- Shipping 1-1 working days
0

Kite Slingshot

Slingshot kiteboarding is aanwezig in de kitesurf sport sinds het begin van de kitesurfsport. In 1999 is het kite merk Slingshot opgericht door twee broers in Amerika. De kitesurf kites van Slingshot behoren tot de ware top van de kitesurfwereld. Niet alleen qua kwaliteit maar ook zeker op het gebied van prestatie. Met de Slingshot Fuel vond Ruben Lenten de mega loop uit en liet zien hoe extreem kitesurfen was. De Slingshot RPM is een kite van wereldklasse. De Nederlander Youri Zoon werd een aantal keer wereldkampioen met behulp van de Slingshot RPM en de laatste jaren is Carlos Mario niet meer van de freestyle kitesurf troon af te stoten met de Slingshot RPM. Slingshot heeft kites voor ieder kitesurf niveau van beginner tot pro en voor iedere vaarstijl van freestyle tot wave. Onder aan de pagina kan je meer lezen over alle ontwikkelingen van Slingshot. Verder vindt je op deze pagina ons aanbod aan Slingshot kitesurf kites. Heb je een vraag over een van de Slingshot kites, weet je niet wat je moet kiezen of staat je Slingshot kite er niet tussen? Stel je vraag aan ons via telefoon, email, WhatsApp of kom langs in onze kitesurf shop in Katwijk. Lees meer. »

On Sale

Geschikt beginner

Jaar

Kite Maat

Toon meer

Aantal Struts

Kite Kleur

Toon meer
Filter
RPX V1 2021 Kite
RPX V1 2021 KiteSlingshot
€1080.00
Fuel 2018 Kite
Fuel 2018 KiteSlingshot
€1139.00
Ghost 2020 Kite
Ghost 2020 KiteSlingshot
€1359.00
25%korting
RPM 2020 Kite
RPM 2020 KiteSlingshot
1079.00 €809.00
Rally GT V2 2021 Kite
Rally GT V2 2021 KiteSlingshot
€1110.00
Raptor V1 2020 Kite
Raptor V1 2020 KiteSlingshot
€1219.00
29%korting
SST V5 2021 Kite
SST V5 2021 KiteSlingshot
1269.00 €889.00
Turbine 2020 Kite
Turbine 2020 KiteSlingshot
€1839.00
-19 - -12 van 8Producten per pagina:

Slingshot kiteboarding kite online kopen

Een Slingshot kite koop je gemakkelijk en snel online. Maar voordat je dat doet wil je natuurlijk wel voldoende informatie over de kite en het kitesurf merk hebben. Op deze pagina kan je informatie vinden over de kites van Slingshot zoals de Slingshot Fuel, Turbine, Rally en RPM. Wil je toch nog wat meer informatie over de kites van Slingshot dan kan je ons altijd bereiken via telefoon, WhatsApp, email of gezellig langs komen in onze kiteshop in Katwijk. Via onderstaand menu kan je snel navigeren naar:

 • Slingshot Kiteboarding kite shop
 • Slingshot Kiteboarding kite collectie
 • Slingshot Kiteboarding kite technologie  Slingshot Kiteboarding kite shop

  Alle kites van Slingshot kan je bij ons, Kitemana, krijgen. We staan achter de kwaliteit en vliegeigenschappen van de kites van Slingshot en zijn trots dat wij een Slingshot kitesurf dealer zijn. Voor elke kitesurfer van ieder niveau en vaarstijl heeft Slingshot de perfecte kite ontworpen. Zie je door de bomen het bos niet meer in je kite keuze? Neem dan meteen contact met ons op via email, WhatsApp, of telefoon. Je kan ook altijd bij ons langskomen in onze Kiteshop in Katwijk.

  Slingshot kiteboarding kite collectie

  De kite collectie van Slingshot bestaat uit een groot aantal kites. Voor elke kitesurf vaarstijl en elk kitesurf niveau heeft Slingshot de perfecte kite. Hieronder zijn alle kites van Slingshot kort beschreven en ingedeeld naar een bepaalde vaarstijl, zodat jij een snel overzicht hebt van alle eigenschappen bij alle kites van Slingshot. Als je een beginner bent kies dan voor een kite die als freeride aangemerkt wordt, of een wave. Voorbeelden bij Slingshot hiervan zijn de Rally en de SST. Ben je een freestyle kitesurfer die alleen gaat voor de sickste uitgehaakte tricks, dan moet je zonder twijfel voor de Slingshot RPM of Fuel gaan. Hou je van all-round freeride met lange hangtime en hoge sprongen? De Slingshot Turbine is de kite voor jou. Doe je niets liever dan de hele dag golven shredden? Voeg de Slingshot SST toe aan je kitesurf uitrusting en je zal nooit meer van het water afkomen.

  Slingshot RPM kite

  De Slingshot RPM is een kite die al jaren de freestyle kitesurf wereld domineert. De ene na de andere kitesurfer wordt freestlyle werldkampioen. Als eerste werd Youri Zoon wereld kampioen met de Slingshot RPM vlak na de introductie van de kite. Tegenwoordig ript Carlos Mario met de RPM en is de afgelopen jaren meerdere malen wereldkampioen geworden. Het is dan ook geen verassing dat de RPM ingedeeld kan worden bij de kites met een freestyle karakter. De Slingshot RPM heeft een open C kite ontwerp. Dit ontwerp zorgt er voor dat de kite een goed freestyle karakter heeft middels dikke slack en hoge pop. Maar geeft de RPM ook hangtime en pull mee voor gigantische kiteloops. De Slingshot RPM maakt gebruik van een pully IRS bridle systeem waardoor de kite stabiel aan voelt en het windbereik iets vergroot wordt. De Slingshot RPM heeft een lichtgewicht maar sterk 3 strut systeem met Splitstrut technologie. De RPM vaar je op vier lijnen. Lees alles over de Slingshot RPM hier.

  Slingshot Fuel kite

  De Slingshot Fuel is de meest legendarische kite binnen de kitesurf kite range van Slingshot. De Slingshot Fuel wordt door Slingshot al sinds 2001 gemaakt. Een ware hardcore freestyle C-kite machine. Een kite voor de gevorderde kitesurfer. Maar als je deze kite weet te temmen heb je een kite in handen waar je mee kan lezen en schrijven. De Slingshot Fuel heeft zijn grootste bekendheid te danken aan aan ‘master of extreme’ Ruben Lenten. Met de Slingshot Fuel heeft Ruben Lenten de kiteloop uitgevonden. Een trick waar tegenwoordig hele wedstrijden voor gehouden worden zoals de Megaloop Challange. De Slingshot Fuel heeft een traditioneel C-shape design met wijde en vierkante tips die zorgen voor een krachtige performance. De Slingshot Fuel heeft een sterk 5 struts profiel en wordt gevlogen op 5 lijnen. Check de krachtpatser Slingshot Fuel hier.

  Slingshot SST Kite

  De Slingshot SST is de wave kite binnen de kite range van Slingshot. Dit zorgt er voor dat je de Slingshot SST ook als beginner kite kan gebruiken. De SST is een kite die ontworpen is om de golven op te zoeken. Slingshot heeft de SST een waanzinnige drift gegeven door een lichtgewicht 3 strut ontwerp en speciale wingtips waardoor je eindeloos lange golven kan surfen alsof je geen kite bij je hebt. De SST is altijd goed te besturen zelfs wanneer je de kite volledig depowerd en de bar van je af houdt. De bridles zorgen voor een perfect profiel in de lucht en maken het mogelijk, in combinatie met de wingtips, dat de Slingshot SST makkelijk te relaunchen is. Al deze eigenschappen die de Slingshot SST tot een geweldige wave kite maken zorgen er ook voor dat het een geliefde keuze is onder de kitesurfende hydrofoilers. Vooral de drift en het goede stuurgedrag wanneer je de kite depowerd maken de SST tot een heerlijke hydrofoil kite. De Slingshot SST vlieg je op 4 lijnen. Wil je alles lezen over de Slingshot SST? Klik dan hier.

  Slingshot Rally Kite

  De Slingshot Rally kan ingedeeld worden in het hoekje van de all-round kites. Iedereen die met de Slingshot Rally zal varen gaat dit een lekkere vinden. Betrouwbaar, stabiel en een goede relaunch. Een super fijne kite voor de gemiddelde kitesurfer. De Rally heeft een groot windbereik en vaart gemakkelijk upwind. Als je graag hoog en lang de lucht in gaat ga je ook super veel plezier beleven met de Slingshot Rally. De Rally heeft een gigantische hangtime en een lekkere geleidelijke pull de lucht in. Perfect voor backrolls, frontrolls, je kan het zo gek niet verzinnen. De Slingshot Rally heeft een sterk 5 strut profiel waardoor de Rally ook in harde wind goed zijn profiel zal blijven houden. Je vaart de Slingshot Rally op 4 lijnen. Lees het alle details over de Slingshot Rally hier.

  Slingshot Turbine Kite

  De Slingshot Trubine is de low-wind versie van de Slingshot Rally. De hoge aspect ratio zorgt er voor dat de Turbine super effectief met de wind om gaat waardoor de prestaties in condities met weinig wind ongeëvenaard zijn. Dat de Slingshot Turbine een kite is die puur voor de dagen met winder wind bedoeld is, is ook goed te zien aan de maten waarin de Turbine beschikbaar is. De verkrijgbare maten Slingshot Turbine zijn 13, 15, 17 en 19 meter. Als je zo lang mogelijk in de lucht wil blijven hangen hoef je de Slingshot Turbine maar de lucht in te sturen, je bar aantrekken en daar ga je. Zwevend over het water, genoeg tijd voor een paar front- of backrolls. Door het 5 strut model blijft de Slingshot Turbine altijd met de perfecte vorm in de lucht staan en zal die niet bezwijken als de wind iets toe neemt. Door het bridle systeem heeft de Turbine een zeer fijne depower en zal makkelijk relaunchen ondanks zijn grootte. De Slingshot Turbine vlieg je op 4 lijnen met een lage V-splitsing. Alle informatie over de Slingshot Turbine lees je hier.

  Slingshot Kiteboarding kite technologie

  Een goede kitesurf kite zet je niet zo maar in elkaar. Daar gaat veel onderzoek en ontwikkeling aan vooraf. Bepaalde technologieën zorgen er voor dat de kites van tegenwoordig niet meer te vergelijken zijn met kites van een aantal jaar terug. Ook Slingshot zit niet stil op het gebied van ontwikkeling van technieken die de kites en het kitesurfen makkelijker en beter maken. Hieronder kan je de belangrijkste technieken lezen die Slingshot gebruikt om de Slingshot kites de waanzinnige vlieg eigenschappen mee te geven.

  Slingshot IRS Bridle Systeem

  Het Slingshot IRS systeem staat voor Intuitive Response System (IRS). Slingshot introduceerde dit systeem voor het eerst in 2015. Het IRS bridle systeem vervangt het oude bridle systeem met katrollen voor een systeem van bungy lijnen die uitrekken en weer inkrimpen. Hierdoor staat er altijd de juiste spanning op de lijnen. Het gevolg hiervan is dat een Slingshot kite met IRS bridle systeem super soepel aan voelt in de lucht met een directer gevoel dan een oud katrollen systeem.

  Slingshot One-pump systeem

  Slingshot was het eerste kitesurfmerk wat met een one pump systeem kwam in 2005. Tegenwoordig weten we niet beter maar voor de uitvinding van het Slingshot one-pump systeem moest je elke strut en je leading edge apart oppompen. Een klus die helemaal niet makkelijk was, zeker niet als het van de planeten waaide. Gelukkig kan je nu, met de uitvinding van het one-pump systeem, je kite via één ingang helemaal oppompen.

  Slingshot SplitStrut technologie

  Slingshot ontwikkelde ook het split strut systeem, dit is een constructie waarbij de struts geïntegreerd zijn met het doek van de kite. Dit resulteert in een sterkere, stabielere en duurzamere canopy. Het splitstrut systeem zorgt ervoor dat je je kite langer kan houden bij hardere wind en hogere belasting. Daarnaast is het totale frame efficiënter en een stuk stijver. SplitStrut is niet meer weg te denken uit het design van de huidige Slingshot kites. Tijdens het varen zorgt de split strut technologie er voor dat de kite stabieler is.

  Slingshot kitesurf kite doek

  Het doek van de Slingshot kites is gemaakt in samenwerking met Teijin. Teijin is wereldleider op de markt van doek voor de zeil en watersport industrie. Bijna ieder kitesurfmerk heeft doek wat ontwikkeld is in samenwerking met Teijin. Alleen de samenstelling van het doek verschilt per merk. Slingshot gebuikt het dubbel ripstop doek. Dit is een doek waarin twee garen in de lengte en breedte richting zijn gewoven door het doek waardoor je, als je goed kijkt naar het doek, allemaal vierkantjes kan zien. Dit zorgt er voor dat het doek stijver is en minder snel kan scheuren.
 • ⚡Twintip Flash Sale tot 26/7/21 code: TWINTIP10