- VAT free for this country - Shipping 1-3 working days
0

Kite

Een nieuwe kite kopen is natuurlijk super leuk, maar kan ook lastig zijn omdat de keuze erg groot is. Daarom helpen wij je graag het kopen van een nieuwe kite. Bij ons kun je kites kopen van alle A-merken. Vaak hebben wij de kites gewoon op voorraad liggen. Dit betekent dat als je vandaag een kite besteld uit onze voorraad, je hem morgen al in huis hebt! Kitemana verzendt iedere dag nieuwe kites, boards en accessoires naar tevreden klanten verspreid over heel Europa. Wij verkopen kites van o.a. Best, Cabrinha, Core, Flysturfer, F-One, Naish, North, Ozone, Peter Lynn & Slingshot. Daarnaast bieden wij altijd de beste prijs. Per ongeluk ergens anders een lagere prijs gezien? Neem dan contact met ons op, dan passen wij de prijs voor je aan :) Lees meer »

Categorie

Merk

Kleur

Toon meer

Jaar

Toon meer

Kite Maat

Toon meer

Kite Kleur

Toon meer

Bar Maat

Lijn Lengte

Filter
Orbit 2021 Kite
Orbit 2021 KiteNorth
$ 1135.63
Dice 2021 Kite
Dice 2021 KiteDuotone Kiteboarding
$ 1175.17
Evo 2021 Kite
Evo 2021 KiteDuotone Kiteboarding
$ 1066.45
Rebel 2021 Kite
Rebel 2021 KiteDuotone Kiteboarding
$ 1293.77
Pivot 2021 Kite
Pivot 2021 KiteNaish
$ 1185.05
Neo SLS 2021 Kite
Neo SLS 2021 KiteDuotone Kiteboarding
$ 1362.96
Bandit S2 2021 Kite
Bandit S2 2021 KiteF-One
$ 1135.63
Bandit 2021 Kite
Bandit 2021 KiteF-One
$ 1333.31
Triad 2021 Kite
Triad 2021 KiteNaish
$ 1086.22
Enduro V3 2021 Kite
Enduro V3 2021 KiteOzone
$ 1151.45
Boxer 2021 Kite
Boxer 2021 KiteNaish
$ 888.54
Carve 2021 Kite
Carve 2021 KiteNorth
$ 1115.87
Session 2021 Kite
Session 2021 KiteAirush
$ 1066.45
Ultra V4 2021 Kite
Ultra V4 2021 KiteAirush
$ 898.43
Lithium V12 2021 Kite
Lithium V12 2021 KiteAirush
$ 1007.15
Bullit Kite
Bullit KiteF-One
$ 1309.59
Lift 2021 Kite
Lift 2021 KiteAirush
$ 1283.89
Torch 2021 Kite
Torch 2021 KiteNaish
$ 1185.05
1 - 18 van 18Producten per pagina:

Kite Online Kopen

Wil je een nieuwe kite kopen? Dan ben je bij Kitemana aan het juiste adres. Een kite online kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Voordat je een kite gaat kopen laat je jezelf goed informeren en lees je je goed in zodat je precies weet wat je wilt. Zoveel mensen, zoveel wensen. Je wilt namelijk de kite kopen die bij je past! Wij kunnen je altijd helpen bij het kopen van de juiste kite. Niet alleen de afmetingen zijn belangrijk bij de aankoop van een kite. Ook de soort, de shape, en soort kite zijn belangrijke factoren. Hieronder kun je alvast alles te weten komen over de verschillende kitesurf kites. Wil je een vraag stellen, bel of mail ons dan gerust!

Andere categorieën over kites: All-round kites, Surf kites, Freestyle kites en Lightwind kites

Welke maat kite heb ik nodig?

Weet je even niet meer welke maat kite je nodig hebt? Kijk dan even op deze infopagina met alle ins en outs over de juiste maat kite.

Voor meer informatie check de volgende onderwerpen:

1. Welke verschillende soorten kites zijn er allemaal
2. Welke kite hoort bij welke vaarstijl?
3. Wat betekenen de meest voorkomende Engelse termen?
4. Zijn er ook verschillende barren?
5. Hoe lang gaat een kite mee?
6. Kan ik mijn kite ook bij jullie laten repareren?

Welke verschillende soorten kites zijn er allemaal?

De kites die het meest worden gebruikt tijdens het kiten zijn de zogeheten tubekites. Deze kites worden opgepompt om ze vol te laten lopen met lucht. Onder deze spanning/druk, krijgen de kites hun shape. Een groot voordeel is dat ze op het water blijven drijven als je ze crashed. Er zijn een aantal verschillende soorten kites te verkrijgen. Bij de Tube Kites, maken we onderscheid in Bow/SLE kites, C-kites, Hybride kites en Delta kites. Voor iedere kiter / vaarstijl een geschikte kite. Bij de verschillende soorten kites is vooral de vorm steeds iets anders. Dankzij deze shape van de kite, krijgt de kite een bepaald karakter. Andere bepalende factoren voor de vliegeigenschappen van de kite zijn de bridles en de bar. Een kite met bridles heeft namelijk vaak meer depower dan een C-kite zonder bridles. Check hieronder een duidelijke, beknopte uitleg van de verschillende soorten kites.

Bow / SLE Kites

Een Bow-kite, ook wel Supported Leading Edge kite genoemd, is een kite met bridles aan de voorkant van de kite. Deze bridles hebben twee functies. Allereerst ondersteunt het de kite in de lucht. Dankzij de extra support kan de kite een vlakkere arc in de lucht krijgen, met een hogere aspect ratio. De kite krijgt loopt dus eigenlijk minder in een C, waardoor hij meer wind vangt en vaak meer power krijgt. Hij benut de wind als het ware beter dan een C-kite (hier komen wij straks op terug). Het tweede voordeel van de bridles is dat de kite verder uit de wind gekanteld kan worden en hierdoor meer depower krijgt. Beginners worden hierdoor altijd aangeraden met een Bow kite / SLE kite te beginnen. Zodra je de bar loslaat, verliest de kite 80% van zijn kracht. Mocht je dus per ongeluk een stuurfoutje maken, laat je de bar los en ben je in 99% van de gevallen gewoon veilig. Een bijkomend voordeel is dat hij gemakkelijk relaunched. Nadelen zijn er eigenlijk niet echt, tenzij je de agressiviteit van een C-kite prefereert om freestyle tricks te doen.

Voorbeelden van Bow/SLE kites: Cabrinha Switchblade, Apollo, Radar, North Rebel, Naish Pivot & Slingshot Rally

C-Kites

De zogeheten C-kites, hebben de vorm van een C. Deze kites zijn de ware krachtpatsers en zijn gemaakt om mee te freestylen. In de freestyle top zien we eigenlijk haast iedereen met dit soort kites varen, aangezien deze kites een uitermate goede pop bieden. Je zult hierdoor hard de lucht in schieten, om vervolgens de meest toffe tricks uit te voeren. De kites zijn ook zeer stabiel, omdat hij een zeer natuurlijke vorm heeft in de lucht. Hierdoor heb je echter wel vaak een maatje groter nodig, omdat minder oppervlakte wind vangt.

C-kites zijn geschikt voor kiters die graag hun grenzen opzoeken. Je kunt er super goed uitgehaakt mee varen en wakestyle georiënteerde tricks mee doen. Een C-kite voelt enorm stabiel aan en staat solid as a rock in de lucht. Toch heeft hij een stuk minder depower dan een SLE kite. Dit komt omdat zijn tips niet naar achteren lopen en omdat hij niet wordt ondersteund door bridles. Over het algemeen wordt je dus harder afgestraft bij een stuurfoutje! Als je er eenmaal aan gewend bent kun je er toch snel zeer hoog en hard mee gaan.

Voorbeelden van C-kites: Cabrinha Chaos, Best GP, Naish Torch, North Vegas

Hybride Kites

Als het goed is weet je nu het één en ander over SLE en C-kites. De kites die hier eigenlijk net tussenin vallen zijn de zogeheten Hybride kites. Deze hybride crossover kites hebben vaak het beste van twee werelden. Het nadeel van een C-kite is de depower en relaunch, maar het voordeel is weer de goede pop, stabiliteit en directe feel. De Hybride kite heeft vaak bridles (depower) en toch de vorm van een C. Hierdoor blijft de Hybride kite lekker direct en snel, maar heeft hij toch een stuk meer depower dan een echte Bow-kite. Hybride kites worden vaak gebruikt door kiters die tricks willen leren, maar toch het allround karakter van een SLE kite willen als ze lekker willen cruizen. De Hybride kites laten zich ook gemakkelijk uithaken en zijn goed geschikt voor het maken van dikke kiteloops!

Voorbeelden van Hybride kites: Cabrinha FX, North Dice, Best TS

Delta Kites

Een Delta C-shape kite heeft veel weg van de Hybride kite, maar is iets allrounder en minder freestyle georienteerd. Bij Delta kites staan de tips verder naar achteren waardoor de meer depower hebben als een C kite. Ze lijken veel op bow kites en zijn geschikt voor de allround freerider die graag alles met zijn kite kan. Delta C-shape kites hebben echter de vorm van een C-shape, wat ze net even wat sneller laat sturen dan bow kites. Ze voelen dus lekker responsive aan en zijn ook goed geschikt voor het maken van hoge sprongen.

Voorbeeld van een Delta kite: F-One Bandit

Foil Kites

Naast tube kites worden er in uitzondering soms foil kites gebruikt tijdens het kitesurfen. Foil kites zijn matras vliegers die je kunt gebruiken op het water. Deze vliegers hoef je niet op te pompen. De kite vult zichzelf namelijk met lucht dankzij de wind die erin waait. Een goede foil kite blijft hierdoor gewoon op het water liggen als je deze crashed. Dit maakt het relaunch en bijna net zo gemakkelijk als met een Tube kite. Het voordeel van een Foil kite is dat ze een stuk lichter zijn dan Tube kites. Je kunt dus al snel kiten met weinig wind. Vanaf 6/8 knopen kun je met een 21m foil kite al het water op. Een tube kite heeft toch zeker 12 knopen nodig om kracht te kunnen genereren. Een nadeel is dat de Foil Kites minder stabiel zijn, ze duurder zijn, relaunch toch moeilijker is en ze trager aanvoelen.

Voorbeelden van een Foil kite: Flysurfer speed

Welke kite hoort bij welke vaarstijl?

Naast onderscheid te maken in de soort kite, kan er ook onderscheidt worden gemaakt in de vaarstijl van de rider. We spreken dan bijvoorbeeld van Freeride, Freestyle, Lightwind, Surf/wave & Race kites. Hieronder wordt meer verteld over de verschillende soorten kites bij de bijbehorende vaarstijl.

Freeride kite

Een freeride kite heeft eigenlijk alles om lekker te kunnen cruisen en hier en daar een sprongetje te maken. Een goede freeride kite heeft een goede depower en is breed inzetbaar. Een freeride kite, ook wel allround kite genoemd, heeft goede relaunch eigenschappen en zijn geschikt voor beginnende tot vergevorderde kiter. Freeride kites zijn vaak Bow/SLE, Delta of hybride kites die zich in alle omstandigheden thuisvoelen.

Freestyle kite

Freestyle is een vaarstijl waarbij de rider zichzelf pushed om steeds harder en hoger te gaan. Hierbij heb je dus een agressieve kite nodig die je hard laat poppen om tricks hoog uit te voeren. Vaak zien we dat freestyle kiters gebruik maken van C-kites, wegens hun gigantische pop en kracht in het bochtenwerk. Een freestyle kite laat zich goed uithaken en is een ster in kiteloops. Vind je de echte C-kite net wat te heftig, dan is de Hybride kite ook een zeer goede keuze.

Lightwind kite


Een lightwind kite is gemaakt om mee te kitesurfen met weinig wind. Dit zijn vaak grote kites met een zeer platte arc zodat ze veel wind vangen. Lightwind kites hebben vaak minder struts om op gewicht te besparen. Daarnaast zijn ze vaak 12m of groter zodat je met het minste zuchtje wind al het water op kunt. Dankzij de Bow shape hebben ze veel depower en relaunchen ze ook met minder wind gemakkelijk. Let wel op, hoe groter de kite hoe trager deze stuurt dus een lightwind kite stuurt niet snel. Wel zijn ze lekker stabiel, waardoor het kiten ontspannen en relaxt zal worden.

Wave kite

Een wave kite is gemaakt om mee te waveriden. Dit is een vorm van kiten waarbij je zo veel mogelijk golven aan het rippen bent! Super leuk en uitdagend. Waveride kiters varen op een wave boardje / surfboard met of zonder straps. Hierdoor kun je de gaafste golven surfen, zonder dat je er op hoeft te wachten. Je kite trekt je namelijk iedere golf in :) Een wavekite stuurt snel zodat je hard van links naar rechts kunt sturen. Daarnaast drift een goede wave kite met de wind mee, zodat hij niet uit de lucht valt als je hard van een golf afraast.

Wat betekenen de meest voorkomende Engelse termen?

Hieronder vind je een korte uitleg bij de meest voorkomende (Engelse) termen die worden gebruikt bij het kitesurfen.

 • Kite: Letterlijk vlieger in het Engels
 • Bar: Stuurstok waarmee je de kite bestuurd
 • Kiteboard: De surfplank die wordt gebruikt om mee te kiten
 • Bindingen: Verbinding tussen kiteboard en de kiter, ook wel pads en straps genoemd
 • Trapeze / harness: Gordel om je middenrif of billen om de kracht van de kite op te vangen
 • Depowerstrap: Onderdeel op de bar om kracht uit je kite te halen
 • Pigtail: Korte lijntjes met knoopjes of lusjes aan de uiteindes van de kite / bar
 • Kattenklauw: Vorm van knopen om de lijnen aan je kite te bevestigen middels een lusje en knoopje
 • Tube: buizen in de kite welke opgepompt worden met lucht (condoom)
 • Leadine Edge: De voorkant van de kite. Vaak wordt hiermee de opgepompte main tube bedoelt
 • Trailing Edge: De achterkant van de kite, vaak verstevigd met extra doek en extra naden.
 • Bridels: De lijnen die aan de voorkant bevestigd zitten van de kite
 • Katrol: Klein wieltje dat over de lijn heen glijd om slijtage te voorkomen
 • Floaters: De twee rubberen onderdelen aan de zijkant van de bar die voorkomen dat de bar zinkt
 • V-splitsing: Hier wordt de depowerlijn gesplitst naar twee lijnen welke aan de voorste bridles bevestigd worden.
 • Chickenloop: Ronde oog aan het uiteinde van de bar die je aan de haak van je trapeze vastmaakt tijdens het kiten
 • Donkey dick: Klein stuk rubber dat door de haak van je trapeze heengaat om te voorkomen dat je chickenloop losschiet
 • Stuurlijnen: Achterste lijnen waar je mee stuurt welke aan de bar bevestigd zitten
 • Powerlijnen: Voorste lijnen waar alle spanning opkomt welke door de bar heenlopen naar je trapeze
 • Downwind: Benedenwind, alles wat zich met de wind mee afspeelt
 • Upwind: Alles wat zich tegen de wind in afspeelt

  Zijn er ook verschillende barren?

  Er zijn tientallen verschillende barren te verkrijgen op de markt, maar om het makkelijker te maken heb ik ze even verdeeld in een aantal kleine verschillen. Een bar heeft meestal vier lijnen, een chickenloop, stuurstok, depowerlijn, floaters, depowersysteem en een veiligheidssysteem. Overzichtelijk gezien zijn er twee verschillende soorten barren, de 4-lijns bar (meest voorkomende) en 5-lijns bar. De 5-lijns bar zien we vaak terug bij C-kites welke een middelste lijn hebben voor de veiligheid. SLE kites hebben die extra 5th line meestal niet nodig, vandaar dat deze weg wordt gelaten. Zorg bij aankoop van een kite altijd dat je de bar koopt die bij je kite past. Er kan namelijk nogal verschil zitten in lijnlengtes, V-splitsing, pigtails etc.

  Hoe lang gaat een kite mee?

  Een kite kan zeker een aantal jaartjes meegaan, waardoor het voor veel beginnende kiters aantrekkelijk kan zijn om een tweedehands kite te kopen. Let hier dan wel echt goed op de staat van een kite. Een kite kan na een aantal jaartjes nog in prima conditie zijn, maar dit hangt af van de intensiteit van het gebruik van de kite. Gebruik je de kite vaak met bijvoorbeeld hardere wind, gaat een kite snel achteruit. Een kite gaat meestal 3 tot 6 jaar mee, afhankelijk van hoe vaak je en intensief je hem gebruikt. Berg een kite ook nooit nat op, zo kan hij namelijk gaan schimmelen wat de levensduur niet ten goede komt. :)

  Kan ik mijn kite ook bij jullie laten repareren?

  Jazeker! Heb je een gaatje in je kite, of is hij per ongeluk lek gegaan tijdens het kiten? Niet getreurd, wij kunnen je kite bijna altijd zorgvuldig herstellen. Het beste kun je dan even bij ons in de showroom in Katwijk langskomen zodat we er samen naar kunnen kijken en voor een geschikte oplossing kunnen zorgen.

  Bij aankoop van een kite moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken. Allereerst moet je natuurlijk de juiste maat kite kopen. Kies de juiste kite bij je gewicht uit. Heb je de juiste maat op het oog, dan is het van belang dat je de juiste soort kite uitzoekt. Als beginnende kiter kun je het beste een freeride kite kopen met veel depower. Een C-kite is om mee te beginnen vaak te heftig. Ben je verder gevorderd dan kun je de afweging maken om een hybride / C-kite te gaan varen voor de extremere sprongen of eventueel te gaan waveriden. Kies dus de juiste soort kite bij je vaarstijl. Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal verschillende A-merken kites te verkrijgen. Ieder merk heeft weer zijn eigen eigenschappen.

 • 2020 KITE INRUILACTIE: Scoor nu tot maar liefst 50% korting op een gloednieuwe 2020 kite bij inruil van je oude kite! Check hier de actie!