- Shipping 1-1 working days
0

Ultra V2 2019 Kite Airush

Vanaf
€1069.00 689.00
Direct leverbaar

Airush Ultra V2 2019 Kite

Lichtweer kitesurf kite

De aller lichtste kite is nu nog lichter en sterker! Licht als een veertje weegt de lichtste Airush Ultra V2 vrijwel niets, slechts 1.4kg! Airush heeft dat bereikt door het gebruik van een enkele lichtgewicht strut en het minimale gebruik van Dacron. Toch is de Airush Ultra V2 sterker dan ooit. De nieuwe Airush Ultra V2 is een van de beste in zijn één strut kite klasse, "light years ahead" zoals Airush zelf zegt. Super geschikt voor licht weer hydofoil en twintip sessies een echte Low-Wind King!

Airush Ultra V2 2019

Naast dat de V2 lichter is, zijn de grootste verschillen eigenlijk dat de V2 een stuk sterker is dan zijn voorganger en er een andere shape gebruikt is voor grote en kleine maten Ultra V2"s. De Ultra V2 is onder andere lichter doordat er minder naden gebruikt zijn maar deel van het reduceerde gewicht is er bij gekomen in de vorm van versterkingen van de kite. De grote maten zijn geperfectioneerd naar low-wind condities en de kleinere maten op stabiliteit.
Daarnaast is er minimaal Dacron verwerkt in de kite, dit is opgevangen door het gebruik van WebTech. WebTech geleidt zware kracht naar het Airush LoadFrame door een soort van "Sub-Web". Het LoadFrame is een frame / web van dunne dynema garen door het doek super sterk en stug maken. Airush is opzoek gegaan naar de perfecte balans tussen een lichtgewicht kite en een kite die lang mee gaat, dit is samen gekomen in de nieuwe Airush Ultra V2 de meest geavanceerde kite die Airush ooit gemaakt heeft. Een Airush V2 is ongeveer 25% lichter dan de Airush Lithium. Dus met het minste briestje neemt deze kite je al mee voor een hele fijne sessie.

Voor een low-wind kite is het erg belangrijk om weinig drag te hebben. Bij de grote maten kites is dit van groter belang (deze hebben meer drag), de drag van grotere maten Ultra"s aanzienljk verlaagd door het vergroting van de spanning in het doek. Het Airush Load Frame zorgt voor een reductie van rek in het doek van 40%! Dus ook op de lange termijn blijft de spanning in het doek. Bij de kleinere maten kites is de drag minder belangrijk en heeft Airush de focus gelegd op stabiliteit maar is ook het Load Frame werwerkt dus blijft het doek lang goed op spanning.

Het stuurgedrag van de Ultra V2 2019 is gelijk gebleven aan zijn voorganger. De grote maten sturen vanzelfsprekend wat langzamer maar door het stugge doek stuurt de Ultra V2 relatief snel. De Ultra V2 stuurt lekker licht en heeft erg goede depower door het gebruik van een pully bridle systeem. De relaunch van de Ultra is verbazingwekkend goed, er zijn zelfs een aantal kitesurfscholen die met de Airush Ultra les geven.

Mocht je van waveriden houden dan is de Ultra ook een leuke keuze. Het lichte gewicht van de Ultra geeft hem goede drift eigenschappen. Hierdoor kan je lekker donw the line surfen en gebruik maken van de kracht van de golf en de ultra dirft gemakkelijk met je mee.

Kortom, ben je opzoek naar een kite met goede low-wind eigenschappen? Dan is de nieuwe Airush Ultra V2 de kite voor jou! Een van de beste low-wind tube kites om geniale foil sessies mee te beleven!

Specificaties
 • Super licht door één strut design
 • Airush Load Frame
 • Airush WebTech
 • Double Ripstop doek
 • V3.2 Bridle systeem
 • XL inflate / deflate
 • One-pump
 • Black en Teal optie is beschikbaar in een beperkte oplage. Vraag naar beschikbaarheid.

  Weigh Ultra V2

  Weigh Ultra V2  Airush Ultra V2 2019


 • Onze ervaring
  Onze ervaring
  5 July 2019

  De Airush Ultra V2 is naar onze mening de beste 1 strut kite die er is. Lightweer prestaties van de Ultra zijn buitengewoon. Foilen met de Ultra is geweldig goed. Ook een lekkere freeride sessie als de wind toeneemt kan de Ultra prima hendelen

  Klaas
  Klaas
  10 October 2018

  Geweldige licht weer kite, waarschijnlijk de beste die ik ooit gevaren heb. Na een keertje testen meteen de 9 meter gekocht om mee te foilen. Gaat als een gek met 10 knopen. Super licht, echt ongekend. Zeer tevreden over de kite en service van kitemana

  Vragen over een product? We helpen je graag!

 • Bel: +31 (0)71 4081154
 • Mail: tom@kitemana.nl
 • WhatsApp: +31 (0)71 4081154
 • Kitemana Garanties

 • Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis!*
 • Gratis bezorging vanaf 49.90
 • Gratis kado bij je bestelling
 • ⚡Kite Flash Sale tot 9/8/21 code: FLASH10