Core

Core kiteboarding is een Duits kitesurf merk gevestigd in Fehmarn wat staat voor kwaliteit en degelijkheid. Sinds 2001 maakt Core premium kites, boards, barren en surfboards met Duitse kwaliteit. Het geel, zwart, witte design is karakteristiek voor de Core producten en valt meteen op als je de spot op komt. De kite range van Core bestaat op dit moment uit vijf kites (XR5, Nexus, GTS5, Section 2 en Impact 2) geschikt voor alle vaarstijlen van waveriden tot extreme wakestyle. Bekijk ons Core kiteboarding assortiment online of lees verder over de Core kiteboarding producten. Lees verder »

Categories

162 producten Filter
Sorteer op:
PrijsNieuw
1 - 0 van 0Producten per pagina:

Core Kiteboarding Kites en Boards Online Kopen

Je Core kites, boards en barren wil je natuurlijk gemakkelijk kopen en snel in huis hebben maar je wilt ook weten wat je koopt daarom kan je ons altijd bellen voor een degelijk advies of verder lezen op deze pagina. Hieronder zijn de verschillende Core kites (XR5, Nexus, GTS5, Section 2 en Impact 2) kort beschreven net als de Fusion 3, Choice 23 en Bolt 3 Core kiteboards.

Core XR5 kite

De alles kunner van Core. De XR5 van Core kiteboarding is een ware all-round freeride kite met een delta / bow profile. Een plezier voor iedereen. Super sterk gebouwd met CoreTex Trippel-Ripstop doek in combinatie met een 5 strut profiel maakt dat de Core XR5 bomb-proof is. Comfortabel cruizen in vlagerige omstandigheden, explosieve boost, een mega hangtime en een subtiel wave ride gevoel, de XR5 voelt aan als een auto met cruise controll, ABS, traction controll, lane-assist en meer. Je begrijpt het wel, deze kite is als een dik uitgevoerde Rolls Royce onder de kites in zowel performance als kwaliteit.
Op de nieuwe XR5 zit een korter bridle systeem zodat de Core XR5 net wat directer aan zal voelen dan een vergelijkbare delta/bow kite. Daarnaast heeft Core een super slim trim systeem aan de XR5 toegevoegd waarmee je de bardruk, feedback uit de kite en spanning op de backlines zelf heel gemakkelijk kan afstellen.

Core Nexus kite

De Core Nexus. Twee zielen, één kite. Freestyle en wave komen perfect in balans terug als vaareigenschappen in de Core Nexus. Stel de Nexus precies af zoals jij dat wilt voor elke sessie of je nu op de Braziliaanse lagune voor freestyle gaat of bij One-Eye in Mauritius de barrel wilt pakken, de Core Nexus doet wat jij wilt. Willow de waverider en Steven de megaloop koning laten allebei moeiteloos zien waar de Nexus in staat is binnen hun favoriete vaarstijl. Je zou kunnen zeggen dat de Nexus een fijne kruising is tussen de GTS en Section. Met behulp het CIT (Core Intelligent Trim System) voor iedereen gemakkelijk af te stellen naar de vaarstijl van die dag.
Het drie strut design van de Core Nexus geeft hem het licht gewicht profiel wat je wilt hebben voor een wave kite, maar in combinatie met het CoreTex Tripple tripstop de stijfheid die je nodig hebt voor dikke megaloops en hoge sprongen in harde wind. 

Core Nexus Wave setting

In de Wave setting stuurt de Nexus extra snel voor dike bottom turns. Daarnaast heeft de Nexus in deze setting meer depower waardoor de kite je niet snel van je board af zal trekken wanneer je de dikste golven strapless aan het rippen bent.

Core Nexus Freestyle setting

De freestyle setting maakt de Nexus iets langzamer en geeft je een meer direct gevoel met de kite. Hierdoor kan je gemakkelijk freestyle tricks oefenen en weet je altijd waar de Nexus in het windvenster staat. Daarnaast heb je meer slack voor de beste handlepasses.

Core GTS5 kite

De GTS is misschien wel de bekendste kite van Core. Een megaloop kampioen. De filmpjes van uitgehaakte kiteloops aan korte lijnen staan waarschijnlijk wel op je netvlies gebrand. Steven Akkersdijk is een vaste waarde tijdens de King of the Air aan de Core GTS. Ook tijdens een freestyle sessie laat de GTS5 je niet in de kou staan. Overall freestyle peformance met dikke kiteloops in zijn mars. De GTS5 is een ware must-have voor doorgewinterde freestyle big air kitesurfer die zijn grenzen wil verleggen met een betrouwbare kite.
De Core GTS5 heeft CoreTex tripple ripstop doek waardoor de kite een stijf profiel heeft. De drie struts bepalen en leading edge bepalen het innoverende future c-shape design van de Core GTS5. Ook de GTS5 komt met het Core intelligent trim system waarmee je de kite op wave, allround of freestyle setup af kan stellen.

Core Section 2 kite

De Core Section 2 is de 100% wave kite. Deze kite is gemaakt tussen de golven en ‘ademt’ waveriden uit in alle aspecten van zijn design. Er was maar één doel voor ogen bij het ontwerpen van de Section 2 bij Core en dat was de beste wave kite maken die er is. En als we Willow moeten geloven is dat zeker gelukt.

Core Impact 2 kite

Jij wilt niets anders dan uithaken, sliders pakken, maximale pop en dikke slack. De Impact 2 van Core kiteboarding is een wakestyle machine. Gebaseerd op de eerste hardcore C-kites maar met een modern jasje met een 5e lijn. Het 5 strut profiel en het CoreTex triple ripstop doek maken dat de Impact 2 geen krimp zal geven als je hem een keer crasht.

Core Fusion 3 Kiteboard

De Core Fusion 3 is als een vliegend tapijt. Een performance allrounder. Met de Fusion 3 van Core heb je een super fijn freeride board in handen. Geschikt voor alle omstandigheden, een enorm veelzijdig board. De Fusion 3 is gemaakt van een carbon constructie en is de keuze van een groot aantal van de Core kiteboarding Team riders voor ingehaakte freeride tricks. Dat komt doordat de Fusion 3 gemakkelijk een hoge snelheid behaald door de V-rocker en lichte channels goede grip op het water heeft. De Core Fusion 3 is beschikbaar in 133x39, 135x40, 137x41, 139x41.5, 141x42, 144x43 en twee maten speciaal gemaakt voor dagen met minder wind: de 147x44 en 152x46.

Core Choice 3 Kiteboard

De Core Choice 3 is de perfecte keuze voor alle kitesurfers die alle kanten opwillen met hun kiteboard. Freestyle, freeride en wakestyle. Meer rocker dan de Fusion en meer channels geven de Choice 3 meer grip, betere pop en zachtere landingen ten opzichte van de Fusion 3. De Choice is super sterk gebouwd, zo sterk dat je er zonder zorgen met boots kei hard op kan varen. De keuze van Steven Akkersdijk tijden de King of the Air.

Core Bolt 3 Kiteboard

De Bolt 3 van Core Kiteboarding is weggelegd voor de kitesurfer die van wakestyle houdt. Dikke rocker voor zachte landingen en een speels gevoel. Diepe channels voor veel grip en een woodcore die je een fijne flex geeft. De Bolt 3 heeft zelfs zo veel channels dat die al genoeg grip heeft wanner je zonder vinnen vaart. Én een slider base, dus voor de kabel of kitesurfen met obstakels erg geschikt. Uiteraard is de Core Bolt 3 boots proof!

Core Sensor Kitesurf bar

Core kiteboarding maakt drie verschillend 4-lijns kitesurf barren. De een net wat meer uitgerust met toffe eigenschappen dan de ander. De drie barren zijn de Core Sensor 2, Core Sensor 2s/2s+ en de Core kiteboarding Sensor 2S Pro. Waar de Core Sensor 2S pro de meest uitgebriede bar is en de Sensor 2 de basic variant. Daar waar het grootste verschil zit in het S-system en de tectanium lijnen. De tectanium lijnen die je op de Sensor 2S Pro vaart zijn de sterkste kitesurf lijnen die je op de markt kan vinden.