- VAT free for this country - Shipping 1-3 working days
0

Kite Seat Pro Trapeze Prolimit

$ 168.93
(€139.67)

All prices for United States are VAT Free

Direct leverbaar

Prolimit Kite Seat Pro Trapeze

Zit trapeze van Prolimit

De Kit Seat Pro trapeze van Prolimit is een zit trapeze die geschikt is voor het kitesurfen met veel kracht en harde wind. De Kite Seat Pro zit trapeze van Prolimit is opgedeeld in twee delen. Een stevige bovenkant en een soepele onderkant. In de stevige bovenkant van de trapeze heeft Prolimit een frame ingebouwd die de kracht van je kite in drie richtingen over de rug van je trapeze verdeelt. De banden waarmee de spreaderbar aan de trapeze vast zit zijn direct op de plaat bevestigd voor een optimale krachtverdeling. De spreaderbar zit op een dik stuk foam wat overloopt tot in de trapeze. Hierdoor blijft de haak goed op zijn plek en zal maar minimaal naar boven kunnen trekken. De Prolimit spreaderbar is gemakkelijk vast en los te maken door middel van een pin-systeem. Onder de spreaderbar zitten vier klitteband straps om de Kite Seat Pro Trapeze van Prolimit goed en stevig aan te laten sluiten op je lichaam.

De onderkant van de Kite Seat pro is gemaakt van een soepel maar super sterk materiaal. Waardoor een comfortabel zit gedeelte gecreërd is. De bandjes die om je benen heen gaan zijn voorzien van een neoprene padding waardoor ze niet in je benen snijden en je wetsuit niet kunnen beschadigen.

Specificaties
 • Zit trapeze
 • Bovengedeelte met support frame
 • Geïntegreerd spreaderbar systeem
 • PIN systeem
 • Bandjes met neopreen padding
 • Gestikt met extra sterke naden
 • Extra padding in de rug

  Prolimit Kite seat pro harness


 • Rob van Leeuwen
  Rob van Leeuwen
  3 September 2020

  Ja, ik ben er zo één, een windsurfer die is overgestapt op het kitesurfen. M’n rug trok het gewoon niet meer. Met pijn in m’n hart moest ik de conclusie trekken dat voor mij het einde van het windsurfen in zicht was.

  Omdat ik begrepen had dat kitesurfen veel minder zwaar voor je lijf en rug is ben ik het eens gaan proberen. Na 3 lessen en een paar zelfstandige pogingen had ik het een beetje onder de knie en was ik verkocht. En ja, het klopte; bijna geen spierpijn of rugklachten na een kitesurfsessie!

  Omdat kitesurfspullen huren best duur is ben ik op zoek gegaan naar een kitesurfset. Een van de grotere kitesurfwinkels in Nederland is Kitemana in Noordwijk, ik heb hun gebeld en mijn situatie uitgelegd. Na een nuttig telefoongesprek ben ik naar de winkel gegaan en heb me verder laten adviseren over board, kite en bar. 45 minuten later verliet ik de winkel met een goed gevoel én m’n eerste kitesurfset.

  Na een stuk of 15 kitesurfsessies, kan ik stellen dat je ook van kitesurfen last van je rug kan krijgen, vooral als je een paar uur achter elkaar met harde (vlagerige) wind vaart.

  Weer even gebeld met Kitemana voor advies, het was snel duidelijk, een zittrapeze is veel beter voor de rug dan een heuptrapeze. En ze hadden er een paar liggen in de winkel, het advies was kom passen en maak dan pas je keuze. Zogezegd zo gedaan.

  Mijn keuze is gevallen op de Prolimit Kite Seat Pro Trapeze. De trapeze heeft een extra padding in de rug en een ingebouwd frame die de krachten in drie richtingen over de rug van de trapeze verdeelt. De banden waarmee de spreaderbar aan de trapeze vast zit zijn direct op de plaat bevestigd voor een optimale krachtverdeling.De afgelopen week heb ik 3 heerlijke kitesessies gehad en wat een verschil t.o.v. mijn vorige trapeze. Ben super blij met de Prolimit Kite Seat Pro Trapeze! Kitemana wederom bedankt voor jullie goede hulp bij het aanschaffen van m’n kitesurfgear.

  Review door ex windsurfer en beginnende kitesurfer Rob van Leeuwen

  Pierre
  Pierre
  20 March 2020

  Deze trapeze is top! Ik had een beetje last van mijn rug en ben daardoor overgestapt naar de kite seat pro van Prolimit op advies van de jongens van Kitemana. De trapeze sluit mooi aan en is iets harder in de rug waardoor het voelt alsof je in een comfortabele stoel zit. De spreaderbar is breed en voorzien van stukken die in de trapeze gaan waardoor deze niet kantelt. Super blij mee!

  Vragen over een product? We helpen je graag!

 • Bel: +31 (0)71 4081154
 • Mail: tom@kitemana.nl
 • WhatsApp: +31 (0)71 4081154
 • Kitemana Garanties

 • Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis!*
 • Gratis bezorging vanaf 49.90
 • Gratis kado bij je bestelling
 • Let op: ons WhatsApp nummer is gewijzigd naar: +31 (0) 71 40 811 54