- Delivery 1-1 working days
0

Evo + Gonzales 2022 Kitesurf Set Duotone Kiteboarding

Vanaf
2375.00

Duotone Evo + Gonzales 2022 Kitesurf Set

De meest populaire kitesurf set van het moment door Duotone

De Duotone Evo kitesurf set is terug! Maar let op, de voorraad is zeer beperkt. Een Duotone Evo set met een korting als deze hebben we lang niet gezien. Deze Duotone Evo set met Gonzales is de ideale kitesurf set voor de beginnende kitesurfer. De Duotone Evo is een van de meest populaire kites van het moment: super all-round en zeer eenvoudig in gebruik. Hoogtelopen, springen en draaien was nog nooit zo gemakkelijk! De Evo 2022 in combinatie met de Gonzales is voor de beginnende kitesurfer het ultieme winnende team. De Gonzales heeft een vlakke rocker, fijne flex en een groot oppervlak waardoor je makkelijk weg vaart en met weinig moeite upwind zal komen. In deze Duotone Evo set wordt een 22 of 24 meter Trust bar meegeleverd. Voor Evo’s tot 10 meter wordt de kleine lijnlengte aangeraden (22 meter), voor Evo’s van 10 meter en groter wordt de 24 meter Trust bar geadviseerd. Dit zijn slechts aanbevelingen, het is niet zo dat de Evo niet goed zal vliegen op een andere lijnlengte.

Duotone Evo 2022 Kite

Super vriendelijke allround freeride kite van Duotone

De Duotone Evo 2022 is de meest gebruiksvriendelijke en meest allround kite van Duotone. Een ware allemansvriend en zeer gemakkelijk in de omgang. Van beginner tot pro en van freeride tot big air, de Duotone Evo 2022 is super veelzijdig en een plezier voor iedereen! Niet voor niets een van de populairste kites op de markt.

De Duotone Evo laat zich niet in een hoekje duwen met betrekking tot kitesurf disciplines en juist dat maakt de Evo 2022 je ideale eerste kitesurf kite. Of nu je eerste sprongen gaat oefenen, je eerste meters hoogte moet lopen of de hydrofoil onder controle probeert te krijgen: de Duotone Evo 2022 neemt je bij de hand en zorgt er voor dat je vol vertrouwen progressie zal boeken in alle kitesurf disciplines. Maar het blijft niet alleen bij je eerste meters. Kitesurf professionals zoals Tom Hebert en Lewis Crathern laten zien dat er ook op het hoogste niveau gepresteerd kan worden aan de Duotone Evo 2022. Vooral voor ingehaakte tricks en big air deinst de Evo 2022 niet terug.

Freeride is waar de Duotone Evo 2022 in excelleert. De ‘sheet-and-go’ (aantrekken en gaan) eigenschap van de Duotone Evo maakt het voor iedereen een fluitje van een cent om met deze kite weg te varen. Door het grote depowerbereik op de bar en het stabiele karakter is de Evo 2022 onder alle omstandigheden zeer goed onder controle te houden. Een vlaag is super gemakkelijk op te vangen door de bar een stukje van je af te duwen. Ook hoogte lopen is geen probleem met de Duotone Evo 2022 waardoor je snel het vertrouwen krijgt om je niveau te pushen! Tijdens het oefenen van je eerste backroll, sprong of gewoon die eerste keer door de branding varen zal je kite waarschijnlijk wel een paar keer in het water belanden. Gelukkig is het relaunchen van de Duotone Evo super gemakkelijk. Door de ronde vorm van de LE en de wingtips hoef je slechts aan een stuurlijn te trekken en een beetje geduld te hebben voordat de Duotone Evo 2022 weer boven je in de lucht staat. Klaar voor je volgende trick!

De Duotone Evo 2022 is gemaakt van het super sterke en aan Duotone exclusieve Teijin Trinity TX doek. Dit is een speciaal 3x2 ripstop doek wat zorgt voor een perfecte verhouding van flex, stijfheid en gewicht. Dit in combinatie met een gefixeerde pulley loze bridle zorgt voor een fijne en geleidelijke stuur input vanaf je bar. De drie sterke struts en LE pomp je gemakkelijk en snel op met het one-pump ventiel van Duotone. Let wel op dat je een Duotone pomp, slang of adapter hebt om je Duotone Evo 2022 mee op te pompen.

Kortom, ben je opzoek naar een super vriendelijke en gemakkelijke kite? Dan is de Duotone Evo 2022 echt een kite voor jou! De perfecte kite om snelle progressie mee te boeken en alle disciplines van het kitesurfen te ontdekken.

Specificaties
 • Allround Freeride
 • 3 Strut Design
 • Pulley loze bridle
 • Trinity TX doek
 • Lichtgewicht trailing edge
 • Delta shape
 • Snelle relaunch
 • Groot depowerbereik
 • Super stabiel
 • Lange hangtime
 • Duotone Gonzales 2022 Kiteboard

  Super gemakkelijk beginnerskiteboard van Duotone

  De Duotone Gonzales is al jaren het instap kiteboard van Duotone en zorgt er voor dat je een gemakkelijke start zal maken met kitesurfen. De Gonzales heeft alle eigenschappen die je zoekt in een beginners twintip.

  Om te beginnen heeft de Duotone Gonzales 2022 een zachte flex waardoor je gemakkelijk door choppy water zal varen. Duotone heeft er voor gekozen vrij weinig rocker in de Gonzales te verwerken. Rocker is de ronding in het board, hoe minder rocker hoe gemakkelijk je hoogte kan lopen. Dat is dus ideaal voor de beginnende kitesurfer. Daarnaast heeft de Gonzales vergeleken met ander boards een vrij groot oppervlak waardoor je extra makkelijk in plané zal gaan wanneer je je kite in stuurt. Doordat de uiteinde van de Gonzales extra rond gemaakt zijn is het makkelijker om transitions te doen. Mocht je de basics van het kitesurfen onder de knie hebben en op hoge snelheid je eerste sprongen willen gaan oefenen, dan zal de enkele concaaf in de bodem je voldoende grip geven voor controle en een fijne afzet. Om het helemaal af te maken heeft Duotone de Gonzales een super gaaf design gegeven, en met de rode kleur zal je je kiteboard snel in het water kunnen spotten als je hem kwijt bent geraakt.

  Specificaties
 • Allround | Beginner
 • Lage rocker
 • Veel flex
 • Afgeronde tips
 • Goed zichtbare kleur

  Duotone Trust Bar 2022

  De betrouwbare en gebruiksvriendelijke Trust bar van Duotone

  De Trust Bar is gemakkelijk te gebruiken en doet precies waar hij voor gemaakt is. De bar komt standaard met 4-lijnen, maar is ook om te bouwen naar 5-lijnen. Ook dit jaar is er gebruik gemaakt van de FLITE99 lijnen die super sterk zijn. De kite voelt heerlijk direct aan met de FLITE99 lijnen. Door het basis Dyneema materiaal van de FLITE99 lijn is een dunne Monofil lijn gewoven. Deze Monofil lijn zorgt ervoor dat de FLITE99 lijn niet knakt als je hem per ongeluk dubbelvouwt. Een knakje kan al zorgen voor verslechtering van de breeksterkte van de kite lijn, met de Monofil wordt dit voorkomen. De bar is erg gemakkelijk te depoweren door zijn cleat boven de bar. De hoogte van de cleat en sliding stopper zijn in hoogte te verstellen naar persoonlijke voorkeuren.

  Links en rechts is duidelijk aangegeven met de felle rode kleur en de duidelijke witte kleur. De grip is dit jaar aangepast naar een wat grover patroon, dat zorgt voor een verbeterde grip en houvast aan de bar. Ook de floaters zijn aangepast en hebben een nieuw design gekregen. De winding posts zijn dit jaar gemaakt van volledig gegoten glasvezelversterkte polyamide constructie wat zorgt voor gewichtsbesparing. De Trust bar is extra veilig gemaakt, zo voldoet het quick release Iron Heart IV- veiligheidssysteem aan de ISO normen. De safety werkt met een single flag out systeem, een van de veiligste safety systemen op de markt. Met de toegevoegde suicide ring lll kun je suicide varen en houd de ring je leash weg bij de chickenloop. De optie zorgt ervoor dat je gemakkelijk in en uit kan haken voor dikke freestyle tricks.

  De bar komt zonder chickenloop, zodat je voor verschillende chickenloops kan kiezen. Een van de meest gekozen chickenloops is de freeride chickenloop. De freeride chickenloop gebruik je als je niet uithaakt en een trapeze haak hebt. Een bijkomend voordeel van de freeride chickenloop is dat de bar dichter bij je zit, hierdoor kan je gemakkelijker je bar poweren en depoweren. Je kunt ook kiezen voor de freestyle chickenloop, deze is wat groter en is goed voor ingehaakt varen, maar ook perfect om eens een uitgehaakte trick te doen. Voor echte freestyle kitesurfers die non-stop uithaken is er een wakestyle chickenloop. Voor kitesurfers die op een directional surfen en veel waveriden is er de rope kit. De rope kit is gemaakt voor een touwtje als spreaderbar, dus niet als je met een haak vaart.


 • Vragen over een product? We helpen je graag!

 • Bel: +31 (0)71 4081154
 • Mail: tom@kitemana.nl
 • WhatsApp: +31 (0)71 4081154
 • Kitemana Garanties

 • Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis!*
 • Gratis bezorging vanaf 49.90
 • Gratis kado bij je bestelling
 • Related products:

  Reach + Prime 2022 Kitesurf Set

  Reach + Prime 2022 Kitesurf Set
  North

  2676.00 € 2099.00

  Lithium V13 + Switch 2022 Kitesurf Set

  Lithium V13 + Switch 2022 Kitesurf Set
  Airush

  2116.00 € 1759.00