- VAT free for this country - Shipping 1-3 working days
0

Verschillende soorten kites

Kites zijn er in alle soorten en maten, en welke moet je nou kiezen? Hieronder geven we uitleg over de verschillende type kites, maar wat een belangrijke vraag is bij je keuze: wat vind jij nou lekker aan een bepaalde kite en wat niet? Moet hij snel sturen? Moet hij veel hangtime hebben? Of veel bardruk? We maken onderscheid tussen de volgende kites:

Deze vind je hier van links naar rechts

Verschillende soorten kites

Vind hier al onze kites hier!


Bow / SLE Kites


De Bow of SLE zijn veruit de meest gebruikte kites van dit moment. Verschillende fabrikanten hebben een verschillende naam gebruikt voor een sterk vergelijkbare vorm van de kite. Er zijn een aantal grote voordelen aan deze kite:
- Veel depower
- Makkelijk te herstarten
- Groot windbereik
- Loopt snel hoogte
- Veel hangtime

Dat de kite veel depower heeft maakt hem erg veilig, op het moment dat je de bar van de kite loslaat verliest hij 80% van de kracht, en stort hij veilig neer op het water waarna je hem weer makkelijk kan herstarten.

De vorm van deze kite is een stuk vlakker in vergelijking met een C-kite en de kite is voorzien van bridles. Deze serie werd geïntroduceerd in 2006 en heeft de sport enorme stappen voorwaarts weten te doen.

Vind hier al onze Bow / SLE kites hier! Voorbeelden: Cabrinha Switchblade, Core XR4


C-Kites

De naam heeft hij de danken aan zijn “C” vorm, de kite is voor de gevorderde kiter en is geschikt voor freestyle / wakestyle tricks en megaloops. De kites zijn goed te gebruiken als je handle passes wilt doen (de bar achter je rug langs brengen tijdens een rotatie) dit komt omdat de kite een “dood” moment heeft en niet hard trek, hierdoor kan je makkelijk pasen. De kites hebben een enorme boost op het moment dat je de lucht in gaat en een kiteloop trekt.

De kite heeft geen bridles en de lijnen worden direct aan de kite vast gemaakt, je hebt 4, 5 en 6 lijns C-kites. Een voorbeeld van een 4 lijns C-kite is de Best Extract. Een voorbeeld van een 5 lijns C-kite is de Naish Torch, de 5de lijn zorgt ervoor dat de kite iets stabieler is en makkelijker is te herstarten. De Cabrinha Chaos is een 6 lijns C-kite, de powerlijnen splitsen op het einde in 4 voor meer stabiliteit.

Vind hier al onze C-kites hier! Voorbeelden: Cabrinha Chaos, Naish Torch, Slingshot Fuel

Hybride kites


Zijn een combinatie van C-Kites en een Bow kite. De kite heeft echter wel bridles (een C-kite heeft deze niet) en is iets vlakker als een C-kite. Wil je een kite hebben met veel depower en toch freestyle tricks doen dan is de hybride kite wel wat voor jou!

Vind hier al onze Hybride kites hier! Voorbeelden: Cabrinha FX, Core GTS3, Slingshot RPM, Naish Park


Delta kites


Delta kites zitten net als Hybride kites tussen de bow en C-kite in. De vorm is meer C, maar de kite heeft nog steeds veel depower en is makkelijk te herstarten. Ook heeft de kite bridles.

Vind hier al onze Delta kites hier! Voorbeelden: F-One Bandit, Best Kahoona


Foil kites


Deze kite heeft wat weg van een matras vlieger, je hoeft hem niet op te pompen, maar door de wind worden de compartimenten met lucht gevuld, het model van de kite loopt behoorlijk uiteen, ze zijn zowel op het water als op het land te gebruiken. Doordat je de luchtkamers kan afsluiten kan er geen water in komen en is de kite prima te herstarten. Grote modellen zijn zeer goed geschikt voor weinig wind.

Vind hier al onze Foil kites hier! Voorbeelden: Flysurfer Speed


Heb je nog vragen, stel ze aan onze specialist Tom Visser tom@kitemana.nl