- VAT free for this country - Shipping 1-3 working days
0

Ben Wilson Aeneema V1

Ben Wilson Surf Aeneema

Surf kite

De Aeneema van Ben Wilson is een pure surf kite. De Aeneema is de nieuwste kite in de reeks van Ben Wilson Surf naast de Noise Pro en Ian Alldredge TDZ. De Aeneema is net als alle andere kites van BWS speciaal ontwikkeld voor het rijden van golven.

De kite is snel en direct, dit komt door zijn dunne leading edge, stijve profiel en korte bridles zonder katrollen. De kite heeft een goede depower, door de bar maar een beetje van je af te duwen merk je het al meteen, dit zorgt ervoor dat je de kracht gemakkelijk kan lozen voor het optimale "surf gevoel" zonder dat de kite trekt. Maar op het moment dat je de kracht van de kite nodig hebt trek je de bar naar je toe en kan je wegkomen bij de golf. De kite heeft een fantastische drift, wat betekend als je met de wind mee vaart deze goed in de lucht blijft staan zonder te veel moeite of te hoeven sturen.

Iedere maat is appart omgebouwd zo heeft de 5,5 meter veel meer Dacron dan de grotere maten. Dit is omdat de 5,5 vaak wordt gebruikt in heftigere condities en deze dus extra sterk moet zijn. Daarnaast heeft deze ook een dikkere leading edge dan de grotere maten om hem meer stabiliteit te geven. (hoe dikker een leading edge hoe trager een kite wordt). Nu is een 5,5 meter natuurlijk al snel van zichzelf en is een dikkere leading edge dus juist alleen maar beter!

De Aeneema is voorzien van de stevigste materialen en een hele goede afwerking! Dit is natuurlijk belangrijk want af en toe zal hij worden opgegeten door een golf. Geen enkele kite is onverwoestbaar maar bij BWS hebben ze er alles aangedaan om hem zo stevig mogelijk te maken.Heb je nog vragen over de Ben Wilson Aeneema, stel ze aan onze specialist Tom Visser tom@kitemana.nl

13-5 is het Helemvaartdag. Onze megastore in Noordwijk en de klantenservice zijn vandaag gesloten. 14-5 is de winkel weer geopend en worden alle orders verwerkt.