- VAT free for this country - Shipping 1-3 working days
0

Saber 2021 Trapeze Ride Engine

$ 294.82
(€238.84)

All prices for United States are VAT Free

Direct leverbaar
 
Jouw variant niet op voorraad? .

Ride Engine Saber 2021 Trapeze

Flexibele hardshell met nieuwe Unity sluiting van Ride Engine

De Ride Engine Saber 2021 is een nieuwe trapeze in de line-up van Ride Engine. De Saber is een stuk flexibeler ten opzichte van de stijve Carbon Elite trapeze. In de rug van de Ride Engine Saber 2021 trapeze zit een stevige SES plaat. De SES plaat heeft voor een groot deel dezelfde eigenschappen als een hardshell. Over de SES plaat lopen duidelijke contouren die een stevige support bieden in de onderrug. SES (Structureel Engineered Shell) is een unieke mix van samengestelde vormbare materialen met computerondersteunde constructietechniek. De SES verbetert de flex-eigenschappen van de Saber hardshell-harnas met behoud van een hoge mate van pasvorm, ondersteuning en verbinding. De Saber is ontwikkeld voor riders die het gevoel van een hardshell willen ervaren, maar toch iets meer bewegingsvrijheid wensen op het water.

De molded shell heeft doelgerichte contouren die zorgen voor meer torsie-flex, maar biedt toch de Lumbar Lock-pasvorm met Ride Engine locked-in gevoel. De Sabre is uitgerust met Unity Ladder-Lock straps aan de zijkant. Dit heeft iets weg van de snowboard sluiting en is één van de meest vooruitstrevende sluitmechanismes op de markt verkrijgbaar. Het Unity spreaderbar systeem beschikt namelijk niet meer over straps, maar hoef je slechts één keer op maat af te stellen. Set it and forget it! Dit zorgt voor een solide, stabiele verbinding tussen jou en de kite. De Unity Spreader Bar heeft een ingenieus ontwerp met op maat gemaakte Unity Ladder-Lock-riemen, waardoor het gebruik van traditionele straps wordt geëlimineerd en een ongeëvenaarde, slipvrije, locked-in pasvorm wordt geboden. Dankzij het hefboom effect kun je de Ride Engine Saber mega strak aantrekken, zonder enige moeite!

De Ride Engine Saber biedt een comfortabele pasvorm en blijft zeer goed op zijn plek zitten. Hij is uitgerust met Fusion memory foam wat heerlijk op je lichaam aansluit. Dankzij het lage profiel heeft hij een perfecte pasvorm en krijg je super veel vrijheid om te bewegen.

Specificaties
 • Ride Engine Saber 2021 Trapeze
 • SES Shell (Structurally Engineered Shell)
 • Geschikt voor Unity Spreader Bar (los mee te bestellen)
 • Lumbar Lock
 • Laag profiel
 • Handle pass bevestiging
 • Fusion Memory foam
 • Neopreen frap
 • Veiligheidsmesje  Ride Engine Saber 2021 Trapeze


 • Gil
  Gil
  24 January 2021

  Eindelijk was hij weer leverbaar de Ride engine Saber. Een nieuw sluitsysteem en een nieuwe haak dat moest natuurlijk getest worden.
  Hoewel ik al een paar jaar met Ride Engine vaar - over het algemeen positief - was ik toch wel erg benieuwd naar dit helemaal vernieuwde model.

  Voor mijn style van varen (high performance Freestyle hooked + Big air) is het essentieel dat een harnas goed op zijn plek blijft maar ook dat de haak stevig genoeg is om in de meest extreme omstandigheden te varen.
  Mijn verdere voorkeuren zijn:
  - Een laag gesneden harnas -> geen grote plaat in de rug.
  - Flexibel genoeg om mee te bewegen met "rare" tricks / rotaties etc.
  - Stijf genoeg om goed te blijven zitten onder extreme omstandigheden.

  Meer info :
  186cm -> 73 KG +- maat S besteld (omvang +- 32")

  First look.
  De Saber lijkt op zijn voorganger qua vorm maar is toch wel degelijk heel anders.
  De vorm is in iedergeval top met een lage snede heb je geen grote plaat in je rug. Precies wat ik zoek
  Verder is de kwaltiteit beter dan voorheen. vooral de randen lijken slimmer waar bij 2018 nog wel eens problemen onstonden dat deze naad los liet.
  Ook bij 2019 had ik dat probleem door een crash in t zand maar dat valt natuurlijk onder rider error en kan het merk niets aan doen.

  de spreaderbar is verstelbaar door 2 delen aan je harnas met getallen kun je daar de lengte bepalen. - kies de juiste lengte en druk de sluitclip dicht. Daarnaast zitten er 2 sluitclips op de spreaderbar zelf dus of je nu rechts of linkshandig bent je kan beide kanten openen.

  De Haak ziet er wel stevig uit maar toch nog vrij dun metaal - ik ben benieuwd hoelang dit goed blijft. Maar doordat de haak 1 geheel is en doorr de hele spreaderbar loopt heb ik er wel een goed gevoel bij.

  Eerste gebruik
  Er lijkt meer vulling in het harnas te zitten waardoor hij ander aanvoelt op de rug. Daarnaast draag ik al sinds jaar en dag maat S maar bij deze zit ik denk ik wel op de limiet (klopt ook met de maat tabel)
  deze harnassen vallen echt kleiner dan het jaar ervoor dus hou er rekening mee dat je echt goed kijkt naar het maat tabel. Er zit wat overlap in dus als je al aan het einde van de maatvoering zit neem een maatje groter.
  Ik heb hier ook een Maat M beschikbaar maar daar heb ik nog niet mee gevaren.

  De nieuwe spreaderbar / harnas heb ik thuis afgesteld hoe het vrij strak voelde. Bij het water met wat meer neopreen leek dit toch wat teveel van het goeie en heb ik hem wat losser gezet. Nog altijd vrij strak maar gewoon goed te sluiten.
  Bij de eerste sprong ging meteen het harnas iets omhoog. Ik dacht ik stel hem even wat strakker af maar dat kan dus niet.
  Je hebt geen mogelijkheid om op het water je haak strakker te zetten dus het moet in 1 keer goed.
  Verder voelde het harnas wel ok maar nog niet wat ik gewend was van ride engine. (zelfs tot het punt dat ik mijn oude weer wilde pakken)

  Maargoed testen doe je natuurlijk niet in 1 dag!
  De sessies erna raak ik meer gewend aan het harnas en heb ik de juiste setting gevonden. Wel zit er bij een sessie de haak niet helemaal recht. (een op stand 4 en andere op stand 5). Hierdoor krijg ik meer druk in 1 kant van het harnas en uiteindelijk dus last van 1 kant van mijn rug. Mijn harnas zat super strak ik kon net de lussen over de bevestiging clip halen bij het aantrekken. Op het water ideaal maar ik had echt hulp nodig om hem weer te openen. Zelf de jongen die hem opende voor mij moest behoorlijk veel kracht zetten om mijn spreader te kunnen openen.

  De laatste sessie met vlagen tot 50 knopen was dan toch wel echt de make or break. In dit soort condities voel je echt goed of alles is zoals je wil.Wederom de haak super strak 7tje de lucht in en gaan met die banaan.
  De eerste sprong ga ik in een rotatie omdat ik een klein beetje teveel achterover leun. Duidelijk gevalletje van directe connectie met je kite TOOOP! Jammer van de landing in een crash maar ook hierbij blijft het harnas goed op zijn plek. Meestal eindigd dit met een sjor in de ribben maar nu helemaal niet.

  De vlagen worden harder en de sprongen hoger! De support is goed. Geen pijnlijke drukpunten en aan beide kanten voel ik evenredige druk. Al met al erg solid!
  Het oude vertrouwde Ride engine gevoel komt terug en ik ben overtuigd dit is toch wel echt een uitkomst.
  Geen moeilijk gedoe om na 2 sprongen in storm je harnass nog even straker te maken.
  Gewoon plug en play als je hem eenmaal goed hebt staan is hij geweldig.

  Wel heb ik wederom hulp nodig om mijn harnas te openen na de sessie. Of dit nu aan mij ligt omdat ik mijn harnas nog strakker draag dan de vrouwen van vroeger met hun corset durf ik je niet te zeggen.
  Maar dat zandloper figuurtje blijft er in iedergeval een paar uurtjes goed in staan

  Al met al positief over dit harnas en zeker een aanrader als je een solide harnas zoekt welke gemakkelijk is in gebruik (ook al moet je even zoeken wat precies bij je past dat zou natuurlijk ook in 1 sessie kunnen)


  Minpunten:
  - kleinere maatvoering
  - Niet verstelbaar tijdens het varen
  - Geen mesje.
  - Lastig te openen (mogelijk door nieuwigheid)
  - Belangrijk dat je hem beide kanten exact hetzelfde insteld.
  - alleen compatible met eigen Ride engine haak.

  Pluspunten:
  - Gebruikersgemak - als je hem eenmaal goed afgesteld hebt zit hij geweldig.
  - Goede support in de rug
  - Veel bewegingsvrijheid zonder dat het harnas draait
  - Klimpt niet omhoog.
  - Ziet er solide uit.

  Vragen over een product? We helpen je graag!

 • Bel: +31 (0)71 4081154
 • Mail: tom@kitemana.nl
 • WhatsApp: +31 (0)71 4081154
 • Kitemana Garanties

 • Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis!*
 • Gratis bezorging vanaf 49.90
 • Gratis kado bij je bestelling