Shipping country

Language

Currency

kites

Duotone Kiteboarding

Sinds augustus 2018 kan je bij Kitemana je Duotone Kiteboarding kitesurf spullen bestellen. Het ontstaan van Duotone is gepaard gegaan met de nodige rumoer en media aandacht binnen de kitesurf wereld. Ondertussen staat Duotone kiteboarding al jaren bovenaan in de kitesurf wereld. De Duotone kites, boards, barren en andere kitesurf accessoires zijn ontwikkeld en getest in het Duotone Mothership (Oostenrijk), het Duotone hoofdkantoor. Bekijk hier het gehele Duotone Kiteboarding kitesurf assortiment of Lees meer ».

Filter wis filters
Intro Duotone Kiteboarding

Sinds augustus 2018 kan je bij Kitemana je Duotone Kiteboarding kitesurf spullen bestellen. Het ontstaan van Duotone is gepaard gegaan met de nodige rumoer en media aandacht binnen de kitesurf wereld. Ondertussen staat Duotone kiteboarding al jaren bovenaan in de kitesurf wereld. De Duotone kites, boards, barren en andere kitesurf accessoires zijn ontwikkeld en getest in het Duotone Mothership (Oostenrijk), het Duotone hoofdkantoor. Bekijk hier het gehele Duotone Kiteboarding kitesurf assortiment of Lees meer ».

Duotone Kiteboarding Online kopen

Al meer dan 20 jaar ontwikkeld Duotone kitesurf materialen waaronder de kites, kiteboards, surfboards en kitesurf barren van top kwaliteit en al jaren staat Duotone kiteboarding bovenaan de ladder in de kitesurf industrie. Een merk bouw je niet zo maar en aan kwaliteit gaat een heel proces vooraf. Team riders zoals kiteloop koning Aaron Hadlow, freestyle specialisten Tom Hebert en Gianmaria Coccoluto, strapless keizer Airton Cozzolino Lopes en BigAir held Lasse Walker zijn onderdeel van het succes Team van de laatste jaren en met nieuw talent als Liam Whaley, Andrea Principi en Mikaili Sol zullen ze de komende jaren nog volop op het podium staan. Op deze pagina kan je de geschiedenis lezen van het kitemerk Duotone, hoe het zich ontwikkeld heeft en waarom wij zo enthousiast zijn over het merk Duotone.

Duotone Kiteboarding het Merk

Het ontstaan van Duotone kiteboarding ging niet zonder slag of stoot. In 2017 begonnen de geruchten dat het toen nog bestaande kitemerk van het Oostenrijkste Boards & More North, niet verder zou gaan onder de naam North kiteboarding. Uiteindelijk is na maanden lange speculatie over verschillende merknamen voor het ‘nieuwe’ kitemerk van Boards & More de kogel door de kerk gegaan en is Boards & More met North verder gegaan onder de nieuwe merknaam Duotone Kiteboarding. In essentie is er eigenlijk weinig veranderd. De designers zijn gebleven, Duotone Kiteboarding heeft dezelfde passie voor kitesurfen en produceert nog steeds met dezelfde kwaliteit, zo niet beter, dezelfde model namen kites en boards zoals de Duotone Vegas, Duotone Evo, Duotone Rebel, Duotone Neo, Duotone Jaime. Duotone heeft een lange tijd hun kiteboards geproduceert in 's werelds eerste snowboardproductiefaciliteit die wordt aangedreven door 100% schone energie: CAPITA Mothership. Tot heden laat Duotone zijn kiteboards producteren door SWS Board Technology in Dubai.

Duotone Kiteboarding de Geschiedenis

De product geschiedenis van het kitesurfen van Duotone gaat terug naar 2001. Maar nog eerder in 1957 is Lowell North begonnen met het merk wat zich specialiseerde in zeilen. Later werd de interesse in het windsurfen getrokken en produceerde de voorloper van Duotone windsurf zeilen. Al snel, in de negentigerjaren, werd de potentie van het kitesurfen onderkend. En in 2000 werd uiteindelijk, onder leiding van Ken Miller, David Johnson en Till Eberle, de eerste kite uitgebracht onder de naam van de voorloper van Duotone kiteboarding: de Rhino 1. En we weten nu dat er nog vele klassiekers van kites zouden volgen zoals de Duotone Vegas, Duotone Rebel, Duotone Neo, Duotone Evo en meer. Allemaal ontstaan vanuit dezelfde passie voor de kitesurfsport. In het verleden heeft Boards en More een grote zoektocht gehouden naar de plek waar de Duotone kites gemaakt konden worden met de hoogste kwaliteit en dat uit zich tegenwoordig in Duotone kitesurf producten van de aller hoogste kwaliteit.

bekijk hier de verschillende categorien van Duotone

Kites Boards Foil Spare Parts

Duotone Kiteboarding ontwikkeling

Zonder ontwikkeling en innovatie kom je nergens. De kitesurf sport is zeer afhankelijk van materiaal waaronder de kites en kiteboards en barren. Heb je goed materiaal dan is kitesurfen leuker en gemakkelijker. Maar al dit ‘high-tech’ kitesurf materiaal waar we tegenwoordig mee varen was er natuurlijk niet in één keer. Daar is een lange ontwikkeling aan vooraf gegaan en we zijn benieuwd waar de ontwikkeling van kitesurf materialen in de toekomst heen zal gaan.


Duotone Kiteboarding SLS

Duotone heeft als eerste levels qua kwaliteit doorgevoerd in hun productlijn. Naast de bestaande modellen is Duotone gekomen met de SLS versies. SLS staat voor Strong Light Superior. Duotonekites met het SLS materiaal zijn de Rebel SLS, Evo SLS, Neo SLS en de Dice SLS. Wat kan je verwachten van het SLS materiaal in de modellen:


  • -15% overal lichter
  • -5 keer sterker tegen scheuren
  • -50 % minder rek vergeleken met standaard dacron. Een zeer stijf materiaal, resulterend in een hoge structurele stijfheid, vooral herkenbaar bij harde wind, wat leidt tot minder vervorming van de algehele structuur van de kite.
  • -Penta TX wordt gebruikt in de leading edge en de midden strut.

Duotone Kiteboarding D/Lab

D/LAB is Duotone's versie van het ultieme product zonder enige concessies. Het enige doel van D/LAB is om de beste kiteboarduitrusting te maken met behulp van de beste materialen en constructiemethoden op deze planeet, zonder beperkingen.

Duotone selecteert met de hand de nieuwste materialen, besteden jaren aan het verfijnen van de bouwmethoden voor die materialen, en testen. En testen. En testen. Alleen als ze er 100% zeker van zijn dat een uitrustingsstuk absoluut het beste is, beschouwen ze het als het D/LAB-label waardig.


In de kites maken ze in de D/Lab gebruik van het Aluula materiaal. De nieuwe Aluula-stof in combinatie met nieuwe constructiekenmerken vermindert het gewicht van de kite tot 30% in vergelijking met standaardconstructies Elders is de constructie verfijnd om waar mogelijk het gewicht te verminderen, terwijl innovatief gebruik van materiaalweefsels een verbeterd draaivermogen en respons mogelijk maakt.


Als je enige overweging prestatie tegen elke prijs is. Als je de absoluut nieuwste en onvoorwaardelijk beste uitrusting wilt. Als je alle voordelen van de technologie van morgen wilt, getest en geperfectioneerd en vandaag beschikbaar, dan is D/LAB iets voor jou.

Duotonekites door de jaren heen

Duotone Kiteboarding heeft een lange geschiedenis in de ontwikkeling van kitesurf kites binnen de kitesurf wereld. Hieronder een overzicht van de verschillende kites door de jaren heen.


De Duotone Rinho 1 In die tijd een ware voorloper. Een 4-lijns C kite met gesegmenteerde leading edge.


De Duotone Vegas de kite die het langste in het kitesurf assortiment van Duotone te vinden is. Een ware Freestyle champion.


De Duotone Rebel is na de vegas de langst lopende kite in de Duotone kitesurf range. De Rebel wordt geliefd om zijn heerlijke freeride eigenschappen en lange hangtime om een ongelofelijke variatie aan freestyle kitesurf truckjes aan te doen. Ondertussen heeft Duotone de Rebel vervangen door een SLS versie. De Rebel SLS heeft nog steeds die geweldige hangtime, maar is een stuk sneller en stabieler geworden.


De Duotone Evo kite is al jaren een vaste waarde op het gebied van allround Freeride en stabile beginner kite. Naast de normale Evo is er ook een Evo SLS en zelfs een Evo D/Lab, welke als grote favoriet wordt gezien door de nieuwe generatie.


Sinds een aantal jaren vinden we de Duotone Neo in het assortiment. Deze kite is ontwikkeld vanwege de steeds groter wordende groep aan kitesurfers die zich alleen bezig houden met wave riden. Ook zien we dat de Duotone Neo door een aantal kitesurf scholen gebruikt wordt als les kite. Ook voor de Neo is er een Neo SLS versie en Neo D/Lab versie beschikbaar.


En dan hebben we nog de Duotone Dice. De Duotone Dice is zeer populair binnen een hele grote groep gevorderde kitesufers. De Duotone Dice is door Duotone ontwikkeld als freestyle/ wave kite. Maar wordt geroemd door onder ander Lasse Walker voor de fijne pull, lange hangtime en kiteloops met veel controle. Van de Dice is er ook een Dice SLS versie beschikbaar.


Voor de lightwind condities heeft Duotone de Juice. Een ideale kite die uiteraard ook beschikbaar is in de D/Lab versie. Met de Juice D/Lab komt het aluula ultiem tot zijn recht met 30% minder gewicht.

Duotone kiteboarding kiteboards

Naast de Duotone kites staat de ontwikkeling bij de Duotone boards ook zeker niet stil. Voor elk kitesurf niveau en elke kitesurf stijl heeft Duotone een board dat daar perfect bij past. Van twintip kitesurf board tot golfsurf of directional surfboard. De boards van Duotone varen als geen ander en hebben een Oostenrijkste kwaliteit. Waren de kiteboards eerst vlak met weinig channels, zitten ze nu vol met de laatste technologieën binnen het kitesurfen. De laatste grote innovatie van Duotone in de kiteboards is de 3D ontworpen en uitgesneden double diffusor die je terug kan vinden in onder andere de Duotone Jaime en Duotone Team serie kiteboards. Deze bodem geeft je nog meer grip en zachtere landingen! En de space flex uiteinden van je board waardoor je het choppy water nog makkelijker door vaart. Duotone kiteboarding zal blijven innoveren in de kitesurf sport en wij zullen de innovaties met open armen ontvangen.

Duotoon Kiteboarding Kitesurfshop

Duotone kiteboarding heeft het afgelopen jaar bewezen kites, kiteboards en kitesurf accessoires te maken van een kwaliteit die je mag verwachten van een A-merk. We testen zelf alle kites en kiteboards. Kitemana heeft de grootste voorraad aan Duotone kites, kiteboards, barren en meer direct uit voorraad leverbaar. Is je Duotone kite of kiteboard even niet op voorraad? Geen stress, we kunnen je Duotone kite product altijd bestellen en hebben het snel in onze kiteshop.


In Nederland kan je veel Duotone kites vinden op de populaire spots zoals op de Brouwersdam, Zandmotor (Kijkduin), Vrouwenpolder, Rockanje, Maasvlakte / Slufter, Scheveningen, Rotterdam, Wassenaar, Katwijk, Noordwijk, Langevelderslag, Zandvoort, IJmuiden, Wijk aan Zee, Castricum, Egmond aan Zee, Callantsoog, Amsterdam, Den Helder, Texel, Makkum, Workum, Lemmer, Strand Horst, Enkhuizen, Zeewolde, Almere, Muiderberg.

Duotone youtube Reviews

duotone-youtube-reviews

Duotone youtube reviews

Kitemana heeft over de meeste items van Duotone een uitgebreide video gemaakt waarin we de nieuwste Duotone producten zo goed mogelijk voor je testen en uitleg geven over de vernieuwing van de producten en de materialen.

Duotone youtube reviews

Toegevoegd aan winkelmand

for
Subtotaal € 0,00
Verzendkosten NL € 0,00
Totaalbedrag (incl 21% BTW) € 0,00

U heeft geen product(en) in uw winkelwagen


Hoe kunnen we je helpen?

Bezoek de klantenservice voor advies

Jouw cookie voorkeuren

We gebruiken data en cookies om jou de beste ervaring en aanbiedingen op onze website, media en via onze advertenties te geven. Als je hiermee akkoord gaat, druk dan op de groene acceptatie knop! Voor meer informatie, klik hier of wijzig instellingen naar jouw voorkeur.

Functionele

Altijd actief

Cookies die noodzakelijk zijn voor een goed functionerende website. Deze cookies zijn noodzakelijk om in te kunnen loggen, een aankoop te doen en soortgelijke activiteiten.

Analytics cookies

Om inzicht te krijgen in het functioneren van onze website en hoe we dit kunnen verbeteren. Waarmee we jou een betere ervaring op onze website kunnen bieden. Plaatsen we graag analytics cookies en verzamelen we analytics data.

Advertentie cookies

We willen jou de meest relevante communicatie op onze website en over andere digitale media en advertenties bieden. Om onze reclame en dergelijke communicatie te optimaliseren, plaatsen we graag advertentie cookies en verzamelen we promotionele data.

Gegevensdeling

Om de prestaties van onze advertentiecampagne te kunnen meten, hebben we inzicht nodig in wat goed werkt en wat minder goed werkt. Om jou de beste reclame-ervaring te bieden, delen we gebruikersgegevens met onze advertentieplatforms zoals Google en Meta.

Personalisatie cookies

We willen graag onze advertenties optimaliseren gebaseerd op jouw bezoek en activiteiten op onze website. Daarvoor plaatsen we cookies die dat inzichtelijk maken.Zo kunnen we onze reclame aanpassen aan jouw interesse en krijg je dus als eerste de beste aanbiedingen relevant voor jou door.

Cookie - and Privacy beleid