime ook kenmerkte de kite zich door zijn goed low end en werd hij later meer ontwikkeld richting een echte race/big air kite. Na 2009 kwam er een eind aan de Rhino en werd die verder ontwikkeld met een andere naam de Dyno, een einde van het eerste tijdperk van North haar allereerste kite.

North kiteboard kopen

North Jaime Pro twintip 2003

In 2003 kwam North met de Jaime Pro ontwikkeld en vernoemd naar Jaime Herraiz, wie momenteel nog steeds werkzaam is bij North. Ook het board zit nog steeds in de line-up van North en is misschien wel het meest verkochte board op de markt ooit. De Jaime Textreme wordt momenteel gebruikt door vele pro riders van North en is het meest high end board in de Line-up, ook wij zijn enorm fan van dit board, voor vragen of ervaringen over dit board neem contact op met de webshop of kom langs in onze showroom!

North Vegas 2004

In 2004 kwam North dan met haar legendarische Vegas! De North Vegas is momenteel één van de best verkochte C-kites die er bestaat. De Vegas kwam uit als new-school freestyle kite waarmee de eerste handle passes werden gegooid. Aaron Hadlow won er in 2015 en 2016 ook de Redbull King Of The Air mee, de Vegas kreeg ook een speciale Hadlow editie. De Vegas blijft tot op de dag van vandaag één van de meest gerespecteerde C-kites voor freestyle en bigair.

North Rebel 2007

In 2007 bracht North de Rebel op de markt, direct een ontzettend populaire en fijne kite om mee te varen! De Rebel had in die tijd echt enorm veel depower, was super snel en werd 5 lijns gevaren zonder bridles. Een heerlijke allround kite met een goede safety en depower toen der tijd nog redelijk uniek. Na jaren van ontwikkeling heeft de Rebel sinds 2018 nu ook een 4-lijns set up gekregen voor de liefhebber.

North Evo 2008

In 2008 kwam North met de geheel nieuwe Evo dit was de eerste kite van North met een delta shape. Ook is de kite uitgerust met bridles waardoor het een mooi instap model was/is voor de beginnende kiter, de kite is niet te snel, erg stabiel en biedt voldoende depower. De Evo kan 4 en 5 lijns worden gevaren, hoewel North altijd adviseert om met 5 lijnen te varen omdat dit zorgt voor meer veiligheid en een directer gevoel, zouden wij toch echt 4 lijns adviseren!

North 5th element safety system

North kwam in 2005 met het 5th element safety systeem welke zij vandaag de dag nog steeds gebruiken op al hun 5-lijns kites. North heeft dan ook altijd de visie gehad dat 5-lijns kites beter presteren en veiliger zijn dan de 4-lijns kites. Het voordeel is dat op het moment van activeren van het safety systeem de kite alleen nog aan de 5e lijn hangt. Bij de 4-lijns veiligheid systemen zit de safety dus op 1 van de twee powerlijnen, wat voor gevaarlijkere situaties kan zorgen. Het 5-lijns systeem geeft een directer gevoel en meer veiligheid. De 5-lijns set up heeft ook wat nadelen helaas, crashed je kite dan kan de 5e lijn om de kite heen draaien waardoor die sneller kan scheuren wanneer er kracht op komt te staan.

North Clickbar 2017

De meest recente innovatie van North is de Clickbar. Op de clickbar zit namelijk een geheel nieuw depowersysteem, super makkelijk in gebruik en mega clean. Met de Clickbar kun je de kite trimmen door aan de zijkant van de bar te draaien om te poweren en op het knopje te klikken om te depoweren. Normaal werd de kite altijd getrimt aan de hand van een strap bevestigd aan de powerlijnen. De Clickbar trimt via de stuurlijnen en de hoeveelheid power/depower is af te lezen op het midden van de bar. De Clickbar is op bijna alle kites van alle merken te varen, wij zijn lovend over deze bar en varen en heel graag ook zelf mee!

North Kiteboarding Kiteshop

Kitemana heeft bijna alle kites in alle maten op voorraad van North! Ook hebben we een ruime voorraad boards, accessoires en spare parts direct leverbaar. Omdat we alle gear van North ook zelf veel varen kunnen we je er alles over vertellen, heb je dus vragen schroom dan niet om contact met ons op te nemen!