Shipping country

Language

Currency

Cold Hawaii Games 2021 - Event Verslag

Cold Hawaii Games 2021 De Cold Hawaii Games zijn terug in 2021 - en ze zijn terug met een knaller! Net als vorig jaar hadden de Cold Hawaii Games een veelzijdig programma met yogasessies, Beach Clean Ups en een enorme skatecompetitie en nog veel meer. Maar natuurlijk hebben we bij Kitemana de voorspelling vroeg gecontroleerd tijdens het evenementvenster van de CHG Big Air-competitie van 10.09.-26.09. Vlak voor het einde van dat venster verscheen er een storm op alle voorspellingen en iedereen werd opgewonden. Met de gele lichtoproep voor 23 september begonnen rijders in heel Europa opnieuw hun weg te banen naar Nørre Vorupør, het vissersdorp in Noord-Denemarken, om te strijden voor de titel als Koning van het Noorden 2021.

Cold Hawaii Games 2021 rijderslijst

Nadat vorig jaar het podium volledig oranje was met Kevin Langeree aan de top en Lasse Walker plus Stig Hoefnagel op de 2e en 3e plaats verwachtten velen weer een sterke Nederlandse vloot voor 2021 en dit is precies wat er gebeurde. Lasse Walker, Kevin Langeree, Jamie Overbeek, Evan Klijn, Giel Vlugt en Cohan van Dijk allen uit Nederland wisten zich te kwalificeren. Met meer bekwame rijders zoals Liam Whaley (ES), Aaron Hadlow (UK), Tom Bridge (UK), Nick Jacobsen (DK), Julian Huynh (FR), Joss de Pfyffer (ES), Clement Huot (FR), Valentin Garat (FR), Lucas Gramstrup (DK), Mikkel Hansen (DK), Lorenzo Casati (IT) en Simon Bruhn (DE) het was duidelijk dat dit een super competitieve wedstrijd en een grote show zou worden!
Voor het evenement schudde iedereen kaarten en zette in op wie de overwinning mee naar huis zou nemen. Natuurlijk is Kevin Langeree er een die op elk evenement op de lijst moet staan, maar ook omdat hij vorig jaar de overwinning pakte. Hetzelfde geldt voor Lasse Walker, vooral als we kijken naar de voorspelling voor de middag. De voorspelde nucleaire windsnelheden zouden de perfecte speeltuin zijn voor Lasse. Een andere deelnemer, die de afgelopen maanden enorm veel aandacht kreeg, was Giel Vlugt. Bijna niemand verbeterde zijn skills zo veel als hij het afgelopen jaar. Liam Whaley was er een om voor uit te kijken: altijd hongerig om te winnen en weer in vorm na zijn blessure! Natuurlijk maakte ook de ultieme wedstrijdrijder, Aaron Hadlow, deel uit van de vloot en voor velen de nummer één favoriet voor het podium. Ook Tom Bridge was weer terug nadat hij zich vorig jaar blesseerde tijdens de warming-up voor de CHG 2020. Dat was balen, maar we keken er dan ook extra naar uit om hem dit jaar weer te zien strijden met zijn unieke stijl. Natuurlijk moeten de lokale jongens op je lijst staan: de Deense rijders Nick Jacobsen, Lucas Gramstrup en Mikkel Hansen zullen zeker massale steun krijgen door hun thuispubliek. Maar natuurlijk kan elk van de andere rijders ook de titel mee naar huis nemen. Toen Simon Bruhn Nick Jacobsen vorig jaar uit het veld schopte, wilden we hem goed in de gaten houden, maar met zoveel potentieel, vaardigheid en talent onder alle rijders, was het echt moeilijk om erachter te komen wie de titel als winnaar van Cold Hawaii Games 2021.

Formaat, beoordeling en score

Het format van de Cold Hawaii Games is gebaseerd op enkele eliminaties in de eerste ronde. Drie rijders strijden tijdens de heat om de eerste en de tweede plaats. De winnaar ging rechtstreeks door naar ronde 3, de tweede plaats moest naar ronde 2 en winnen. Ronde 2 en 3, evenals de halve finales waren gebaseerd op enkele eliminatie. De juryleden waren op zoek naar 70% hoogte en 30% extremiteit. De rijders konden zoveel tricks uitvoeren als ze wilden, en de drie beste tricks werden in aanmerking genomen voor de Extreme Big Air Score. De Overall Impression werd aan het einde toegevoegd als gevolg van technische moeilijkheid, stijl, afwisseling, uitvoering, risico, show en innovatie. Het gemiddelde van deze 4 scores weegt gelijkmatig mee voor het eindresultaat van de heat.

Cold Hawaii Games 2021

De wedstrijddag

We kwamen 's avonds laat aan en maakten een korte wandeling over het strand voordat we naar bed gingen. De sfeer was kalm - stilte voor de storm. Vissersboten die op het strand lagen, de maan scheen en het was warm en met bijna geen wind. Moeilijk voor te stellen welke actie de volgende dag op dezelfde plek zou plaatsvinden. Alleen de vlaggen van North Kiteboarding en Cold Hawaii Games Event gaven aan dat er iets groots stond te gebeuren. De volgende dag, vroeg in de ochtend, hoorde je auto's aankomen, sommige met knallende muziek, geschreeuw van opwinding over de parkeerplaats en het belangrijkste: de wind schudde ons busje al door ... tijd om op te staan en je voor te bereiden op actie!
Op het evenemententerrein waren rijders hun uitrusting aan het voorbereiden op het strand, sommigen deden een snelle warming-up op het water terwijl een paar vissers het hectische scenario observeerden, enkele lokale bewoners liepen hun honden uit en een handvol oma's in bikini's, die net terug van hun routine ochtendzwemmen rende door de rijders naar de warme douches. Iedereen was blij om er te zijn, vriendelijk en keek uit naar de rest van de dag. De sfeer bij Nørre Vorupør was al geweldig voordat het evenement begon.

Cold Hawaii Games 2021 Round 1

De eerste heat begon kort na 9 uur met rond de 25 knopen met Aaron Hadlow, Giel Vlugt en Cohan van Dijk. Ook al was de menigte nog niet enorm, Giel slaagde erin om iedereen in vuur en vlam te zetten, schreeuwend en juichend op het water - je kon zien dat hij blij was om terug te zijn en zo goed mogelijk te presteren. Aaron en Giel streden om de overwinning van de heat met super close resultaten - een voorproefje van wat later zou komen.
In Heat 3 kregen de rijders een eerste voorproefje van de omstandigheden van de rest van de dag. Een weerfront kwam binnen met ernstige windstoten die ter plaatse troffen. Lasse kon uitblinken in die oer-Hollandse omstandigheden en kwam uit voor Jamie Overbeek en Joss de Pfyffer. Dit maakte ons nieuwsgierig naar wat er later op de dag zou gebeuren, aangezien de wind naar verwachting steeds verder zou toenemen.
In Heat 4 viel de wind na het front een beetje weg en werd de heat gepauzeerd. Tijdens de eerste helft wist Simon Bruhn Liam Whaley bij te houden door voortdurend trick na trick uit te halen en op een gegeven moment zelfs aan de leiding te gaan. Toen de wind flink opkwam, zette Liam zichzelf weer vooraan en nam deze heat op.
Heat 6 was de eerste heat van Kevin. Kevin presteerde op zijn hemelniveau en maakte rotaties en grabs in hoogtes die tot aan zijn moment niet werden gezien en het publiek had hij achter zich. Een man naast ons merkte op na de enige butt-check die Kevin deed: 'Wauw, Kevin deed gewoon iets dat ik nooit van hem zag en niet verwachtte - een fout'. Dit kleine foutje had echter geen invloed op zijn resultaten en hij nam de heat. Tijdens de heat hield Lorenzo Casati Kevin bij. De 16-jarige Italiaan eindigde net achter Kevin voor de totaalscore. Julian Huynh worstelde om een goede start te vinden en crashte toen ook en keerde zijn vlieger om - pech!

Cold Hawaii Games 2021 Ronde 2

Simon Bruhn nam het op tegen de lokale jongen Lucas Gramstrup in Heat 7. Het publiek juichte voor beiden, maar Simon pakte de overwinning met zijn super gecontroleerde Kiteloops frontrolls en late backs.
In Heat 9 liet Tom Bridge zien waar het bij loops en boots om draait. Tom was in staat om zijn edge zo goed vast te houden, dat hij erin slaagde om een net zo hoge boost te geven bij het binnenkomen als bij het uitgaan over een kicker. Bijna de wedstrijdzone vrijmakend zetten hij zich ver voor Julian uit.
In Heat 10 nam Lorenzo het op tegen Valentin Garat. Net als in heat 6 tegen Kevin stond Lorenzo in vuur en vlam. Slag na slag uithaalde hij veruit de overwinning met de totale score en de overall impression. Als het niet al eerder was, was er nu Lorenzo waar voor de rest van de dag werd uitgekeken.

Cold Hawaii Games 2021 Ronde 3

Heat 13 was er een voor in de boeken en het publiek was opgewonden - Aaron nam het op tegen Tom. De twee Engelse mannen met totaal verschillende stijlen bedachten ook de battle straps tegen boots. Aaron voerde verschillende technische board-off-manoeuvres uit, maar toonde wel wat zenuwen en crashte een paar keer. Hij zette nog steeds drie goed beoordeelde sprongen voor het scorebord. Tom deed echter zijn ding, hoog en ver springend in zijn boots, in de golven spelend en ronddobberend. Aan het einde nam Aaron de lead, maar beiden gaven een waanzinnig goede show voor het publiek.
Lorenzo Casati nam het op tegen Nick Jacobsen in Heat 14 - de underdog vs. de legende. Het vertrouwen van Lorenzo tegen ervaren rijders zoals Nick was super indrukwekkend en wierp zijn vruchten af. Lorenzo scoorde en scoorde en scoorde met superhoge late backs en schone landingen. Nick gaf hem een zware heat, maar aan het einde kwam Lorenzo als eerste uit over Nick en kwalificeerde hij zich voor de halve finale - wauw!
In Heat 15 nam Simon het op tegen Lasse. Beiden gingen in hun negens uit - Evo SLS en Dice SLS. Net nadat de heat starte, veranderden de windomstandigheden drastisch en liep het op tot 45-50 knopen. Simon ging meteen terug naar het strand en stapte over op zijn 7m Evo SLS, terwijl Lasse een paar keer op zijn 9m reed. Hierdoor kon Simon in het begin van de heat meer technische manoeuvres uitvoeren dan Lasse, dus hij lag vooraan. Na een verandering van vliegers naar de 7m Dice, was Lasse terug en begon Simon te achtervolgen. In die uitstekende Megaloop Challenge-omstandigheden bloeide Lasse en nam het vuur op door waanzinnig lage kite angles te maken en het hele wedstrijdgebied vrij te maken - wat een show!
Voor heat 16 was het Liam tegen Jamie. Het was een nek aan nek strijd om de overwinning. Omdat beide rijders gewend zijn aan die razende windsnelheden, piekte de spronghoogte tijdens deze heat. Liam die zijn sprongen claimde en 20 meter boven het water naar de menigte zwaaide terwijl Jamie drie heli-loops naast hem trok om terug te dalen, was gewoon krankzinnig. Liam was in staat om door te gaan en zich te kwalificeren voor de halve finales.
De laatste heat van ronde 3, heat 18, had Giel het tegen Kevin: een rider die het meest heeft gepusht vs. een van de meest ervaren rijders die er zijn en beiden zijn super hongerig om te winnen - wat een heat. Terwijl Giel enkele hoge sprongen maakte, ging Kevin hoger. Giel toonde meer technische manoeuvres met superhoge Doubie Loops en Board Offs. Voor de totaalscore kwamen beiden op hetzelfde niveau uit, maar met meer variaties pakte Giel de overwinning op Kevin en ging door naar de halve finale.

Cold Hawaii Games 2021 Halve Finale

Net als het niveau in heats, trok de wind alleen maar verder en verder aan.
Heat 19 met Lorenzo en Cohan was de eerste heat van de halve finale. De wind was gemiddeld ruim boven de 40 met windstoten van meer dan 50 knopen. Cohan en Lorenzo vochten het heel hard uit en gingen de hele heat tegen elkaar op. Beiden lieten hun beste heat van de competitie zien, zodat de laagst gewaardeerde trick een 8,3 was - krankzinnig! Beiden eindigden bijna met dezelfde totaalscore, maar de variëteit score zette Lorenzo voor Cohan met bijna 2 punten. Daarmee was de Italiaan Young Gun Lorenzo de eerste ruiter die zich plaatste voor de finale.
Heat 20 had Lasse vs. Aaron - een strijd tussen reuzen! De omstandigheden waren perfect: razende wind en hoge kickers! Lasse kwam meteen in actie en toonde de hoogste late back met de laagste kite angle van de hele competitie en maakte het wedstrijdgebied met slechts één sprong vrij. Wederom was het een close heat, maar Lasse won Aaron op totaal- en variëteit score!
Laatste halve finale, Heat 21, Liam vs. Giel – oh wauw… het publiek werd nog nerveuzer en begon te schreeuwen nog voordat de heat was begonnen! Twee superhongerige jongens gaan er absoluut voor! Liam slaagde erin om tijdens deze heat een heel nieuw niveau aan zijn rijden toe te voegen: hogere sprongen, schonere landingen, lagere vliegerhoeken. Daardoor kan je zeker de wedstrijdervaring van Liam zien die de lat elke heat hoger legt! Giel ging er ook absoluut voor, maar had wat moeite om zijn bewegingen netjes te landen tijdens deze heat. Giel maakte slechts drie sprongen waarvan er slechts twee optraden voor zijn totaalscore. Misschien waren het zijn zenuwen of de aanstekelijke wind die Liam meer in het voordeel had, maar de score gaf een duidelijk resultaat: Liam ging door naar de finale met een veel hogere totaalscore en variatiescore!

Finals Cold Hawaii Games 2021

Daar gaan we - de finale van de Cold Hawaii Games 2021 had de 16-jarige Italiaan Young Gun Lorenzo tegen Liam, een van de meest ervaren wedstrijdrijders die hongerig was om te winnen na zijn blessure, en Lasse, de onverschrokken Nederlander die heeft bewezen dat hij gewoon de meest extreme bewegingen in die knoestige omstandigheden - wat een finale! Alleen al met de finale nam de wind net verder toe tot zeker boven de 50 knopen!
Alle drie de rijders begonnen met sprongen met scores ruim boven de 8 op het scorebord te zetten. Vakje na vakje afgevinkt, met late backs, doubie loops en board offs 5 minuten in de heat waren alle drie de rijders vrijwel op hetzelfde (hoge) niveau en het was onmogelijk om te zeggen wie de leiding zou nemen. Terwijl de heat aanhield met 5 minuten op de klok, bleef Liam groot gaan, crashte ook hard na een kiteloopboard-off, maar slaagde erin snel weer op te staan en meer trucs op het scorebord te zetten. Lorenzo had wat problemen met het vinden van de juiste kicker, belandde in white wash, maar knalde toen plotseling een geweldige Boogie Loop Board Off uit met een perfecte landing - dat zou de zet van de dag kunnen zijn. Nog 4 minuten op de klok... nog steeds super dichte scores en onmogelijk om te zeggen wie de overwinning zal pakken. Lorenzo ging voor een vroege board off, maar kon het board niet meer terug aan krijgen terwijl Liam voorbij vloog en zijn trick claimde. Dit zou een keerpunt in de finale kunnen zijn... Liam sloeg nog steeds zet na zet na zet uit en Lorenzo had moeite om een andere kicker te vinden. Lasse scoorde ondertussen continu, maar wist de scores van Liam niet bij te houden. Nog 1 minuut op de klok Lasse probeerde nog een board off om meer variatie toe te voegen en ook een enorme late back, slechts enkele seconden voor het einde van de heat. Met één punt van elkaar verwijderd, komt het allemaal neer op de variëteitscore - wat een finale tot nu toe! Totaalscores aan het einde hadden Lasse op de derde plaats met 25,27, Lorenzo als tweede met 26,13 en Liam op de eerste plaats met 27,02. Met de variëteitsscore van 6,7 voor Lasse, 7,5 voor Lorenzo en 9,2 voor Liam veranderde het eindpodium niet meer en bereikte Liam de top! Gefeliciteerd! En felicitaties aan Lorenzo en Lasse evenals alle andere rijders van het evenement - een van de vetste kite-evenementen in de geschiedenis!!!Toegevoegd aan winkelmand

Subtotaal € 0,00
Verzendkosten NL € 0,00
Totaalbedrag (incl 21% BTW) € 0,00

U heeft geen product(en) in uw winkelwagen


Hoe kunnen we je helpen?

Bezoek de klantenservice voor advies

LEFTOVER WEEKEND | 10% EXTRA KASSAKORTING GESELECTEERDE ITEMS | CODE: LEFTOVER10