- VAT free for this country - Shipping 1-3 working days
0

Best Roca 2016

Allround / Freeride kite

De Roca is een nieuwe kite in de 2016 lijn van Best en volgt de bekende Best Kahoona na 7 op. De nieuwe Roca is dan ook gebaseerd op het succes van zijn voorganger. Maar drie jaar geleden is het Best R&D team al begonnen met ontwikkelen ervan. Met als doel een goede freeride kite ontwikkelen met gemakkelijke instap en voor de rider bedoeld is die lekker wilt cruisen en springen. De kite heeft zijn naam te danken aan de plek waar hij continue werd getest, Europas meest westerlijke punt met heftige omstandigheden waar golven van ruim drie meter op de kliffen klappen van Cabo da Roca. De Roca is een vier lijns kite en is te vliegen met de Best RP Bar. De kite wordt geleverd met een rugzak, grote tas (zodat je de struts vol kan laten), pomp aansluiting en reparatieset.

Springen
De Rocas directe en snelle besturing in combinatie met een medium aspect ratio resulteert in wat Best noemt "built to boost". Hoge sprongen zijn gemakkelijk en voelen heel stabiel aan. Het brede profiel van de kite zorgt voor een goede hangtime, je hebt dan ook alle tijd om rustig weer op het water te landen.

Depower
De Roca heeft net als de meeste kites met bridles een goede depower. Dankzij de Delta shape heeft hij een nauwkeurige en groot depowerbereik. Laat de bar los en je bent bijna al je kracht kwijt, dit geeft een veilig gevoel zeker in hardere wind. Door de Delta shape is het herstarten van de kite ook zeer gemakkelijk.

Stabiliteit
De Roca is een stabiele kite waardoor hij heel vertrouwd aanvoelt. Deze stabiliteit gaat wel een beetje tenkoste van manoeuvrability en responsiviteit, maar als je zn kite zoekt kijk dan eens naar de Best GP!

Windbereik De Roca heeft een goed windbereik, de grote maten presteren goed met weinig wind door het gebruik van lichte materialen. In combinatie met de goede depower zal je op reis meestal genoeg hebben aan twee maten van de Roca om te kunnen varen met de meest voorkomende omstandigheden.Best Roca 2016 eigenschappen

Best Roca 2016 profiel

Best Roca 2016 windbereik

Heb je nog vragen over de Best Roca 2016, stel ze aan onze specialist Tom Visser tom@kitemana.nl

Let op: ons WhatsApp nummer is gewijzigd naar: +31 (0) 71 40 811 54