Shipping country

Language

Currency

Trapeze - Hardshell

De trapeze is een onmisbaar element in je kitesurf uitrusting. Waarschijnlijk wist je wel dat er twee verschillende soorten kite trapezes bestaan, de zit- en heuptrapeze. De heuptrapeze die om de middel van je lichaam aansluit, is nu ook beschikbaar met harde shell of rugplaat. Deze zogeheten hardshell trapezes bieden veel meer steun tijdens het kitesurfen dan een zachtere trapeze. De hardshell trapeze sluit zeer goed aan op het lichaam en blijft hierdoor beter op zijn plek zitten. Een groot voordeel van de hardshell trapeze is dat hij de kracht van de kite beter verdeeld naar de rug van de kiter. Hierdoor krijg je minder snel last van rugklachten en kun je de kite uiteindelijk zelfs langer houden. Kitemana verkoopt hardshell trapezes van Ride Engine, Mystic, ION, Manera en Dakine. Lees meer »

Filter wis filters
Intro Trapeze - Hardshell

De trapeze is een onmisbaar element in je kitesurf uitrusting. Waarschijnlijk wist je wel dat er twee verschillende soorten kite trapezes bestaan, de zit- en heuptrapeze. De heuptrapeze die om de middel van je lichaam aansluit, is nu ook beschikbaar met harde shell of rugplaat. Deze zogeheten hardshell trapezes bieden veel meer steun tijdens het kitesurfen dan een zachtere trapeze. De hardshell trapeze sluit zeer goed aan op het lichaam en blijft hierdoor beter op zijn plek zitten. Een groot voordeel van de hardshell trapeze is dat hij de kracht van de kite beter verdeeld naar de rug van de kiter. Hierdoor krijg je minder snel last van rugklachten en kun je de kite uiteindelijk zelfs langer houden. Kitemana verkoopt hardshell trapezes van Ride Engine, Mystic, ION, Manera en Dakine. Lees meer »

Verschillen Hardshell Trapezes

Ben je op zoek naar een hardshell trapeze en zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan op deze pagina meer over de verschillende hardshell trapezes. De hardshell trapeze is bijna niet meer van het water af te denken, maar waarom is de hardshell nou zo goed en is de hardshell trapeze de relatief hoge aanschafprijs waard? Op deze pagina behandelen we de volgende punten:

- Ride Engine Hardshell Trapeze
- Mystic Hardshell Trapeze
- Dakine Hardshell Trapeze
- ION Hardshell Trapeze
- Manera Hardshell Trapeze
- Verschillen tussen hardshell trapeze en softshell trapeze

Ride Engine Hardshell Trapeze

De Hardshell trapeze is sinds 2016 op de markt en vind zijn oordsprong bij Ride Engine. Ride Engine is de uitvinder van de Armor trapeze. De Armor-harnas had een uniek ontwerp dat gebruik maakt van een geïntegreerde harde rugplaat.. Het resultaat is een ergonomisch sluitend systeem dat er super goed uit ziet en de beste support biedt tot nu toe. Ride Engine introduceerde drie versies van het harnas, de Hex Core-serie, Team-serie en Elite-serie - samen met een metalen en carbon slider spreader bars en een vaste haak. Het succes van deze Ride Engine Hardshell trapeze is ongekend. De trapeze heeft de hele kitesurf wereld op zijn kop gezet. De Hex Core van Ride Engine is uitgegroeid tot één van de meest populaire trapezes van dit moment. De harde shell biedt een uitkomst voor riders met rugklachten of die snel last hebben van hun rug. Over de jaren heen is deze trapeze steeds verder geëvolueerd. De Hex Core heeft ruimte moeten maken voor de Ride Engine Prime, met een sterkere shell en verbeterde straps. Een van de meest comfortabele, ergonomisch gevormde hard shells in zijn klasse!

Mystic Hardshell Trapeze

Het succes van de Ride Engine Hex Core trapeze kon natuurlijk niet on opgevallen blijven. Ook andere merken begonnen op de vraag naar hardshell trapezes in te spelen. Mystic komt later de markt op met een hardshell, de Majestic X. Deze Carbon trapeze heeft een zeer stijf frame van Carbon en lijkt qua shape op de Ride Engine, maar heeft iets minder padding en een minder holle shape. Hierdoor onderscheid hij zich van de Ride Engine, die iets holler in de onderrug zit. De Majestic X heeft een Bionic Core Frame die in het midden zeer stijf is maar aan de zijkanten iets meer flex biedt. Hierdoor voelt hij solide aan maar buigt hij toch met je lichaam mee tijdens een jump of trick. De Mystic Majestic komt in twee verschillende versies, de Majestic of de Majestic X. De Mystic Majestic hardshell heeft een glasvezel shell die iets buigzamer is dan zijn Carbon broer. Deze shell biedt toch de support die je nodig hebt maar is iets betaalbaarder en heeft meer flex. Beiden Mystic hardshell trapezes beschikken over een nieuwe battlebelt die zeer goed aansluit op het lichaam en een HP systeem. Voor dames komt Mystic met de Gem hardshell, die vergelijkbaar is qua features met de Majestic. Net zoals bij de Ride Engine hardshell kun je bij deze Mystic trapezes kiezen uit een fixed clicker spreaderbar of een slider touw voor de surfers onder ons.

Dakine Hardshell Trapeze

Dakine, het merk dat we onder andere kennen van het maken van tassen en kitesurf trapezes, komt in 2016 met zijn eigen hardshell. De Dakine C-1 hardshell trapeze heeft een laag rug profiel en heeft een Texon composiet rugplaat. Hierdoor biedt hij zeer veel support en een fijne verdeling van de kracht naar de rugspieren. Deze trapeze is niet net zo stijf als de Ride Engine of Majestic X, maar biedt toch een goede steun tijdens het kitesurfen. De Dakine C-1 is voor riders die graag iets meer flex willen in de rug en meer bewegingsvrijheid. Het Texon materiaal is zeer sterk en duurzaam voor jarenlang vaarplezier. De Dakine C-1 trapeze kun je varen met een surf spreaderbar (Maniac) standaard fixed haak (Hammerhead). Een veelzijdige hardshell trapeze met twee stelbanden zodat je hem goed kunt afstellen op jouw waist. Check hier de Dakine C-1 Hardshell trapeze.

ION Hardshell Trapeze

Top kitesurf accessoire merk ION maakt al jaren zeer goede kitesurf trapezes en ook de hardshell kon natuurlijk niet uitblijven. ION maakt trapezes aan de hand van een bepaalde flex index. Deze index geeft aan hoeveel flex het harnas heeft zodat je op basis van flex eigenschappen de juiste trapeze kunt aanschaffen. Deze flex index gaat van 1 tot 20, met 20 de meest stijve trapeze die ze maken. De ION Apex Curve 10 heeft dus een medium flex en de Vice DS 20 is de stijfste uit de range. De Vice CS 20 komt qua stijfheid in de buurt van de Mystic en Ride Engine hardshell trapeze en biedt een smalle outline met een lichtgewicht en stijf frame. Eén echte hardshell trapeze, ontworpen in samenwerking met Aaron Hadlow. De ION Apex komt in 3 verschillende uitvoeringen, de Apex CS 15 (stijf), Curv 10 (medium) en de Apex 7 (flexibel).

Manera Hardshell Trapeze

Sinds 2019 komt ook Manera met een eigen versie van de hardshell, de Eclipse. Deze Manera hardshell trapeze heeft een harde plaat in de rug, die geleidelijk zachter wordt aan de zijkant voor een goede combinatie tussen flex en stijfheid. Deze zogeheten adaptieve shell van de Manera Eclipse biedt verschillende gradaties van stijfheid voor een optimale verhouding tussen flex en support. De Manera Eclipse is aan de binnenkant geheel voorzien van een uit één stuk gegoten egale laag 'Gel Foam'. Deze foam past zich aan de vorm van jouw lichaam aan. Een erg mooie trapeze qua features en design.

Verschillen tussen hardshell trapeze en softshell trapeze

Sinds de eerste hardshell trapeze zijn riders over de hele wereld te spreken over deze nieuwe soort harnas. Wat zijn nou de verschillen tussen een hardshell trapeze en zijn zachtere broertje? Hieronder lichten we kort de verschillen toe op basis van een aantal factoren.

Stijfheid & Support

Om te beginnen zit het verschil tussen een hardshell trapeze en een standaard heuptrapeze hem vooral in de stijfheid. Een hardshell harnas is opgemaakt uit één stijf frame, meestal van glasvezel of carbon, waardoor hij minder je lichaam samenperst als er druk op de kite komt te staan. Het harnas blijft altijd in dezelfde vorm staan waardoor de krachten van de kite beter naar de rug wordt verdeeld.

Gewicht

De hardshell trapeze wordt gemaakt van de lichtste materialen, waardoor deze trapeze lichter is dan een standaard heuptrapeze. Er wordt namelijk minder materiaal gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de hardshell trapeze ook op het water licht blijft, omdat hij namelijk minder water opneemt.

Comfort

Qua vaarcomfort kunnen wij wel stellen dat de hardshell trapeze het ook hier wint van de softshell. Op het water wordt je lichaam namelijk minder fijngeknepen en de trapeze kan beter worden gevormd naar de bouw van je lichaam. Hierdoor voelt de hardshell trapeze zeer comfortabel aan blijft hij ook nog eens beter op zijn plek zitten. Dat betekent dat je minder snel last zult krijgen van een trapeze die omhoog kruipt. Let wel op dat je de trapeze altijd lekker strak aantrekt voordat je de kite in de lucht hebt.

Duurzaamheid

Omdat de hardshell trapeze voor een zeer groot gedeelte bestaat uit een solid frame, blijft deze trapeze langer goed. Waar een standaard trapeze na een aantal jaren zijn support verliest, blijft de hardshell gewoon stijf en zijn vorm behouden. Tevens worden hardshell trapezes gemaakt van de beste materialen waardoor ook de levensduur zeer goed blijft.

Bewegingsvrijheid

De hardshell trapeze is een stuk slanker dan de softshell en heeft minder hoge rug. Hierdoor krijg je meer ruimte om vrij te bewegen. Hoe hoger de trapeze, hoe minder je jouw lichaam kunt buigen bij tricks en andere capriolen. Ook op dit gebied wint de hardshell het dus.

Conclusie

De hardshell trapeze is het harnas van de toekomst. Ben je één gevorderde kiter en wil je investeren in goede gear, dan raden wij altijd aan om te gaan voor een hardshell trapeze. Op gebied van support, comfort, duurzaamheid, gewicht en bewegingsvrijheid wint de hardshell het namelijk van de standaard waist trapeze. Alhoewel er goedkopere opties zijn voor een heuptrapeze, is de hardshell zijn aanschafprijs meer dan waard omdat hij op alle fronten beter presteert. Ride hard(shell)!

Toegevoegd aan winkelmand

for
Subtotaal € 0,00
Verzendkosten NL € 0,00
Totaalbedrag (incl 21% BTW) € 0,00

U heeft geen product(en) in uw winkelwagen


Hoe kunnen we je helpen?

Bezoek de klantenservice voor advies

Jouw cookie voorkeuren

We gebruiken data en cookies om jou de beste ervaring en aanbiedingen op onze website, media en via onze advertenties te geven. Als je hiermee akkoord gaat, druk dan op de groene acceptatie knop! Voor meer informatie, klik hier of wijzig instellingen naar jouw voorkeur.

Functionele

Altijd actief

Cookies die noodzakelijk zijn voor een goed functionerende website. Deze cookies zijn noodzakelijk om in te kunnen loggen, een aankoop te doen en soortgelijke activiteiten.

Analytics cookies

Om inzicht te krijgen in het functioneren van onze website en hoe we dit kunnen verbeteren. Waarmee we jou een betere ervaring op onze website kunnen bieden. Plaatsen we graag analytics cookies en verzamelen we analytics data.

Advertentie cookies

We willen jou de meest relevante communicatie op onze website en over andere digitale media en advertenties bieden. Om onze reclame en dergelijke communicatie te optimaliseren, plaatsen we graag advertentie cookies en verzamelen we promotionele data.

Gegevensdeling

Om de prestaties van onze advertentiecampagne te kunnen meten, hebben we inzicht nodig in wat goed werkt en wat minder goed werkt. Om jou de beste reclame-ervaring te bieden, delen we gebruikersgegevens met onze advertentieplatforms zoals Google en Meta.

Personalisatie cookies

We willen graag onze advertenties optimaliseren gebaseerd op jouw bezoek en activiteiten op onze website. Daarvoor plaatsen we cookies die dat inzichtelijk maken.Zo kunnen we onze reclame aanpassen aan jouw interesse en krijg je dus als eerste de beste aanbiedingen relevant voor jou door.

Cookie - and Privacy beleid